Zirve devam ederken Hafter'den küstah açıklama: Türkiye'nin müdahalesine izin vermeyeceğiz - Son Dakika
Dünya

Zirve devam ederken Hafter'den küstah açıklama: Türkiye'nin müdahalesine izin vermeyeceğiz

Almanya'nın başkenti Berlin'deki tarihi Libya Zirvesi devam ederken Hafter cephesinden Türkiye ile ilgili küstah bir açıklama yapıldı. Darbeci Hafteri destekleyen Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akila Salih, Türkiye ve diğer yabancı güçlerin ülkeye müdahalesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

19.01.2020 20:13  Güncelleme: 08:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ev sahipliğinde Berlin'de düzenlenen Libya Konferansı sürerken Trablus'a saldıran ve ülkenin güneyindeki Şerare Petrol Sahası'nda petrol pompalama işlemini durduran darbeci Hafter cephesinden Türkiye ile ilgili küstah bir açıklama yapıldı. Hafteri destekleyen Libya Temsilciler Meclisi Başkanı Akila Salih, Türkiye ve diğer yabancı güçlerin ülkeye müdahalesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

"TÜRKİYE'NİN MÜDAHALE ETMESİNE İZİN VERMEYİZ"

Ahbar Libya' haber portalının haberine göre Salih, Mısır ve Rusya'ya yaptığı ziyaretlerin ülkenin doğusundaki kabilelerin liderleriyle bir araya geldi.

Libya halkının taviz vermeyeceğini ve Türkiye'nin veya diğer ülkelerin Libya'nın iç işlerine karışmasına izin vermeyeceğini söyleyen Salih şu ifadeyi kullandı:

"Terör ve aşırılıkla mücadelemiz, tüm silahlı gruplar ülkemizden ayrılana ve tüm Libya toprağı özgürlüğüne kavuşana kadar devam edecek."

"UMH VE TÜRKİYE BAŞARI ELDE EDEMEDİ" AÇIKLAMASI

Salih, 13 Ocak'ta Moskova'da yapılan görüşmelerin başarısızlık olarak görülmemesi gerektiğini belirtti. "Başarı elde edemeyen taraf Rusya değil, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti ve Türkiye" diye devam eden Salih, Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Ankara'nın anlaşma sağlanması konusunda başarısız olduğunu ileri sürdü.

TRABLUS'A SALDIRI DÜZENLEDİLER

Öte yandan, Berlin'deki Libya zirvesi devam ederken darbeci Hafter'e bağlı güçler, başkent Trablus'a belirli aralıklarla saldır düzenledi.

Libya'nın uluslararası meşruiyete sahip temsilcisi Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) bağlı güçlerin ortak Öfke Volkanı Operasyonu Sözcüsü Abdulmalik el-Medeni, yaptığı açıklamada, Hallatat ve Hallet el-Furcan bölgesinde Hafter milislerinin ateşkesi ihlal ederek havan saldırısı düzenlediklerini, kendilerinin de bu saldırıya karşılık verdiğini ve durumu kontrol altına aldıklarını ifade etti.

LİBYA'NIN GÜNEYİNDEKİ PETROL SAHASI KAPATILDI

Ayrıca Hafter yanlıları, Libya'nın güneyindeki Şerare Petrol Sahası'nda petrol pompalama işlemini durdurdu. Petrol sahasındaki yetkililerden alınan bilgiye göre, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter yanlılarının petrol sahasını Zaviye Limanı'na bağlayan hattaki vanalardan birini kapatması nedeniyle petrol pompalama işlemi durduruldu.

Zirve devam ederken Hafter\'den küstah açıklama: Türkiye\'nin müdahalesine izin vermeyeceğiz

Son Dakika Dünya Zirve devam ederken Hafter'den küstah açıklama: Türkiye'nin müdahalesine izin vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı
    00:15 İsrail, Şifa Hastanesi'nde alıkonulan gazetecileri serbest bıraktı

    İsrail güçleri, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Şifa Hastanesi'nde alıkoyduğu bazı gazetecileri 12 saatin ardından serbest bıraktı. Al Jazeera muhabiri İsmail El-Gul'un da aralarında olduğu gazetecilerin serbest bırakıldığı belirtildi. İsrail ordusu ise konuya dair henüz açıklama yapmadı. İsrail askerlerinin hastaneye baskını sırasında gazetecilerin kelepçelendiği, gözleri bağlandığı ve içeriklerinin yok edildiği ifade edildi. İsrail ordusu, Şifa Hastanesi'ndeki operasyonun devam edeceğini duyurdu.

  • Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu
    00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu

    Dönemin MİT Başkanı olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ'nün 7 Şubat 2012'deki MİT kumpasıyla ilgili ilk kez konuştu. Bakan Fidan, katıldığı bir televizyon programında, "7 Şubat krizi aslında FETÖ'nün kendisini açığa çıkarttığı, niyetini belli ettiği bir şeydi. Devlet içerisinde başka bir paralel devlet kurmak gibi niyetleri vardı." dedi.


Advertisement