ZONGULDAK'TA SONDAJ YAPILIRKEN SU BORUSU PATLADI, 3 İLÇEYE SU VERİLEMEYECEK - Son Dakika
Güncel

ZONGULDAK'TA SONDAJ YAPILIRKEN SU BORUSU PATLADI, 3 İLÇEYE SU VERİLEMEYECEK

ZONGULDAK\'TA SONDAJ YAPILIRKEN SU BORUSU PATLADI, 3 İLÇEYE SU VERİLEMEYECEK

ZONGULDAK'ta, sondaj çalışması sırasında ana su hattı borusu patladı.

24.12.2022 20:40  Güncelleme: 20:44

ZONGULDAK'ta, sondaj çalışması sırasında ana su hattı borusu patladı. Yaklaşık 50 metre yükseğe fışkıran su nedeniyle yol trafiğe kapatıldı. Onarım çalışması için su akışı kesilirken, 3 ilçede sular kesildi.

Olay, öğle saatlerinde Bülent Ecevit Caddesi üzerinde meydana geldi. Köprülü kavşak inşaatı için özel bir firmanın sondaj çalışması yaptığı sırada ana su hattındaki boru patladı. Patlayan borudan basınçla birlikte 50 metre yüksekliğe ulaşan sular fışkırdı. Yükselen sular nedeniyle zaman zaman çevreye taş parçaları fırladı. Haber verilmesiyle olay yerine polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Bülent Ecevit Caddesi ulaşıma kapatılırken civardaki araçlar da zarar görmemesi için uzaklaştırıldı. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken taşan sular yola ve civardaki dolmuş durağında birikmeye başladı. Belediye ekipleri biriken suyun dereye akması için duvarı yıktı.

Ana hatta meydana gelen patlama nedeniyle su kesildi. Barajdan gelen su kesildiği için arıza giderilene kadar Merkez, Kozlu ve Kilimli ilçelerine su verilemeyecek.

Yaşanan arızayı sosyal medya hesabından duyuran Zonguldak Belediyesi şu paylaşımı yaptı:

'Ulutan Barajı'ndan Zonguldak Merkez ilçe, Kozlu, Kilimli, Çatalağzı, Gelik ve Muslu bölgelerinin içme suyu iletim hattı güzergahı üzerinde köprülü kavşak düzenlemesi çalışmaları yapılan alanda içme suyu iletim hattına verilen zarardan dolayı arıza giderilinceye kadar su kesintisi uygulanacaktır.' (DHA)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ZONGULDAK'TA SONDAJ YAPILIRKEN SU BORUSU PATLADI, 3 İLÇEYE SU VERİLEMEYECEK - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement