8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Kültür Sanat

8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödülleri Sahiplerini Buldu

8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödülleri Sahiplerini Buldu

Uluslararası Türkçe Öğretimi Derneği Tarafından Düzenlenen, 8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödülleri, Ankara Arena Spor Kompleksi'nde Düzenlenen Muhteşem Ödül Töreni İle Sahiplerini Buldu.

07.06.2010 15:31  Güncelleme: 16:23

Ödül Töreni'ne TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Çalışma ve Soysal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, Ankara Valisi Alaattin Yüksel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek katıldı.

Türkçe Olimpiyatları Tertip Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Sağlam " Bundan tam 7 yıl önce 17 ülke ile başlayan Türkçe Olimpiyatları çığ gibi büyüyerek, bugün 5 kıta, 120 ülke ve 750 öğrenciye ulaştı. Bu 750 öğrenci Türkçe öğrendikleri okullarda seçmelere katılarak, şampiyon oldular ve ülkeleri adına Türkçe Olimpiyatları'na katıldılar. Onları hazırlayan 300'ün üzerinde öğretmene minnetlerimi ve şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Meclis özel ödüllerini veren TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ise " Türkçe Olimpiyatları'nın sevgi, barış, hoşgörü ve umut çiçeklerinin tohumu atan gönül insanlarına selam olsun diyerek, Medeniyetler İttifakı bu olsa gerek. Savaştan, terörden, kargaşadan uzak bu tablodan alınacak dersler var.120 ülkeden gelen öğrenciler, bizim türkülerimizi söylyip halaylarımızı çektiler, inanıyorumki bu öğrenciler ülkelerinde elçi olacak, dünyaya barışın ve huzurun gelmesine öncülük edeceklerdir." şeklinde konuştu.

Yurt içinde ve yurt dışında Türk dili ve kültürüne katkısı olan yabancı devlet adamlarına verilen "Atatürk Türk Dili Ödülü" İspanya Başbakanı Zapatero adına İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Manuel Larrotcha Parada'ya verildi., İsmail Gaspıralı Türk Dili Ödülü 'nü gazeteci yazar Hekimoğlu İsmail ile kendi adına Türk Ocakları Genel Başkanı Nuri Gürgür'e, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından verildi. Gökçek: "Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Arena Spor Kompleksi'nin böyle bir Kültür Şöleni'yle açılmasından mutluluk duyuyorum" şeklinde konuştu.

"Karamanoğlu Mehmet Bey Türk Dili Ödülü" ise Dışişleri Bakanı Prof.Dr. Ahmet Davutoğlu'na, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından takdim edildi. Davutoğlu "Böylesine görkemli bir törende bulunmaktan ve ödül almaktan gurur duyuyorum. Aslında bu ödülü gönül insanları öğretmenlerimiz hak ediyor. Onlar sayesinde güzel Türkçemiz bütün dünyaya yaygınlaştırılacak, yeni bir barış nesli yetiştirilecek ve bu öğrenciler dünyada Türkiye'nin ve Türkçe'nin temsilcileri olacaklar." dedi.

Ödülü Davutoğlu'na takdim eden Arınç ise; "Türkçe Olimpiyatları başladığı ilk günden bugüne kadar büyük gelişme gösterdi. Bu muhteşem bir başarı. 120 ülkenin renkleri, bayrakları, rengarenk geleneksel kıyafetleriyle, sevgiyle, dostlukla, barışla ülkemize geldiler. Bu başarı Türkçenin, Türk insanının başarısıdır" şeklinde konuştu.

Ödül Töreni'nde performans sergileyen öğrencilerden " Üsküdar'a Gideriken" i Türkçe seslendiren Benladeşli Farzana Sıddıque ile, Bangladeş'teki Türk okulunda anne-babası Türkçe öğretmenliği yapan Sevdanur'un Bangladeşçe

söylemesi salondan büyük alkış aldı. Ayrıca Kazakistanlı öğrencilerin muhteşem kolbastı şovu izleyicileri mest etti.

120 ülkenin temsili öğrencilerden oluşan davul show ise görülmeye değerdi. Ödül töreni "Yeni Bir Dünya" eserini seslendiren koro ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat 8.Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement