"Altın Kedi"De 14. Heyecan - Son Dakika
Kültür Sanat

"Altın Kedi"De 14. Heyecan

"Altın Kedi"De 14. Heyecan

Ulusal ve uluslararası kategorilerde Altın Kedi ödülü verilen İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, sinemaseverleri 14. kez buluşturacak Festivalde Arap dünyası filmleri özel programda beğe...

09.11.2013 12:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL ŞAHİN - Bu yıl 14'üncü kez kapılarını açacak İzmir Kısa Film Festivali, sinemaseverleri buluşturacak.

İzmir Sinema Derneği tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun katkılarıyla 19 – 24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek festivale katılan fimler, ulusal ve uluslararası kategorilerde Altın Kedi ödülü için yarışacak.

İzmir Sinema Derneği Başkanı Kayhan Kırmızıgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl 63 ülkeden bin 365 filmin festival programında yer almak için başvurduğunu belirterek, sinema tutkunlarının Oscar, Bafta, Cannes, Berlin, Oberhoussen ve diğer önemli festivallerde ödül kazanmış filmlerin yanısıra, ilk kez gösterime giren filmleri de izleme şansı yakalayacağını söyledi.

Festivalde ulusal kategorileride 10 film ve uluslararası kategorileride 10 filmin Altın Kedi ödülü için mücadele edeceğini kaydeden Kırmızıgül, festival jürisinde yönetmenler Yavuz Özkan ve Hüseyin Karabey, sinema yazarları Burak Göral, Irene Genhart, Arkas Sanat Merkezi Yöneticisi Betül Aksoy, Hong Kong Film Festivali Program Direktörü Bede Chang ile oyuncu Solmaz Panahi'nin yer aldığını ifade etti. Festivalde ayrıca "Genç ve umut veren oyuncu" dalında Altın Kedi ödülü verilecek.

Arap dünyası filmlerine özel program

Her yıl farklı bir coğrafyanın filmlerini özel program hazırlayarak beğeniye sunan festivalde, bu yıl özel program için Arap dünyası seçildi. Programda Fas, Lübnan, Suudi Arabistan, Mısır, Filistin ve Katar yapımı filmler yer alacak.

Ayrıca Hindistan sinemasının 100. yılı dolayısıyla 1951 yılı Hint yapımı "Avare" filmi özel gösterimle beyaz perdede yer alacak.

Sinemaseverleri Fransız Kültür Merkezi'nde buluşturacak festival, 19 Kasım'daki açılış töreni ile başlayacak, 23 Kasım'da yapılacak ödül töreni ile sona erecek. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 'Altın Kedi'De 14. Heyecan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement