Bakan Ersoy: Macaristan ile gerçekleştireceğimiz 'Kültür Yılı' sayesinde kültürler arası paylaşım artarak devam edecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Bakan Ersoy: Macaristan ile gerçekleştireceğimiz 'Kültür Yılı' sayesinde kültürler arası paylaşım artarak devam edecek

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 2024 yılının Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak kutlanacağını duyurdu. Bakan Ersoy, Macaristan ile gerçekleştirilecek olan Kültür Yılı sayesinde ikili ilişkilerin dinamizmi ve kültürler arası paylaşımın artarak devam edeceğine inandığını belirtti.

20.11.2023 14:33  Güncelleme: 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Ersoy: "Macaristan ile gerçekleştireceğimiz 'Kültür Yılı' sayesinde kültürler arası paylaşım artarak devam edecek"

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2024 yılının, Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak kutlanacağını bildirerek, "İnanıyorum ki Macaristan ile gerçekleştireceğimiz 'Kültür Yılı' sayesinde, ikili ilişkilerimizde sürdürdüğümüz dinamizm ve ülkelerimiz arasındaki kültürler arası paylaşım ve iletişim artarak devam edecek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy 2024 yılının Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak kutlanacağını duyurdu. Macaristan ile imzalanan Dostluk Anlaşması'nın 1924 yılında yürürlüğe girmesinin 100. yıl dönümü olması vesilesiyle 2024 yılı "Yüzyıllık Dostluk ve İş birliği" ana temasıyla Türkiye-Macaristan Kültür Yılı olarak kutlanacak. Türkiye-Macaristan Kültür Yılı'nın tanıtımını ise Bakanlıkta gerçekleştirilen program ile duyuruldu. Programa Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un yanı sıra Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis katıldı.

Programda konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, " Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk Dönemi'nde iki ülke arasındaki ilişkiler oldukça yoğun ve dostane bir şekilde ilerlemiş olup, Türkiye Yüzyılı vizyonuyla da bugün siyasi ve diplomatik ilişkilerimiz üzerinde aynı dostane hava devam esmektedir. Ülkelerimiz arasında var olan güçlü ilişkilerimize kültürel alanda da ivme kazandırmak amacıyla, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjrt ile 11 Kasım 2021 tarihinde Türkiye-Macaristan Yüksek Düzeyli Stratejik Konseyi Toplantısında imzalamış olduğumuz niyet bildirgesi ile 2024 yılının ülkemiz ile Macaristan arasında 'Türk-Macar Kültür Yılı: Yüzyıllık Dostluk ve İş Birliği' temasıyla karşılıklı Kültür Yılı olarak kutlanmasına karar vermiştik" ifadelerini kullandı.

Macaristan ile sürdürülen ilişkiler sayesinde ikili ilişkilerin artacağını dile getiren Ersoy, "İnanıyorum ki Macaristan ile gerçekleştireceğimiz 'Kültür Yılı' sayesinde, ikili ilişkilerimizde sürdürdüğümüz dinamizm ve ülkelerimiz arasındaki kültürler arası paylaşım ve iletişim artarak devam edecek. Türk kültürünün zenginliğini uluslararası arenada en üst düzeyde ortaya koymak, tanıtmak ve bunu turizmdeki adımlarla en güçlü şekilde entegre ederek ülkelerimiz arasındaki turizm hareketliliğini de çeşitlendirmek öncelikli hedeflerimiz arası olacaktır. Kültür Yılı'nın Açılış Programı, Türkiye ile Macaristan arasında 18 Aralık 1923 tarihinde imzalanan Türk-Macar Dostluk Anlaşmasının 100. Yıl dönümü olması münasebetiyle, 18 Aralık tarihinde Budapeşte'de MÜPA Macaristan Sanatlar Sarayı'nda, iki ülkenin ortaklaşa gerçekleştireceği görkemli bir program ile yapılacaktır" açıklamasında bulundu.

2024 yılı Aralık ayında gerçekleştirilecek Kültür Yılı'nın kapanış programının etkinliklerine Türkiye'nin ev sahipliği yapacağını bildiren Bakan Ersoy, "Kültür Yılı boyunca, ülkemizin kültür, sanat ve turizm değerlerinin Macaristan'da gereğince tanıtılması amacıyla titiz bir çalışma yürüttük. İki ülke olarak '100. Yılda 100 etkinlik' gerçekleştirme hedefiyle yola çıktığımız bu süreçte, Macaristan'ın 8 şehrinde, 30'dan fazla mekanda, 800'ü aşkın kültür sanat insanımızın, kültür ve sanat değerlerimizi prestijli etkinliklerle, en etkili ve en çarpıcı şekilde tanıtmasını amaçlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy: Macaristan ile gerçekleştireceğimiz \'Kültür Yılı\' sayesinde kültürler arası paylaşım artarak devam edecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Kültür Sanat Bakan Ersoy: Macaristan ile gerçekleştireceğimiz 'Kültür Yılı' sayesinde kültürler arası paylaşım artarak devam edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement