Da Vinci İş Ya Da Teknoloji Uzmanı Olsa Nasıl Olurdu? - Son Dakika
Kültür Sanat

Da Vinci İş Ya Da Teknoloji Uzmanı Olsa Nasıl Olurdu?

Da Vinci İş Ya Da Teknoloji Uzmanı Olsa Nasıl Olurdu?

"Artful Living" konsepti ile Maslak bölgesinin İstanbul'un en aktif yaşam ve sanat merkezlerinden biri olması için sanat etkinliklerini aralıksız sürdüren 42 Maslak, 25 Şubat günü sıradışı bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

29.02.2016 15:55  Güncelleme: 16:00

Türkiye ve dünyadan sanat ve kültür yaşam etkinliklerinin nabzını tutan, sanatı ve sanatçıları takipçileri ile buluşturan artfulliving.com.tr ile iş ve teknoloji dünyasının sanatla buluşma noktası olan ArtBizTech istanbul ve Studio Masterpiece işbirliğiyle Art!SPACE Gallery'de gerçekleşen"Da Vinci İş ya da Teknoloji Uzmanı Olsa Nasıl Olurdu?" isimli etkinlikte sanat, iş ve teknoloji dünyasındaki en popüler metodoloji ve teknikler konuşuldu. Daha sonra katılımcılar Studio Masterpiece ressamları tarafından gerçekleştirilen resim atölyesi faaliyetiyle, öğrendikleri metodoloji ve teknikleri kullanarak iş yerlerine ve evlerine asabilecekleri ya da hediye edebilecekleri kendi sanat eserlerini üretti.


Sanata meraklı iş ve teknoloji insanlarının buluşma noktası olan ArtBizTech istanbul, Studio Masterpiece ve artfulliving.com.tr işbirliğiyle 25 Şubat Perşembe günü Art!SPACE Gallery'de gerçekleşen sanat, iş ve teknoloji konulu "Da Vinci İş ya da Teknoloji Uzmanı Olsa Nasıl Olurdu?" etkinliğinde sanat, iş ve teknoloji dünyasındaki en popüler metodoloji ve teknikler konuşuldu. Etkinlikte konuşmacı olan ArtBizTech Yönetim Kurulu Üyesi ve Keytorc Yönetici Ortağı Emrah Yayıcı, sanatsal düşünme sayesinde metodolojik çalışma ile yaratıcılığın aynı anda nasıl sağlanacağını katılımcılarla paylaştı. Etkinlikte ayrıca "Sanat, İş ve Teknoloji alanlarında en ünlü sanatçılar ve en başarılı şirketlerde en çok kullanılan metodoloji ve teknikler nelerdir?", "Artful thinking (sanatsal düşünme) sayesinde metodolojik çalışma ile yaratıcılık aynı anda nasıl sağlanır?", "İş ve günlük hayatınızda başarı ve mutluluğunuzu artıracak hap gibi sanat bilgileri nelerdir?" gibi sorularının cevabı katılımcılarla birlikte arandı..

"Da Vinci İş ya da Teknoloji Uzmanı Olsa Nasıl Olurdu?" isimli etkinlik kapsamında, Studio Masterpiece ressamları tarafından gerçekleştirilen resim yapma faaliyetiyle, her katılımcı Leonardo Da Vinci ve diğer ünlü ressamlar tarafından kullanılan metodoloji ve teknikleri uygulayarak gerçek malzemelerle resim yapma imkanı buldu. Daha önce bu teknikleri sanatsal açıdan uygulayarak hiç resim yapmamış katılımcılar, etkinlik sonunda evine, ofisine götürebileceği, arkadaşlarına hediye edebileceği kendi eserlerinin sahibi oldu.

Başarılı sanatçılarda bulunan yaratıcılık, duygusal zeka, farklı bakış açısı ve derin gözlemleme gibi yeteneklerin yenilikçi fikir ve ürün geliştirme çabasında olan iş ve teknoloji profesyonellerinde de olması gerektiğini düşünen Artbiztech; bu amaçla iş ve teknoloji dünyasından insanları sanat ve sanatçılarla bir araya getiren eğitimler ve ArtBizTech meetups adı altında seminerler düzenliyor. Bu etkinlikler profesyonel ve entelektüel gelişim dışında farklı profil ve meslek gruplarından insanlarla tanışma imkanı yoluyla kişisel gelişim de sağlıyor.

Sanatçıların, galerilerin ve Türkiye'de faaliyeti olan tüm sanat kurumlarının, sanat ile organik bağı olan her kesimin uluslararası sanat camialarında da bilinirliğini artırmayı amaçlayan Artfulliving.com.tr, sanatın daha geniş kitlelere yayılmasını misyon edinerek sürdürülebilir bir sanat ve kültür topluluğu olma yolunda ilerliyor.

Günlük yaşamın her anını sanatla çevreleyen ve sanatın hayattan aldığı ilhamla yaşamı zenginleştirmesini ifade eden "Artful Living" konsepti ile hayata geçen 42 Maslak, ev sahipliği yaptığı sergiler ve söyleşilerle, sanatseverleri 7/24 sanatla buluşturarak öncü bir görev üstleniyor. Sanatı sürekli hayatın odak noktasında tutarak Maslak'ın sadece ticaret hayatından ibaret olmadığını kanıtlıyor.


Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Da Vinci İş Ya Da Teknoloji Uzmanı Olsa Nasıl Olurdu? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement