Diyarbakır'ı 'astronot' tanıtacak - Son Dakika
Kültür Sanat

Diyarbakır'ı 'astronot' tanıtacak

Diyarbakır\'ı \'astronot\' tanıtacak

Fotoğraf sanatçısı Cengiz Kudat, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel zenginliklerini tanıtmak için bir fotoğraf sergisi düzenliyor. Bu amaçla 21 farklı tarihi mekanda astronot kıyafeti giyen bir modelle fotoğraf çekimleri gerçekleştiriyor. Bu ilginç ve yaratıcı proje ile Kudat, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel değerlerini farklı bir perspektiften gözler önüne sermeyi hedefliyor.

27.11.2023 10:19

Kudat, sergi projesi için UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan tarihi surlar ve Hevsel Bahçelerinde, İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen Ulu Cami, Kültür ve Turizm Bakanlığının " Türkiye'nin en görkemli 13 köprüsü" arasında gösterdiği Malabadi Köprüsü ile Ongözlü Köprü, Zerzevan Kalesi, İçkale Müze Kompleksinin yanı sıra Karacadağ'dan çıkan lavların oluşturduğu 120 kilometrelik bazalt plato (Lav Yolu) ve Lice ilçesindeki Birkleyn Mağaraları gibi 21 farklı mekanda çekimler yapacak.

Diyarbakır'ı 'astronot' tanıtacak

İlk olarak Çınar ilçesi yakınlarındaki Roma İmparatorluğu döneminde "askeri yerleşim" olarak kullanılan ve yer altı tapınağı Mithras'ın da bulunduğu 3 bin yıllık Zerzevan Kalesinde çekimlere başlayan Kudat, daha sonra 1957 metre yüksekliğindeki Karacadağ'dan çıkan lavların oluşturduğu ve Lav Yolu olarak adlandırılan 120 kilometrelik bazalt platoda çekimlerine devam etti.

"Bir astronotun Diyarbakır gezisi"

Kudat, AA muhabirine, 21 fotoğraftan oluşacak olan sergi için 21 farklı mekanın yer alacağı çekim maratonuna başladığını söyledi.

Kudat, şöyle dedi:

"Çekimleri bir sergiyle taçlandıracağım. Uzun yıllardır Diyarbakır'da fotoğraf sanatçılığı yapıyorum. Yaptığımız projelerle, fotoğraf sergileriyle, kısa film ve belgesellerle kente katkı sunuyorum. Bu çalışma bittiğinde ilk sergi Diyarbakır'da olacak. Daha sonra farklı illerde sergi açmayı istiyorum."

Son Dakika Kültür Sanat Diyarbakır'ı 'astronot' tanıtacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement