Gama Art Gallery, Yeni Sezonu Ünlü Fotoğraf Sanatçısı - Son Dakika
Kültür Sanat

Gama Art Gallery, Yeni Sezonu Ünlü Fotoğraf Sanatçısı

Gama Art Gallery, Yeni Sezonu Ünlü Fotoğraf Sanatçısı

Gama Art Gallery, Fransa sanat dünyasının hayranlıkla takip ettiği Fotoğraf ve Video sanatçısı Can Sarıçoban'ın gerçeklik algısını yeniden gözden geçirdiği '' BARDAKİ YABANCI'' adlı fotoğraf serisine 22 Eylül- 19 Ekim tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor.

23.09.2017 11:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin tek ve en büyük fotoğraf festivali Foto İstanbul kapsamında Gama Art Gallery'de sanatseverler ile buluşacak olan '' Bardaki Yabancı'' serisi için, Küratör Şule Altıntaş mekanla bütünlüğü sağlamak, tüm duyulara hitap etmek amacıyla oldukça farklı bir dekorasyon çalışması yaptı.

Paris moda haftasında gerçekleştirdiği kulis arkası fotoğraf çekimleriyle bir anda Fransa sanat dünyasın ilgisini üzerine toplayan genç sanatçının '' Bardaki Yabancı'' adlı serisi çekimlerinde birçok genç ünlü oyuncu objektifine poz verdi.

Can Sarıçoban, '' Bardaki Yabancı'' serisi ile ilgili çalışmalarını şöyle açıkladı. ''Modernizm ile birlikte artan endüstrileşme ve kentleşme sonucunda yalıtılmış ve pasifleşmiş insanlardan oluşan bir toplumun temelleri atıldı. Buna bağlı olarak postmodernizm ile zirveye çıkan toplumdaki yabancılaşma ve yalnızlaşma, kitleleri stabil olarak bir arada tutmak amacıyla yaratılan endüstriyel kültür ile paralel olarak yükseldi.
Gelişen teknolojiyle birlikte, endüstriyel kültüre sosyal medyanın eklenmesiyle sanal ile gerçek arasındaki fark iyice bulanıklaştı. Ne yazık ki anı yaşamaktan çok "mış gibi yaşamak" ve bunu "mış gibi göstermek" daha önemli hale geldi.

Peki, bu benzetme toplumdaki bireylerin ne kadar derinlerine işleyebilme gücüne sahip olabilir, anlamsızlaşma hissi ve zihnin hiç peşini bırakmayan gerçeklik içgüdüsü ile baş edebilmek ne kadar mümkün? ''

Can Sarıçoban, 'Bardaki Yabancı' isimli serisiyle bu soruları kendi perspektifinde yorumlayarak sordu, hem de gerçeklik algısını yeniden gözden geçirmek istedi.

Küratörlüğünü Şule Altıntaş'ın yaptığı Can Sarıçoban'ın '' BARDAKİ YABANCI'' adlı kişisel sergisini 22 Eylül -19 Ekim tarih aralığında Pazar - Pazartesi günleri hariç her gün 12:00- 19:00 saatleri arası Gama Art Gallery'de izleyebilirsiniz.

Can Sarıçoban'ın önceki sergileri

-Le paysage de la solitude - 2017 Gama Gallery, İstanbul
-Le Backstage - 2016 Gama Gallery, İstanbul
-Oyun - Contemporary İstanbul 2015
-Preview - 2014 Gama Gallery, Istanbul
-Au bord de la Karadeniz - 2014 Galerie Speos, Paris
-Le paysage de la solitude - 2013 Galerie B&B, Paris
-Les Six Femmes - 2011 Speos galerie, Paris (group exposition)
-Sasha - 2011 Speos galerie, Paris (group expositions)
-La fille dans la noir - 2010 Speos galerie, Paris (group expositions)
-La nature morte project - 2010 Speos galerie, Paris (group expositions)
Films and Video Works
-Asafated Tout va bien - 2017
- Tango - 2017
-L'amour sans titre - 2016
-Atalet - 2014
-Oyun - 2014
-İsimsiz - 2014
-Pelin - 2013
-Le souffle lointain - 2012
-Sessiz - 2011
-Le rêve de l'automne – 2011

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat Gama Art Gallery, Yeni Sezonu Ünlü Fotoğraf Sanatçısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement