Genç Sanatçılar, Dubai'de Türk Sanatını Temsil Edecek - Son Dakika
Kültür Sanat

Genç Sanatçılar, Dubai'de Türk Sanatını Temsil Edecek

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'nın en önemli çağdaş sanat fuarlarından Art Dubai'ye dördüncü kez katılan x-ist, Türk sanatını genç sanatçılar Emin Mete Erdoğan ve Murat Palta ile tanıtacak.

25.02.2016 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'nın en önemli çağdaş sanat fuarlarından Art Dubai'ye dördüncü kez katılan x-ist, Türk sanatını genç sanatçılar Emin Mete Erdoğan ve Murat Palta ile tanıtacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, x-ist Sanat Galerisi, dünyanın önemli fuarlarından Art Dubai'ye, bu yıl Emin Mete Erdoğan ve Murat Palta sergileriyle katılacak.

Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Güney Asya'nın en önemli çağdaş sanat fuarlarından Art Dubai'ye 2015 yılında 40 ülkeden 92 galeri katılım gösterirken, bu yıl 40 ülkeden 94 galerinin katılımıyla 500'ün üzerinde sanatçı temsil edilecek. Bunların arasında Türkiye'den, dördüncü kez katılım gösteren x-ist ve genç sanatçılar Emin Mete Erdoğan ve Murat Palta da yer alıyor. Eserleri ilk kez Dubai'de sergilenecek genç sanatçılar, fuar için özel ürettikleri yapıtlarıyla sanatseverlerle buluşacak.

Fuarda, Emin Mete Erdoğan, klasik ve teknik resmi birleştirerek, organik ve inorganik formların buluştuğu distopik bir gelecek hayali oluşturan çalışmalarıyla yer alırken, Murat Palta ise kült film ve edebiyat eserlerinden sahneleri minyatürle canlandırarak gelenekselliği bugünle buluşturan çalışmalarının yanı sıra, geleneksel ve moderni yeni bir formda sanatseverlere sunduğu halı çalışmalarını da ilk kez Art Dubai'de sergileyecek.

Genç sanatçıların çalışmaları, 16-19 Mart arasında Art Dubai'nin C5 numaralı standında görülebilecek.

Emin Mete Erdoğan

İstanbul'da 1982 yılında doğan sanatçı, 2010 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü bitirdi. "Dolanık Cern Planları" adlı ilk kişisel sergisini 2013 yılında açan Erdoğan, 2015 yılında x-ist'te "Entroforming" başlıklı kişisel sergisini sanatseverlerle buluşturdu. "No 3" (Nesrin Esirtgen Collection, İstanbul, 2013), "Kırılma" (Kare Sanat, İstanbul, 2014) ve "Bir Endülüs Köpeği Üzerine Çeşitlemeler" (x-ist, 2015) dahil bir çok karma sergide eserleri yer alan sanatçı, ayrıca Miami Pulse 2013, Art Stage Singapore 2016, Contemporary İstanbul 13,14&15, ArtInternational 2014 (İstanbul) fuarlarına da katıldı.

Murat Palta

Hatay'da 1990'da doğan sanatçı, üniversitedeki grafik tasarım eğitiminin ardından İstanbul'da çeşitli reklam ajanslarında çalıştı.

Cezayir Tlemcen'de 2013'te Minyatür ve Tezhip Sanatı atölye çalışmasına katılan Palta, Nour Festival of Arts (Londra) ve Cinephiliac: Art Transcending Technology & Motion (Philedelphia) gibi farklı uluslararası sanat festivallerinde yer aldı. Palta, 2014 yılında ilk solo sergisi olan "Murat Palta: Cult Hollywood Movies as Ottoman miniatures" (Bagnacavallo Şehir Müzesi, Bagnacavallo, İtalya) 2015 yılında "Tasvir-i Beyaz Perde" isimli ikinci kişisel sergisini x-ist'te açtı. Savina Gallery'deki (St. Petersburg, Rusya) "Incarnated By Words" adlı kişisel sergisinde yapıtlarını sergileyen Palta, Contemporary İstanbul 14'te de yer aldı. Palta, "x-tension" (Office 4200, Bursa, 2015), ve "Bir Endülüs Köpeği Üzerine Çeşitlemeler" (x-ist, 2015) ve "Kitsch ou pas kitsch" in ICI (Institut des Cultures d'Islam, Paris, France) grup sergilerinde yer aldı. Sanatçı, JR. by Campaign gibi pek çok farklı yayın için çizimler yapmaya devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Genç Sanatçılar, Dubai'de Türk Sanatını Temsil Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement