İzmir’de Herkes İçin Müzik - Son Dakika
Kültür Sanat

İzmir’de Herkes İçin Müzik

İzmir’de Herkes İçin Müzik

İzmir'de, Bu Hafta 4 Farklı Konserle, İzmirlilere Keyifli Saatler Yaşatmaya Hazırlanıyor.

02.10.2010 13:36  Güncelleme: 14:59

İlk konser 5 Ekim 2010 Salı günü İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilecek. Yolcu Bilgiç'in yöneteceği Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu, Kültürpark İsmet İnönü Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek ücretsiz konsere saat 20.30'da başlayacak.

Gençlik ve Senfoni

6 Ekim Çarşamba akşamı iki konser birden var. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin kültür-sanat hayatına armağan edilen Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, Çarşamba akşamı saat 20.30'da "İzmir Gençlik ve Senfoni Orkestrası"nın ilk konserine evsahipliği yapacak.

Herhangi bir kurum veya üniversiteye bağlı olmadan kurulan Türkiye'nin ilk bağımsız gençlik senfoni orkestrası olan İzmir Gençlik Senfoni Orkestrası, üniversiteden mezun olan ve başka kurumlarda-orkestralarda iş bulamayan 65 gencin bir araya gelmesiyle oluştu. İlk konserlerini Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde verecek olan orkestrada, Mustafa Necati Karataş Şef, Gülce Karagözçük Baş Kemancı ve İlter Vurucu da Solist olarak sahne alacaklar.

Kent Orkestrası'nın 12. konseri Bornova'da

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası da, yine 6 Ekim 2010 saat 20.30'da, bu yılın 12. konserinde sanatseverlerle buluşacak. Konser, Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Amfi Tiyatro'da gerçekleştirilecek. Hüseyin Çebi'nin yöneteceği orkestranın düzenlemelerini Zafer Çebi yapıyor. Konserde, Aydın Uştuk, Sedat Yüce, Funda Öncü, Bahar Pamukçu, Derya Pınar Şarlak ile Merve Atılgan solist olarak yer alacaklar.

Her iki konser de ücretsiz olacak.

Çim'de yaza veda konseri

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yaz boyunca düzenlediği ücretsiz 'Çim Konserleri'nin sonuncusu ise 7 Ekim 2010 Perşembe günü gerçekleşecek. Tarihi Havagazı Fabrikası'nda saat 21.00'de başlayacak olan konserde, 'Çekirdek' ve 'Güney'den Esintiler' grupları İzmirlilerle buluşacak.

Davulda Çağrı Öztürk, bas gitarda Umut Güler, solo gitarda Mert Gürener, ritm gitarda Mustafa Çetinyol'un yer aldığı 'Çekirdek' grubunun vokallerini Ozan Bal yapıyor.

'Güney'den Esintiler' grubunda ise Güney hem vokalde hem klasik gitarda yer alıyor. Grupta, akustik gitarda Ali Çelebi, elektro gitarda Umur Şahin, bas gitarda Onur Göğüsten, davulda ise Ersin Çakmur performans sergiliyor.

Yaklaşık 25 bin dinleyici

Çim konserleri kapsamında, Haziran ayından bu yana Zeynep Casalini ve Kent Orkestrası, Suavi, Yeni Türkü, Jehan Barbur, Pinhani, Düş Gezginleri, Fastrip, Jazz 5, Ephessus Brass, Centimetre, Ezgi'nin Günlüğü, Babazula gibi ünlü sanatçı ve gruplar sahne aldı. Her yaştan dinleyiciden büyük ilgi gören her konserde ortalama 2 bin kişi, sevilen şarkıcı ve gruplarla eğlendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Kültür Sanat İzmir’de Herkes İçin Müzik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement