Kocaeli'de Binlerce Kişi "Kitaba Koştu" - Son Dakika
Kültür Sanat

Kocaeli'de Binlerce Kişi "Kitaba Koştu"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "8. Kocaeli Kitap Fuarı" kapsamında binlerce kitapsever, "Kitaba Koş" etkinliğinde 3 kilometrelik koşuya katıldı.

15.05.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "8. Kocaeli Kitap Fuarı" kapsamında binlerce kitapsever, "Kitaba Koş" etkinliğinde 3 kilometrelik koşuya katıldı.

İzmit ilçesindeki Seka Park'ta toplanan binlerce kişi, verilen startın ardından Salim Dervişoğlu Caddesi'nden Atletizm Pisti'ne kadar olan 3 kilometrelik mesafeyi koştu.

Koşuya katılanlar, burada kendilerine hediye edilen kitapları, "Sayfalara Güven" sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Hakkari'deki kütüphanelere gönderilmek üzere bağışladı.

Etkinlik kapsamında pistte atletizm yarışmaları düzenlendi. 4x100 bayrak yarışında atletler, bayrak yerine kitapları takas ederek, bitime ulaştırdı.

"Dikkatleri kitaba çekmek istedik"

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de kitap okuma problemi olduğunu belirterek, toplumda kitapla daha fazla vakit geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Kitap okumadan kalkınmanın gerçekleşemeyeceğini ifade eden Karaosmanoğlu, "Dikkat çekmek için kitaba koşma etkinliği düzenledik. Kocaeli'de gençlerimiz kitapla haşır neşir olarak yetişsin istiyoruz. Daha çok okumalarını istiyoruz. Her yaştan insanımızın dikkatini kitaba çekmek için böyle bir etkinlik yaptık. Çocuklarla beraber yürüdük, katılım da oldukça yüksekti. Çocukları sevdiğimizi için onları iyi yetiştirmek istiyoruz. Onları hayata iyi hazırlarsak bizim için en büyük zenginlik bu olacak. Koşuya katılanlara kitap veriyoruz. Onlar da dilerse kitapları Hakkari'ye gönderiyor." diye konuştu.

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar da atletizmle bu tarz organizasyonların bir araya gelmesinin kendilerini mutlu ettiğini ifade ederek, atletizmin barış, sevgi ve dostluk anlamına geldiğini kaydetti.

Buradaki organizasyonda da yürüyüşe katılanların aldıkları kitapları Hakkari'deki vatandaşların kullanımı için hediye ettiğini aktaran Çintimar, Türkiye'nin bütün illerinde böyle organizasyonlar yapılması gerektiğini bildirdi.

Kızına tekerlekli sandalyesiyle parkuru tamamlattı

3 kilometrelik parkura, Serebral palsi (SP) hastası kızı Zeynep Kahraman'ı da tekerlekli sandalyeyle götürerek, koşuyu tamamlamasını sağlayan Ayşe Kahraman ise Hakkari'deki çocuklara kitap yardımında bulunmak için etkinliğe katıldıklarını belirtti.

Kızıyla tekerlekli sandalyeyle olmasına rağmen, ön sıralarda ilerlediklerini anlatan Kahraman, "Orada kitaba ihtiyacı olanlara destek olmak istedik. Düşünce kızıma aitti. O istedi etkinliğe katılmayı, ben de tekerlekli sandalyesiyle buraya getirdim. Güzel bir etkinlik oldu." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Kocaeli'de Binlerce Kişi 'Kitaba Koştu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement