19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Kültür Sanat

19 Eylül Gaziler Günü

Erzincan'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

19.09.2021 10:59  Güncelleme: 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Erzincan Belediyesi önünde düzenlenen törene, Vali Mehmet Makas, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala, Belediye Başkanı Bekir Aksun, AK Parti Erzincan milletvekilleri Süleyman Karaman ile Burhan Çakır ve il protokolü katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erzincan Şube Başkanı Sabri Taş, yaptığı konuşmada, 19 Eylül Gaziler Günü'nün bedeli kanla ve canla ödenmiş, bu toprakların vatan olmasında ve devletin bekası uğrunda canlarını adayanların, gurur ve şerefle hatırlandığı ve anıldığı bir gün olduğunu hatırlattı.

Taş, "Kurtuluş Savaşı'nda, Kore'de, Kıbrıs'ta savaşan Muharip Gazileri ile Türkiye Cumhuriyeti'nin rejimi, üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda, vatan hainlerine, terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis, güvenlik korucuları ve 15 Temmuz'da meydana gelen hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden tüm malul gazilerin şeref günüdür." değerlendirmesinde bulundu.

Törenin ardından Vali Makas ve beraberindekiler, Erzincan Muharip Gaziler Derneğini ziyaret ederek gazilerle bir süre görüştü.

19 Eylül Gaziler Günü
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement