Soma Şehitlerine Özel "Babalar Günü" Klibi Çektiler - Son Dakika
Kültür Sanat

Soma Şehitlerine Özel "Babalar Günü" Klibi Çektiler

Çanakkale'de prodüksiyon şirketinin sahibi, Soma faciasında şehit olan babalar için özel klip hazırladı.

15.06.2014 11:40  Güncelleme: 13:54

Çanakkale'de prodüksiyon şirketinin sahibi, 13 Mayıs'ta Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan faciada şehit olan babalar için "Babalar Günü" klibi hazırladı.

Yapımcılığını prodüksiyon şirketinin sahibi Kuzey Kumsal'ın yaptığı, yönetmenliğini Erkan Özcan'ın üstlendiği klipte, fon müziği olarak Yeni Türkü'nün 'Süper Baba" albümündeki "Bana Bir Masal Anlat Baba" parçası seçildi.

Klipte madenci baba rolünü Yusuf Çınar, minik kız rolünü ise Mina Çakıroğlu canlandırdı.

ÇEKİMLERİ 1 HAFTA SÜRDÜ

Çekimleri yaklaşık bir hafta süren klipte babanın kızına okuduğu masal, kızını okuldan alıp evlerine götürmesi ve parkta oyun oynamaları konu alınıyor.

Madenci babanın evine yorgun gelişlerinin de işlendiği 4 dakika 31 saniye süren klibin finalinde kömür karasına bulanmış baret ve minik kızın oyuncağı yere düşüyor.

Prodüktör Kuzey Kumsal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akıllardan silinmeyen Soma faciasının Türkiye'nin yüreğini yaktığını söyledi.

Bu acıyı ülkedeki herkesin paylaştığını belirten Kumsal, faciada babalarını kaybeden çocukların, babasız ilk Babalar Gününü kutlayacaklarını ifade etti.

"ACIYA ORTAK OLMAK İSTEDİK"

Kumsal, "Bizler de bu acıya ortak olup böyle bir çalışma hazırladık. Burada birçok baba hayatını kaybetti. Burada kızlarına ve çocuklarına bir daha masal anlatamayacak babalara özel, onlara ithaf edilen anlam var. Umuyorum ki bu çalışmayı izleyen duyarlı insanlarımız babalarının ne kadar önemli olduğunu anlayıp hissederler. Belki uzun süredir duymadıkları babalarının seslerini duymak isteyip onları telefonla ararlar" şeklinde konuştu.

Çekimler sırasında oldukça duygusal anlar yaşandığını anlatan Kumsal, klibin kurgusunu hazırlarken bile ağladıklarını ve Soma şehitleri için tekrar dua ettiklerini dile getirdi.

Yönetmen Erkan Özcan da klipte 12 vokalist ve 18 müzisyenin kamera karşısına geçtiğini kaydederek, "Kuzey, bana böyle bir proje hazırladığını, yönetmenliğini yapmamı istediğinde çok heyecanlandım. İşin içinde Soma ve Babalar Günü var, insan haliyle hüzünleniyor, gözlerinin dolmaması imkansızlaşıyor. Somalı şehit babalarımıza gönderme yaptık klipte. Çok heyecanlandık, tüylerimiz diken diken oldu. Umuyorum ki herkes gönülden beğenerek izler" diye konuştu.

Özcan, klibin internet ortamında ve sosyal medya aracılığıyla yayımlanacağını sözlerine ekledi.

Soma Şehitlerine Özel "Babalar Günü" Klibi Çektiler
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Soma Şehitlerine Özel 'Babalar Günü' Klibi Çektiler - Son Dakika


Advertisement