Zülfü Livaneli Coşkusu - Son Dakika
Kültür Sanat

Zülfü Livaneli Coşkusu

Zülfü Livaneli Coşkusu

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde Konser Veren Zülfü Livaneli, Birbirinden Güzel Şarkılarıyla Hayranlarını Coşturdu.

04.07.2010 14:27

Gecede, Bursaspor'u şampiyon yapan Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ile Antakya Medeniyetler Korosu'nun 3 semavi din temsilcisine, 'Sevgi Barış Dostluk Onur Ödülü' verildi.

Festivalin 2'inci gününde ilk olarak şarkıcı Hasan Yılmaz konser verdi. Sevilen şarkılarını seslendiren Yılmaz, alanı dolduran binlerce kişiyi coşturdu. Ardından 'Antakya Medeniyetler Korosu' sahneye çıktı. 3 semavi din ve 6 mezhebe mensup imam ve rahiplerin de bulunduğu 45 kişilik koronun konseri ilgiyle izlendi. Konserin sonunda, koroda bulunan 3 semavi din temsilcisine onur ödülü verildi. Ereğli Belediye Başkanı Haliel Posbıyık, Hatay Musevi Cemaati'nden Azra Cenudioğlu, Antakya Armutlu Camii İmamı Ahmet Gürbüz ve Katolik Kilisesi Cemaati'nden Abdulmesih Hurgil'e, Sevgi Barış Dostluk Onur ödüllerini verirken, "Din, dil, ırk gözetmeden insanları barışa, sevgiye, dostluğa davet eden koromuza hak ettikleri ödülü veriyoruz" dedi.

ORAL VE SAĞLAM'A ÖDÜL

Daha sonra 85 yaşındaki ressam Osman Zeki Oral ve Bursaspor'un Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'a da onur ödülü verildi. Sağlam'ın, Bursaspor forması hediye ettiği Başkan Posbıyık, "Ertuğrul Sağlam çalıştırdığı takımı her yıl şampiyon yapsın, belediye başkanı olduğum süre içinde ben de her yıl kendisini buraya davet edip ödüllendirmezsem namerdim" diye konuştu.. Doğup büyüdüğü ve yetiştiği kentte böyle bir ödül almaktan gurur duyduğunu belirten Ertuğrul Sağlam ise, "Ödül almak güzel olduğu kadar insanlara ağır sorumluluklar da yüklüyor. Ben de bundan sonraki hayatımda üzerime aldığım sorumlulukların gereğini en iyi şekilde yerine getireceğime sizlerin huzurunda söz veriyorum" dedi.

LİVANELİ COŞTURDU

Gecede son olarak Zülfü Livaneli konser verdi. 'Karlı Kayın Ormanı, Leylim Ley, Yiğidim Aslanım Burada Yatıyor, Güneş Topla Benim İçin, Özgürlük' gibi eserlerini seslendiren Livaneli, izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Konser sırasında sahnenin önünde duran kadınları gören Livaneli, kadınların her zaman bir adım önde olması gerektiğini söyledi. Savaşları erkeklerin çıkardığını belirten Livaneli, "Dünyayı kadınlar yönetseydi, 'yiğidim aslanım'ı burada söylemezdik" dedi. Şarkılarını, alanı dolduran binlerle birlikte seslendiren Livaneli, konserini coşkulu alkışlarla sonlandırdı.

Başkan Halil Posbıyık, Livaneli'ye plaket ve Ereğli'ye özgü çeşitli hediyeler verdi. Gece, havai fişek gösterisiyle sona erdi.

EREĞLİ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Kültür Sanat Zülfü Livaneli Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement