Manisa Soma'da İmbat Madencilik işçileri, alacaklarının parça parça ödenmesine tepki olarak Ankara'ya yürüyüş başlattı. Sendika, bir yılı aşkın süredir düzenli ödenmeyen alacakların ödenmesini ve işçilerin ekonomik kaygılarının giderilmesini istedi.
Zonguldak Ereğli'de 72 yaşındaki emekli maden işçisi Ahmet Üstünkul'un diyabete bağlı ayak yarası kemiğe kadar ilerledi ve bacak kesilmesi gündeme geldi. Yaklaşık 3 aylık vakum tedavisi ve yapay deri işlevi gören materyalle yara tamamen kapandı, Üstünkul yeniden yürümeye başladı.
Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege 1 No'lu Şube Başkanı Rıza Sal, Yeni Anadolu Madencilik Işıklar Maden Ocağı sahasının tasfiye edilmesi ve yeni devir sürecindeki belirsizlikler nedeniyle madenci ailelerinin mağdur edildiğini belirterek, "85 milyonun hakkı olan, yetimin hakkını barındıran bu yerli kömürümüz, milli servetimiz belli firmalara peşkeş çekildi. Bu firmalar sahanın kaymağını yedi, buradan devasa ve astronomik paralar kazanarak Soma'yı terk etti. " dedi.
Maden İşçileri Sendikası, İmbat Madencilik işçilerinin bir yılı aşkın süredir maaş ve özlük hakkı mağduriyetini Ankara'ya taşıdı. Sendika, Soma Termik Santrali'nden tahsil edilemeyen 1,4 milyar TL'lik alacağın ödenmesini istedi; sonuç alınamazsa mücadelenin süreceğini açıkladı.
Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Zonguldak Kilimli'de redevanslı sahadaki grizu patlamasında en az 3 madencinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Sendika, özelleştirilen ve denetimsiz madenlerde ölümle burun buruna çalıştırıldıklarını belirterek sürecin takipçisi olduğunu açıkladı.
Yakın zamanda uzun süren hak arama mücadeleleriyle gündeme gelen madenciler, gaziler, özel sektör öğretmenleri ve emeklilerin yanı sıra eğitim sendikaları da gazetecilere yönelik baskılara karşı dayanışma çağrısında bulundu. Bağımsız Maden İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu, "Yarın yapılan eylemlerde de dört bir yanda madenciler, o sesin bir parçası olmak için çaba sarf edecekler" dedi. Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Genel Başkanı Erdem Çerçioğlu da "Hukukun üstünlüğünü, özgür basını ve demokratik hakları savunmaya devam edeceğiz" diye konuştu. Ücretli Öğretmenler Dayanışma Derneği de "Yarın biz de sahadayız" diyerek eyleme destek vereceklerini açıkladı.
Zonguldak Kilimli'deki özel kömür ocağında grizu patlaması meydana geldi; ağır yaralanan 45 yaşındaki maden işçisi ilk müdahalenin ardından Ankara Bilkent Hastanesine sevk edilmek üzere yola çıktı. Patlamada yaralanan madencilerin kimlikleri belirlendi.
Bağımsız Maden İş, İmbat Madencilik'in Soma'daki sahasında 5 madencinin hayatını kaybettiği, 2'sinin yaralandığı olayda 'enkaz kaldırma' adıyla delillerin yok edildiğini öne sürdü. Sendika, çalışmanın durdurulup alanın korunması için Soma Cumhuriyet Başsavcılığına başvurdu.
Bartın Valisi Nurtaç Arslan, denizde kaybolan maden işçisi İlker Mızrap için Rusya ve Ukrayna'ya bilgilendirme yapıldığını açıkladı. Arama çalışmaları Sahil Güvenlik, AFAD ve jandarma ile sürerken Mızrap'ın yakınları Vali'den yoğunlaştırma desteği istedi.
Amasra açıklarında 6 Ekim'de balığa çıkan ve eşine "Balıkları tuttum, geliyorum" diye yazdıktan sonra kaybolan 43 yaşındaki İlker Mızrap'ı arama çalışmaları sürüyor. Bir iş yerinin kamerasında, Mızrap'a ait olduğu değerlendirilen teknenin saniyeler içinde batarak gözden kaybolduğu anlar belirlendi. Ekipler, 38 metre derinliğe inebilen su altı dronuyla bölgede aramayı yoğunlaştırdı.
Bartın Amasra'da 6 Ekim'de balık avına çıkan maden işçisinden haber alınamayınca başlatılan arama sürüyor. Arama çalışmalarına Sahil Güvenlik, AFAD, deniz polisi ve jandarmadan oluşan 65 kişilik ekip katılıyor; ekipler deniz ve kıyıda dalgıçlarla ve dronla tarama yapıyor.
Amasra'da teknesiyle balığa çıkan 43 yaşındaki maden işçisine, eşine "Balıkları tuttum, geliyorum" mesajının ardından ulaşılamıyor. Sahil Güvenlik'in 70 deniz mili mesafedeki alanda yürüttüğü aramalara rağmen işçiden 27 saattir iz yok.
Amasra'da balık tutmak için denize açılan 43 yaşındaki maden işçisi İlker Mızrap'tan, gönderdiği 'Balıkları tuttum, geliyorum' mesajından sonra haber alınamıyor. Arama çalışmaları Kurucaşile ve Cide açıklarına genişletildi, Samsun'dan helikopter katıldı; telefon sinyali yok.
Bartın Amasra'da balık tutmak için 4,5 metre uzunluğundaki teknesiyle denize açılan maden işçisi İlker Mızrap'tan haber alınamıyor. Sahil Güvenlik ekipleri ve balıkçılar, dün akşam eşine 'Balık tuttum, geliyorum' mesajı atan Mızrap için denizde arama başlattı.
Amasra'da yaşayan 35 yaşındaki İlker Mızrak, akşam teknesiyle balığa çıktıktan yaklaşık 1,5 saat sonra eşine 'Geliyorum' mesajı gönderdi, ardından kendisine ulaşılamadı. Sahil Güvenlik denizde, polis karada arama yürütürken, Büyük Liman'da bekleyen yakınları helikopter desteği talep ediyor.
Bağımsız Maden İş, İmbat Madencilik'te 5 işçinin öldüğü göçükte 9 işletme yöneticisinin tutuklanmasının ardından açıklama yaptı. Sendika, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'nın da sorumluluğu bulunduğunu savunarak istifa ve yargılama istedi.
Manisa Soma'daki maden işletmesinde 1 Ekim'de meydana gelen göçükte 5 işçi yaşamını yitirmiş, 2 işçi kurtarılmıştı. Soruşturmada gözaltına alınan, maden şirketinin genel müdürünün de aralarında olduğu 9 zanlı tutuklandı.
Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde aynı maden şirketinde çalışan mesai arkadaşları arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı. Olayın ardından kaçan şüpheli, Çavuşlu köyünde yakalanarak gözaltına alındı; yaralı ise Edirne'deki hastaneye sevk edildi.
Edirne Uzunköprü'de dün akşam aynı maden şirketinde çalışanlar arasında çıkan bıçaklı kavgada 1 kişi yaşamını yitirdi, 1 kişi de ağır yaralandı. Ağır yaralı Edirne'deki hastaneye sevk edilirken, kaçan şüpheli Çavuşlu köyünde yakalanarak gözaltına alındı; soruşturma sürüyor.
Soma'da özel bir maden işletmesindeki göçükte 5 işçi yaşamını yitirdi. Düşünce Rotası Derneği Genel Başkanı Fatih Köse, 301 madencinin hayatını kaybettiği faciayı anımsatarak iş güvenliği önlemlerinin sahada karşılık bulmasını ve denetimlerin tavizsiz sürdürülmesini istedi.
Türk Tabipler Birliği (TBB), Soma'daki İmbat maden işletmesinde 5 madencinin hayatını kaybettiği faciaya ilişkin açıklama yaptı. TBB, yaşananların 'kader' ya da önlenemez bir 'kaza' olmadığını belirterek olayın soruşturulmasını ve ihmali bulunanların hesap vermesini istedi.
Bağımsız Maden İşçileri Sendikası, Manisa Soma'daki İmbat Madeni'nde dün yaşanan göçükte 5 madencinin öldüğünü bildirdi. Sendika, ölümlerin olağan ve normal olmadığını vurgulayarak 'Unutmayacağız, unutturmayacağız, affetmeyeceğiz' ifadelerini kullandı.
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Şenol Sunat, Soma'da göçükte yaralanan maden işçilerini ziyaret etti. Soma Devlet Hastanesi Başhekimi'nden yaralılar hakkında bilgi alan Sunat, göçükten yaralı çıkarılan işçi ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.
Soma'daki maden işletmesinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 5 madenciden biri olan Denizlili Halit Ersay, memleketi Çameli'de toprağa verildi. Kirazlıyayla Mahallesi'ndeki cenaze törenine ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı.
Soma'da maden işletmesinde göçükte yaşamını yitiren evli ve 2 çocuk babası Kerim Ören'in cenazesi, İzmir Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemlerin ardından yakınlarına teslim edildi. Cenaze, Kırkağaç Karakurt Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden işletmesinde meydana gelen göçükte 5 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralandı. Göçükle ilgili soruşturmada şirketin genel müdürünün de aralarında bulunduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.
Manisa Soma'daki maden işletmesinde dün göçükte toprak altında kalan 7 işçiden 2'si sağ kurtarıldı, 5'i yaşamını yitirdi. Soma Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasında 3 savcı görevlendirildi; aralarında işletmenin genel müdürü Y.B.'nin de olduğu 9 şüpheli gözaltına alındı.
Manisa Soma'daki İmbat maden işletmesinde 1 Ekim'de meydana gelen göçükte 5 işçi öldü, Süleyman Şakrak ve İbrahim Çimen yaralı kurtuldu. Doğum gününde göçükten sağ kurtulan 33 yaşındaki Şakrak, üçüncü çocuğunu bekliyor.
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden işletmesinde dün meydana gelen göçükte 5 işçi hayatını kaybetti, 2 işçi yaralı kurtarıldı. Tedavisi süren 44 yaşındaki işçi, direkler çökmeye başlayınca kendini attığını ve o an çocuklarını düşündüğünü anlattı.
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden göçüğünde arama-kurtarma çalışmaları sonuçlandı ve göçük altında kalan 3 madencinin cansız bedenine ulaşıldı. Göçükte hayatını kaybeden madenci sayısı 5'e yükselirken Manisa Valiliği ile Bağımsız Maden İşçileri Sendikası açıklama yaptı.