Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say, "Ateist" Yorumu Yapanlara Sert Çıktı - Son Dakika
Magazin

Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say, "Ateist" Yorumu Yapanlara Sert Çıktı

Geçtiğimiz günlerde annesini kaybeden dünyaca ünlü piyanist Fazıl Say, cenaze namazı kılarken çekilen fotoğrafları hakkında "Fazıl Say ateist değil miydi?" yorumu yapanlara sosyal medya hesabından cevap verdi.

30.08.2018 10:35  Güncelleme: 10:42

Ünlü piyanist Fazıl Say, geçtiğimiz gün bir süredir solunum sıkıntısı çeken annesi hayatını kaybetti. Cenaze namazını kılarak son yolculuğuna uğurladığı annesinin ardından sosyal medyada hakkında yapılan 'Fazıl Say ateist değil miydi? Cenaze namazı mı kılıyor?' şeklindeki yorumlara tepkisiz kalamayan Say 'Lütfen bunu yapmayın' diyerek tartışmalara cevap verdi.

"CÜRETİ VE CAHİLLİĞİ TEMSİL ETMEKTEDİR"

Piyanist "Ateist değil mi?" tartışmalarına şu sözlerle cevap verdi:

"Bunların hiç birini yazmak istemezdim. Annemin cenaze töreninden sonra sosyal medyada çıkan tartışma ve yorumlar, sonsuz mertebede inciticidir, kin ve nefret doludur, annesini kaybeden bir insanın kalbini kırmak amaçlıdır, insani olan her şey bu yazılanlarda unutulmuş, terk edilmiştir, tüm bu yazılanlar en doğru şekilde yapılmış bir cenaze namazını kılan beni hedefe koyan, benim inancımı sorgulayan, utanç verici bir ilkelliği, cüreti ve cahilliği temsil etmektedir, bu tartışmalar hiç bir yere varamaz. Tek ricam, bu yazılanların kaldırılması ve bir daha böyle bir şeyin yaşanmamasıdır.

Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say,

"İNSANLARIN İNANÇLARINI SORGULAMAK KİMSENİN HADDİ DEĞİL"

Bunu lütfen yapmayın.İnsanların inançlarını sorgulamak, tehtitler yağdırmak, küfürler etmek, kimsenin haddi değildir. Biz annemin cenazesini en sade ve en doğru şekilde yaptık, cenaze namazını en güzel şekilde kıldık, annemle vedalaştım, o gün ailemizi yalnız bırakmayan tüm dostlarıma müteşekkirim.Taziye yollayan herkese, onbinlerce insana şükran borçluyum… Bakın; devletin tüm kademelerinden taziye mesajları gelmiştir, ülkemizi yöneten devlet adamları, tüm samimiyetleri ile beni bizzat aramışlardır, iktidar ve muhalefet, Cumhurbaşkanımız, tüm liderler, bakan ve milletvekilleri, hepsi aramış taziyelerini iletmiştir, sonsuz teşekkür ediyorum.

Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say,

"YAPILANLARIN KİMSEYE FAYDASI YOKTUR"

Dostlar, bu tartışmalar olmasın, çocukça bu, içindeki sevgi ve iyiliği tüketip kin ve nefret kusanlar, lütfen insan olduğunuzu hatırlayın, hepimizin insan olduğunu hatırlayın, lütfen yazdıklarınızı kaldırın, bu yapılanın kimseye bir faydası yoktur.Lütfen… Hayatım boyunca çok fazla mücadele verdim, Fethullahçıların engellemeleri, Adnan hocacıların açtığı anlamsız davalar, ( sonrasında beni inançsızlıkla suçlayanların kadın tüccarı çıktığını ve hapse atıldığını duyduk)

Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say,

Ve; Geçtiğimiz yıllarda, elimden alınan festivallerim, kültür bakanlığındaki haksız sansür, kınama ve -kurumları suistimal eden-yaptırımlar. Tüm bu yıllarda kendimi ve sanatımı savunmak istedim… Kim ne kazandı bunlardan dostlar? Şimdi de annemin cenazesi.Yapmayın rica ediyorum, bunu yapmayın…"

Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say,
Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say,
Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say, "Ateist" Yorumu Yapanlara Sert Çıktı

Son Dakika Magazin Annesinin Cenazesinde Namaz Kılan Fazıl Say, 'Ateist' Yorumu Yapanlara Sert Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (51)

  • Ketooo: Adam cenazeye bile yakışmıyor nasıl bir tipsin sen 13 38 Yanıtla
    eylem: annesinin cenazesine gidip gitmemeyi sanami soracak 0 0
  • Emre: Adamı zerre sevmem ama doğru söylüyor bir insanın dinini sorgulamak bizlere düşmez kimseye düşmez 42 2 Yanıtla
  • Abdest: Adam namaza dururken abdest Aldımı acaba??? 11 25 Yanıtla
  • KAYA: hayatları boyunca din ile uğraşırlar ama ölünce dini kurallara uyarlar ?? 16 19 Yanıtla
  • Öküzmüzyos: Aşırı dindar takılan kafirlerin ne mal olduklarını defaten gördük uyuşturucu satıcısımı çıkmadılar çocuk tecavüzcüsümü çıkmadıla kadın tüccarımı çıkmadılar o yüzden herkesin inancı kendini ilgilendirir önemli olan iyi insan olabilmektir 16 17 Yanıtla
  • Nova: İslam'a müslümanlara her hakareti edersiniz sonra da cenazelerinizi camilere getirirsiniz. Bu ne rezilliktir. 19 12 Yanıtla
  • Kardes payi: Sevmek zorunda degilsiniz ama saygi duymak zorundasiniz.Başınız sag olsun SAY ailesi.. 27 2 Yanıtla
  • Erhan: Birinin imanini sorgulamak en büyük imansizliktir 29 0 Yanıtla
  • Doğru cu: Japonların 10090 ateist diyorlar ama en dürüst insanlarda onlar ee nasıl olucak biri bana izah etsin hadi 18 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement