İran'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı - Son Dakika
Magazin

İran'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı

İran'da Kim Milyoner Olmak İster formatında yayınlanan 'Kazanan Ol' yarışması, dini yetkililerin tepkisi üzerine yasaklandı.

28.04.2019 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İran'da en çok kazandıran bilgi yarışması olan Kim Milyoner Olmak İster formatında yayınlanan 'Kazanan Ol' adlı program, üst düzey dini yetkililerin 'helal kumarhane' tepkileri üzerine yasaklandı.

YAYINDAN KALDIRILDI

Dünya çapında onlarca ülkede aynı formatla ancak farklı isimlerle yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster, İran'ı ikiye böldü. Üst düzey dini yetkililerden ve muhafazakarlardan gelen tepkiler üzerine geçici olarak yasaklanan 'Kazanan Ol' adlı programın, yayından kaldırılma gerekçesi ise çok konuşuldu.

İran'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı

İSLAM DİNİNDE YASAK

İran'ın dini lideri Ali Hamaney, oyun üzerine kurulu programların ülkenin cesaretlendirmek istediği 'çalışkanlık ve üretim' politikasını tehlikeye attığını söyledi. Bunun üzerine önde gelen vaizlerden Ayetullah Makarem Şirazi, bir fetva yayımlayarak nakit para ödülü vaat eden programların 'kumar' ve 'şans oyunu' olduğunu söyleyerek İslam dininde yasak olduklarını vurguladı.

İran'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı

YARIŞMACILARA 25 BİN DOLAR KAZANMA ŞANSI VERİYORDU

İranlı aktör Muhammed Rıza Golzar'ın sunduğu program, yarışmacılara 1 milyar İran riyali (25 bin dolar) kazanma şansı verirken izleyicilerin de bir uygulama üzerinden dahil olarak para kazanmasını sağlıyordu.

İran'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı

İRAN RADYO TELEVİZYON KURUMU ELEŞTİRİLMİŞTİ

Haber ajansları ise, İran Radyo Televizyon Kurumu'nu 'bir helal kumarhane' işletilmesine izin verdiği gerekçesiyle eleştirmişti. Bunun üzerine kurum bu tarz televizyon programları hakkında bir soruşturma başlattığını duyurdu.

İran'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı

EN AZ BİR HAFTA YAYINDAN KALDIRILMASI BEKLENİYOR

Programın ülkede en az bir hafta yayından kaldırılması bekleniyor, programın sponsorluk sisteminin değiştirilmesi üzerine çalışıldığı da aktarılıyor.

İran'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı

BİR HAFTA YAYINDA OLMAYACAKLAR

Bu tarz başka bir program olan 'Beş Yıldız' da Instagram hesabından paylaştıkları bir mesajla bir hafta yayında olmayacaklarını belirtti.

İran\'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı

Son Dakika Magazin İran'da Kim Milyoner Olmak İster Yarışması Yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • Bilinçaltı: Saçmalamayın abi şans oyunuyla haramla ne alakası var millet bu programa katılmak için herhangi bir para bir maddiyat mı koyuyor hayır sadece başvuru yapılıyor haram denen şey başkasının malını parasını almak çalmak el koymak burda televizyon kanalının kazancı söz konusu ordan veriliyor gidip milletti soyup gelip sana ödeme yapılmıyor 41 15 Yanıtla
  • Piskopat Avcisi: Iran müslüman bir ülke degil ki. 8 16 Yanıtla
  • Ali: Bu bir şans oyunu değil ki eğer para yatırıp yarışmaya katilirsan işte o zaman kumar olur karşılıksız yarışmak kumar olmaz yanlışım varsa duzeltin bizide bilgilendirin. 6 2 Yanıtla
  • dodo: bizimkilere bedava olsun ne din ne iman dinler lafa gelince en iyi muslumanlık bizde 4 4 Yanıtla
  • Gerçek: İranda insan olmak bile suç. 4 3 Yanıtla
  • muro: dini adamlar nederse onu yapın bakalım. birbirinizle ugraşın abd de sizinle ugraşsın. nasıl iyimi böyle. sen abd ye benimle ugraşma diyorsun ama kendi halkınla ugraşmakdan geri kalmıyorsun. 5 1 Yanıtla
  • Xxx: Yakında Türkiye'nin hli 5 1 Yanıtla
  • Çöplük persler: Yobaz peçetelikler 5 0 Yanıtla
  • Piskopat Avcisi: Isim degisikligi ile cöze bilirler olayi. "Milyoner olmak istemiyorum" densin tamamdir. Mut-a evliligi gibi. 4 1 Yanıtla
  • Hg: Çok doğru bir karar bence şans oyunları tamamen yasaklanmalı 1 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement