Porsche'nin Yıldızları Auto Show'da - Son Dakika
Otomobil

Porsche'nin Yıldızları Auto Show'da

Porsche\'nin Yıldızları Auto Show\'da

Porsche, İstanbul Auto Show'da Sergileyeceği Modellerle İlgi Odağı Olmaya Hazır.

19.10.2010 09:08

Porsche standında ayrıca, 2010 yılında hayata geçirilen Porsche GT3 Cup-Challenge Eastern Europe'da mücadele eden GT3 Cup aracı da sergileniyor.

Doğuş Otomotiv – Porsche, 29 Ekim – 7 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan istanbul Auto Show'da model serisinde yer alan tüm modellerini sergiliyor. Standa ayrıca, 2010 yılında düzenlenen ve 6-7 Kasım'da istanbul Park'ta gerçekleştirilecek final ayağıyla sona erecek Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe'da mücadele eden GT3 Cup aracı da ziyaretçilerini bekliyor.

Sıradışı bir sürüş keyfi; 911 Carrera 4S

Dört çekerli sürüş sayesinde sıradışı bir çekiş ile kesin ve güvenli bir uygulama sunan 911 Carrera 4S, beklentilerin çok üzerinde bir keyif sağlıyor. Arka aksın alt kısmına monte edilen altı silindirli boxer modeli 3.8 litrelik motoruyla 6,500 d/dk'da 385 hp güç üreten Carrera 4S, altı aşamalı manuel vites ile 0'dan 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaşıyor.

911 Turbo'nun daha da hızlısı; 911 Turbo S Coupe

Porsche standında sergilenen modeller arasında, Porsche AG'nin en hızlısı olmasıyla öne çıkan 911 Turbo S Coupe yer alıyor. Porsche mühendislerinin güç, performans ve sürüş dinamikleri itibarıyla ancak en iyiyi kabul edebilecek müşteriler için geliştirdiği Porsche 911 Turbo S, sınıfının en iyisi bir spor otomobil.

Hem daha güçlü, hem daha tasarruflu; Boxster

Porsche standında, ortadan konumlu motora sahip ikinci nesliyle, daha fazla gücün yanısıra, büyük ölçüde yakıt ekonomisi sergileyen, tamamen yeni teknik özelliklerle geliştirilen ve yeni düz- altı silindirli boxter tip motora sahip Porsche Boxster da yer alıyor.

Spor otomobillerin En iyisi; Cayman S

Fuar'daki bir diğer Porsche yıldızı, ‚En iyi Sürücü Otomobili' ve ‚En iyi Spor Otomobil' ödüllerinin de sahibi olan Cayman'ın S versiyonu. Porsche'nin ortadan motorlu coupesi, özellikle sürüş dinamikleri, hassasiyeti, geri bildirimi ve tepkisiyle dikkat çeken Cayman S, PDK (Porsche Çift Kavramalı Vites Kutusu) ile hem normal yollarda hem de pistte sıradışı performans sergiliyor. Cayman'ın ikinci nesli, yeni geliştirilen altı silindirli boxer motoruyla hem yakıt ekonomisini hem de performans bakımından en iyi dereceleri garanti ediyor.

Daha verimli ve daha sportif; Yeni Cayenne

Tamamen yenilenmiş haliyle Yeni Cayenne, Fuar'ın iddialı modelleri arasında. Bir önceki nesle göre iz genişliği 40mm daha artırılan ve 48 mm daha uzun olan Cayenne, iç alanda daha geniş bir alan yaratıyor. Daha büyük dış ölçülere rağmen, yeni Cayenne daha fazla kompakt ve dinamik görünüyor. Öne doğru yükselen orta konsol ile yükseltilmiş otomatik veya düz vites kolu iç mekana Cockpit havası veriyor. Arka koltuk grubu, 160 milimetre kadar ileri doğru kaydırılabiliyor ve arka koltuk sırtlıkları eğimi istenirse üç kademede ayarlanabiliyor. 3,0 lt motora sahip olan Cayenne Diesel, 240 hp güç üreten motoru, Tiptronic S şanzımanıyla yüzde 20 daha tasarruflu.

Porsche tarihindeki ilk dört kapılı Gran Turismo; Panemera

Porsche standının bir diğer iddialı modeli, markanın tarihindeki ilk dört kapılı Gran Tourismo olan Panemara'nın 4 versiyonu. Bu model serisi, sadece üstün performans ve örnek verimlilik açısından değil, aynı zamanda bilhassa yüksek bir kişisel konfor standardı ve özel nitelikleri itibarıyla da sınıfında bir referans noktası oluşturuyor.

Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe aracı

Porsche standında ayrıca, 2010 yılında hayata geçirilen, Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe'da mücadele eden GT3 Cup aracı da sergileniyor. Toplam 7 ayaktan oluşan Porsche GT3 Cup Challenge Eastern Europe, 6-7 Kasım'da istanbul Park'ta koşulacak final ayağıyla sona erecek.

Sıradışı bir sürüş keyfi; 911 Carrera 4S

Dört çekerli sürüş sayesinde sıradışı bir çekiş ile kesin ve güvenli bir uygulama sunan 911 Carrera 4S, beklentilerin çok üzerinde bir keyif sağlıyor.

Arka aksın alt kısmına monte edilen altı silindirli boxer modeli 3.8 litrelik motoruyla 6,500 d/dk'da 385 hp güç üreten Carrera 4S, altı aşamalı manuel vites ile 0'dan 100 km/s hıza 4.7 saniyede ulaşıyor.

297 km/s maksimum hızı sahip araçta, doğrudan yakıt enjeksiyonu (DFı) ve VarioCam Plus gibi gelişmiş teknolojiler, yakıt tüketimi ve CO2 emisyonunda önemli oranda düşüş sağlıyor.

Porsche Çekiş Yönetimi (PTM) aktif dört tekerlekten çekiş sistemi ve mekanik kilitli arka diferansiyel sayesinde optimum düzeyde çekişe sahip Carrera 4S'in, maksimum şasi performansı için; Porsche Active Süspansiyon Yönetimi (PASM) ile sürüş yüksekliği 10 mm azaltılıyor. Bu elektronik kontrol sistemi, her bir tekerlekteki salınım kontrolünün aktif ve sürekli bir şekilde ayarlanmasını sağlıyor. PASM iki seçilebilir sürücülü kurulum moduna sahip: "Normal" ve "Sport".

Porsche Stabilite Yönetimi (PSM), Porsche Yan Darbe Koruması (POSıP) ve Bi-Xenon farlar gibi donanımların gelişmiş güvenlik sağladığı Carrera 4S'in iç kısmı da son derece ergonomik.

6.5 inç dokunmatik ekran sayesinde Porsche iletişim Yönetimi (PCM) kontrollerinin kullanımının son derece kolay olduğu Carrera 4S'de ayrıca park lambaları ile çift egzos borusu arasındaki yansıtıcı şerit panel de standart olarak yer alıyor.

Carrera 4S'de dinamik viraj farları, 7 vites Porsche Doppelkupplung (PDK) çift debriyajlı aktarım, Sport Chrono Package Plus, Porsche Seramik Kompozit Fren (PCCB), sürüş yüksekliği 20mm düşürülmüş PASM sportif süspansiyon, çeşitli renklerde deri iç kısım paketleri, navigasyon modülü ve BOSE® Surround Ses Sistemi obsiyonel olarak sunuluyor.

911 Turbo'nun daha da hızlısı; 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S değişken türbin geometrili iki adet turboşarj tarafından takviye edilen güç ve 911 Turbo'ya göre 30 beygir gücü artışla 530 hp'ye çıkan altı silindirli boxer tipi motoruyla sınıfının en iyisi.

Azami torku 700 Nm gibi son derece etkileyici bir değere sahip olan 911 Turbo S, aynı zamanda "normal" 911 Turbo'da ancak opsiyonel olarak verilen bütün yüksek teknoloji ürünü özellikleri standart olarak sunuyor.

Güç ve dinamik performanstaki bu önemli artışa rağmen, yeni 911 Turbo S, 100 kilometredeki 11,4 litrelik yakıt tüketim oranıyla, Porsche 911 Turbo'dan daha fazla yakıt harcamadığını gösteriyor.

Daha da Dinamik ve Birinci Sınıf Donanım Tamamen Standart

Sadece 7 ileri PDK şanzımanla sunulan 911 Turbo S, tahrik kuvvetini dört tekerlekten çekişli 'Porsche Çekiş Yönetimi'ne aktarıyor. Arka akstaki mekanik diferansiyel de dahil olmak üzere, daha yüksek bir standarda getirilen sürüş güvenliği, Porsche Tork Yönlendirme Sistemi ve Dinamik Motor Taşıyıcıları ile sağlanıyor. Yine standart olarak temin edilen 'Sport Chrono Paketi'nde yer alan Launch Control ile hareketsiz konumdan 100 km/s'e 3,3 saniyede çıkan yeni 911 Turbo S, 200 km/s'e ise 10,8 saniyede ulaşıyor.

Son derece hafif ve ısıya karşı dirençli Porsche Seramik Kompozit Frenler ile donatılan ve azami hızı 315 km/s olan yeni 911 Turbo S, durma gücü ve frenlerin kontrolllü uygulanması bakımından da aynı olağanüstü performansı sergiliyor.

Son beş yıl içindeki ilk Turbo S olan 911 Turbo S'in kalitesi dinamik viraj farları, merkezi kilitli RS Spyder tasarımlı 19 inç jantlar, vites değiştirme kollarının yer aldığı üç kollu spor direksiyon, uyarlanabilir spor koltuklar, hız sabitleyici sistem, CD/DVD değiştirici ile Siyah/Krem ya da Siyah/Titanyum Mavisi renkli özel iki-tonlu deri döşemeyi içeren donanım seviyesiyle de ayrıca öne çıkıyor.

Hem daha güçlü, hem daha tasarruflu; Boxster

Porsche'nin Boxster modelinin, ortadan konumlu motora sahip ikinci nesli, daha fazla gücün yanısıra, önceki modele göre ciddi ölçüde yakıt ekonomisi sergileyen, tamamen yeni teknik özelliklerle geliştirilen ve yeni düz- altı silindirli boxter tip motorlarıyla öne çıkıyor.

Yeni geliştirilmiş Boxter motorlarla daha az yakıtla daha fazla güç

2.9lt. hacimli motor, Boxster'da bir önceki modele göre 10hp fazla olarak 255hp güç üretiyor. S versiyonundaki Doğrudan Yakıt Püskürtme sisteminden yararlanan 3.4lt'lik güç ünitesi ise Boxster S'te bir önceki modele göre 15hp fazla olarak 310hp güç üretilmesini sağlıyor. 5.2kg (11.5 lb)/hp gibi olağanüstü bir değeri bulan güç/ağırlık orantılarıyla sürücüye asgari seviyede yakıtla, azami sürüş dinamikleri sunan Boxster, altı ileri manuel vites kutusuyla 0-100km/s hızlanmasını 5.9 saniyede tamamlıyor. PDK ile öne çıkan Boxster 9lt'lik tüketim rakamından daha iyi performans gösteriyor: Yeni, 2.9lt'lik Porsche Boxster, EU4 standardına uygun olarak 100 kilometrede 8.9lt gibi bir değere ulaşıyor. Yakıt tüketimini yüzde 16 gibi önemli bir oranda azaltarak 100 kilometrede 9.2lt'ye indiren PDK'li 3.4lt'lik versiyon, Tipronic S ile donatılmış önceki modele göre daha da fazla tasarruf sağlıyor.

Dinamik süspansiyon ve üstün frenler

Boxster'ın yeni ayarlı süspansiyonu, yüksek sürüş dinamikleri ve geliştirilmiş konforu bir arada sunuyor. Ayrıca, direksiyon aktarımı üzerindeki supap kontrol tertibatında yapılan değişiklikle, direksiyon kuvvetlerinin daha da azalmasını sağlayarak Boxster'a daha da çevik ve kendiliğinden meydana gelen bir direksiyon davranışı kazandırıyor.

Baz versiyonlarda geçmişe göre yarım inç genişletilen jantlar, S-modelin daha geniş fren sisteminin ön aksta rahatça yerini almasına yardımcı oluyor. Boxster iki yeni özellik; Fren Ön-Yüklemesi ve Fren Asistanı barındıran en son nesil PSM Porsche Denge Yönetimi sistemiyle öne çıkıyor. Sürücü, gaz pedalını çok çabuk bıraktığı zaman PSM hidrolik kontrol ünitesi, sürücü, fren pedalına daha basmadan lastik frenleri üzerinde uygun bir basınç seviyesi meydana getirerek anında aksiyon için fren balatalarını disklere doğru hafifçe kaydırıyor.

Yeni ses ve iletişim sistemleri

Boxster, kolay okunabilen beş inçlik tek renkli ekran ile MP3 CD'lerini çalma özelliğini taşıyan yeni CDR-30 CD radyo ile standart olarak donatılmış. Sabit diskli navigasyonla tamamlanan ve isteğe bağlı olarak alınan yeni PCM Porsche iletişim Yönetimi, ses, iletişim ve navigasyon işlevlerinin tamamı için merkezî bir kontrol birimi olarak görev yapıyor.

LED ışık iletim teknolojisiyle yapılan çubuk biçimli konumlandırma farları, aracın görünümü bakımından özel bir etki katarken, aynı zamanda dış hava menfezlerinin yatay düzeniyle pekişiyor. Yine bir başka özellik de standart olarak sunulan dikdörtgen sis lambası. Boxster ilk defa çift-xenon farlar, dinamik viraj farları ve LED gündüz farlarını içeren Far Paketiyle birlikte sunuluyor. Sis lambalarının yerine geçen bu far üniteleri birbirinin yanına yerleştirilmiş dört LED'den meydana geliyor.

Spor otomobillerin En iyisi; Cayman S

Porsche'nin ortadan konumlu motora sahip Cayman spor otomobillerinin ikinci nesli, yeni motorlu Cayman'lar daha fazla gücü ve yakıt ekonomisini sunan yeni düz- altı silindirli boxter tip motorlara sahip.

Yeni geliştirilmiş Boxter motorlarla daha az yakıtla daha fazla güç

Bir önceki modele göre 20hp fazla olarak 265hp'lik güç üreten Cayman, Doğrudan Yakıt Püskürtme sistemli, 3.4lt'lik S versiyonunda 25hp fazla olarak 320hp güç üretiyor. Cayman S ayrıca 4.2 kg/hp'lik güç/ağırlık oranıyla da en az yakıtla maksimum sürüş performası sağlıyor. PDK ve opsiyonel Sport Chrono Pakette yer alan Başlatma Kontrolüyle donatılan Cayman S, 100 km/s'e 4.9 saniyede hızlanarak seride standardın belirleyicisi oluyor. Bir önceki modelin 9 lt'lik yakıt tüketimi değerinin 100 kilometrede 8.9 litre gibi bir değere ulaştığı yeni Cayman, S versiyonuyla ise yüzde 16 oranında bir tasarrufla 100 kilometrede 9.2 litreye indiriyor.

Artık daha farklı

Ön ve arka kısımda ilk bakışta fark edilen tasarım özellikleri Cayman'ın ayrıcalığını ön plana çıkarıyor. Carrera GT'nin farlarını anımsatan sinyaller ve yeni halojen farlara sahip Cayman'ın arka bölümü de LED stop farlarıyla tam bir uyum içerisinde. Cayman, ön tarafta yer alan hava girişleri ve arka taraftaki rüzgâr deflektör plakasıyla Coupe ve Roadster kavramlarının ayrışmasını da sağlıyor.

LED teknolojisinin kullanıldığı farlarıyla sıradışı bir görünüme kavuşan Cayman, standart olarak sunulan, dört adet LED'in yuvarlak ışık birimleri halinde düzenlendiği sis farlarına sahip. Cayman'da ilk defa Boxster ile aynı anda sunulan çift-xenon farlar, dinamik viraj farları ve LED gündüz farlarını içeren Far Paketi de yer alıyor.

Daha çevik

Cayman'da yer alan yeni süspansiyon, sürüş dinamikleri ve konforda fark edilir oranda bir artış sağlıyor. Bununla birlikte direksiyon aktarımındaki supap kontrol tertibatında yapılan değişiklik sayesinde, direksiyon kuvvetlerinin daha da azaldığı Cayman, çevik bir kullanım sunuyor.

Yeni tasarımla üretilen jantların baz versiyonlarda geçmişe göre yarım inç genişletildiği Cayman'da, iki yeni özellik mevcut; Fren Ön-Yüklemesi ve Fren Asistanı barındıran en son nesil PSM Porsche Denge Yönetimi sistemi. Sürücü, gaz pedalını çok çabuk bıraktığı zaman PSM hidrolik kontrol ünitesi, sürücü, fren pedalına daha basmadan lastik frenleri üzerinde uygun bir basınç seviyesi meydana getirerek anında aksiyon için fren balatalarını disklere doğru hafifçe kaydıryor.

Ses ve iletişim sistemleri de geliştirildi

Kolay okunabilen beş inçlik tek renkli ekranıyla MP3 CD'lerini çalma özelliğine sahip CDR-30 CD radyo ile standart olarak donatılan Cayman, sabit diskli navigasyonla tamamlanan ve isteğe bağlı olarak alınan yeni PCM Porsche iletişim Yönetimi, ses, iletişim ve navigasyon işlevlerinin tamamı için merkezî bir kontrol birimi olarak görev yapıyor.

Daha verimli ve daha sportif; Yeni Cayenne Diesel

Tamamen yenilenmiş haliyle Yeni Cayenne, Fuar'ın iddialı modelleri arasında. Bir önceki nesle göre iz genişliği 40mm daha artırılan ve 48 mm daha uzun olan Cayenne, iç alanda daha geniş bir alan yaratıyor. Daha büyük dış ölçülere rağmen, yeni Cayenne daha fazla kompakt ve dinamik görünüyor. Öne doğru yükselen orta konsol ile yükseltilmiş otomatik veya düz vites kolu iç mekana Cockpit havası veriyor. Arka koltuk grubu, 160 milimetre kadar ileri doğru kaydırılabiliyor ve arka koltuk sırtlıkları eğimi istenirse üç kademede ayarlanabiliyor.

Türkiye'de 3,0 lt V6 motor seçeneğiyle satılan Cayenne, 300 hp güç üreten motoru, Tiptronic S şanzımanıyla yüzde 20 daha tasarruflu. Cayenne, 100km'de ortalama 7,4 lt yakıt tüketiyor. 3 lt V6 motora sahip olan ve 240 hp güç, 550Nm tork üreten Cayenne Diesel de yine yüzde 20 yakıt tasarrufu sağlayarak, 100km'de sadece 7,4 lt tüketim değeni veriyor. Modelin lüksek tork üreten 4,8 litrelik V8 motorlu versiyonu Cayenne S de tasarrufuyla öne çıkıyor; 100km'de 10,5lt tüketim değeri veren Cayenne S, 400hp güç üretiyor. Ailenin en güçlüsü Cayenne Turbo, 4,8lt'lik V8 motoruyla 500hp güç üretirken, yüzde 23 verimlilik sağlayarak, 100km'de 11,5lt yakıt tüketiyor.

100 kliometrede 8.2 litre tüketime sahip olan ve sadece 193 g/km CO2 salınımı gerçekleştiren Cayenne S Hybrid, yakıt tüketimini önceki yıllardaki modellere nazaran yüzde 23 oranına kadar azalıyor. Her Porsche'de olduğu gibi, yeni Cayenne modeli de "Porsche ıntelligent Performance" (Porsche Akıllı Performans) esasına sadık kalınarak geliştirildiğinden, düşük tüketimde daha fazla verimlilik ve daha az CO2 emisyonunda, daha fazla performans elde edilmesini sağlıyor. Önceki modellere nazaran 180 kilogram daha hafif olan Cayenne S Hybrid, sürüş performansı, çeviklik açısından da ciddi bir fark yaratıyor.

Porsche'nin ilk dört kapılı Gran Turismosu; Panemera 4

Porsche standının bir diğer iddialı modeli, markanın tarihindeki ilk dört kapılı Gran Tourismo olan Panemara'nın 4 versiyonu. Bu model serisi, sadece üstün performans ve örnek verimlilik açısından değil, aynı zamanda bilhassa yüksek bir kişisel konfor standardı ve özel nitelikleri itibarıyla da sınıfında bir referans noktası oluşturuyor.

Porsche'nin ilk dört kapılı, dört kişilik otomobili Panamera, gösterge panelinden başlayıp arka koltuklara kadar uzanan orta konsoluyla öne çıkıyor. Porsche'nin dört kapılı Gran Turismo'su, dört koltuğun tamamında yeni bir alan duygusu ve sürüş kalitesi sağlıyor. iç mekân, sürücü için en ideal ergonomik koşulları sağlarken, her yolcu için de ayrı ayrı tekli koltuklar tasarlanmış. Sportit, alçak monte edilen direksiyon simidi ve alçak oturma konumu Porsche'nin tipik, direkt yol duygusunu vermeyi garanti ediyor.

300 hp ve 400 Nm tork üreten atmosferik 3.6 litre V6 motor ile donatılan Panemara 4, 257 km/s maksimum hıza sahip ve 0'dan 100 km/s hıza sadece 6.1 saniyede ulaşabiliyor.

Yedi aşamalı Porsche Doppel-kupplung (PDK) çift debriyajlı geçiş ile birlikte otomatik çalıştırma/durdurma fonksiyonu, doğrudan yakıt enjeksiyonu (DFı) ve VarrioCam Plus'un bulunduğu model, geliştirilmiş performans ve daha iyi yakıt ekonomisinin göze çarpan birleşimini sergiliyor.

Dış ön girişlerde titanyum renkli çift tirizler, kanatlarla birlikte siyah arka apron yayıcı ve siyah kenar camları üzerindeki dekor şeritleri Panamera 4'ün ilk bakışta göze çarpan özellikleri.

iç kısımda dört kişilik geniş bir alan sunan Panamera 4'ün arka kısmında tamamen katlanabilen ve 1,263 litre yük taşıyabilen koltuklar yer alıyor. Mükemmel bir ses deneyimi için 7 inçlik renkli dokunmatik ekran ile birlikte CDR-31 ses sistemi mevcut.

Kaynak: OtomobilGazetesi.com

Son Dakika Otomobil Porsche'nin Yıldızları Auto Show'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement