2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika
Politika

2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine devam ediliyor.

12.11.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın 2015 yılı bütçesinin görüşmelerine devam ediliyor.

Görüşme sırasında söz alan HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, AB İlerleme Raporuna göre, Türkiye'de hem iş gücü hem de sermaye dolaşımı konusunda hala çok ciddi sınırlamalar bulunduğunu söyledi.

Patent Enstitüsü'nün çalışmalarına değinen Kaplan, şunları söyledi:

"Dünyada çok halk var, çok ulus var, çok dil var. Kürtleri sevmiyor musunuz? Kürtlerle ilgili bir patent başvurusu gelince hemen reddediyorsunuz. Bu 'Kurtcell' markasını 4 defa reddettiniz. 'Zelal' vardı reddetmişsiniz. Bırakın da Şırnak'ta biz de bir maden sodasını, bir markanın adını 'Cudi maden sodası' diye, 'Kürt maden sodası' diye... Buna engel olmayın. Günahtır, yazıktır."

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, teşvikli yatırımlarda gerileme olduğunu iddia ederek, kamu yatırımlarının yerli üretimi yeterince teşvik etmediğini savundu.

"Paraları sıfırlama" konusunda TÜBİTAK'ın yaptığı bir çalışma bulunduğunu ifade eden Kuşoğlu, "Onlarla ilgili montaj diye bir rapor vardı. O montaj denilen rapor bilgi isteme hakkına istinaden bir milletvekili tarafından istendi ama 'o kapsamda değil' diye vermediniz. Bir bilimsel kurumun bu tür çalışmasının gizli olmaması lazım diye düşünüyorum" diye konuştu.

Bunun üzerine Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Savcılıkla ilgili olduğu için" dedi.

Kuşoğlu'nun şu anda bir savcının ya da bir mahkemenin konuyla ilgili çalışması bulunmadığını belirterek, "Bunu siyaset malzemesi yapmak düşüncesinde değilim ama önemli bir konudur. Bu tür olaylar bundan sonra da olabilir" karşılığını verdi.

HDP Hakkari Milletvekili Adil Zozani de Şırnak'taki üniversitenin teknik üniversiteye dönüştürülerek, isminin bu coğrafyanın  alimi olan ve sibernetiğin atası olarak bilinen El Cezeri'nin isminin verilmesini istedi.

Bunun üzerine Bakan Işık, bilim bakanı olarak buna büyük bir memnuniyetle katıldığını belirterek, "Yani El Cezeri gibi isimleri biz çocuklarımıza öğretemezsek zaten geleceğimize güvenle bakamayız" görüşünü paylaştı. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika 2015 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement