AK Parti, BDP ve CHP'nin Tunceli'yi Alma Planı - Son Dakika
Politika

AK Parti, BDP ve CHP'nin Tunceli'yi Alma Planı

AK Parti, BDP ve CHP\'nin Tunceli\'yi Alma Planı

AK Parti, CHP ve BDP, Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'yi almak için yoğun bir çaba sarf ediyor.

02.12.2013 14:52  Güncelleme: 17:21

HABERLER.COM/ ÖZEL 30 Mart yerel seçimleri öncesi adayların açıklanmaya başlanması, partiler arasındaki savaşı kızıştırdı. AK Parti, CHP, BDP ve MHP arasında kıran kırana geçmesi beklenen seçimlerde parti teşkilatları adaylar konusunda ince eleyip sık dokuyor.

LİDERLERİN MEMLEKET MESELESİ

Yerel seçimlerde Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirler hiç kuşkusuz ki partiler için büyük önem teşkil ediyor. Bunun dışında Başbakan Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun memleketlerinde de büyük bir sürpriz yaşanmaması için hararetli bir çalışma yapılıyor. AK Parti Rize Milletvekili Nusret Bayraktar, konuk olduğu bir televizyon progrmında AK Parti Rize Belediye Başkan adayının Ankara Gazi Üniversitesi İstatistik Bölümü Öğretim Üyesi Prof Dr. Reşat Kasap olduğunu söyledi.

CHP'DE HÜSEYİN ŞİMŞEK SESLERİ

Kılıçdaroğlu'nun memleketi Tunceli'de ise 4 ismin adaylığı gündeme geldi. Bölgenin nabzını tutan isimlerin Haberler.com'a yaptığı değerlendirmede; Tunceli Belediye Başkanlığı için CHP'de Hüseyin Şimşek, Mazlum Aslan, Zülfü Doğan ve Ahmet Timurleng isimleri ön plana çıktı. Adaylıkları gündeme gelen bu isimler arasında Tunceli Özel İdare Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek bir adım önde. Şimşek, bölge halkı tarafından sevilen bir isim. Şadili Aşireti'nden olan Şimşek, bölgede dürüstlüğüyle ön planda.

1994 Yerel Seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanı seçilen Mazlum Aslan'ın bölgede yıpranmış bir isim olması, Zülfü Doğan'ın CHP geleneğinden gelmemesi, SSK döneminde Kemal Kılıçdaroğlu'yla birlikte çalışan Ahmet Timurleng'in ise Tunceli'de yaşamıyor oluşu ve bölgeyi iyi bilmemesi adaylık şansını zora sokuyor. 

CHP'NİN ALACAĞI 5 İLÇE

Seçimin kaderini belirleyecek parti olan CHP ilçelerde de bir adım önde görünüyor. Tunceli'de CHP'nin Nazimiye, Pülümür, Mazgirt, Çemişgezek ve Ovacık ilçelerini alacağına ise kesin gözüyle bakılıyor. 

AK PARTİ'NİN TUNCELİ PLANI

AK Parti'de de Tunceli için yoğun bir çalışma var. Bu ilde BDP ve CHP arasında geçmesi muhtemel yarışta AK Parti Erkan Eroğlu ile şansını deneyecek. Pertek'te müteahhitlik yapan Eroğlu'nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.  Bölgede adaylık için ismi geçen bir diğer isim de Sinan Yerlikaya. CHP Tunceli eski Milletvekili Sinan Yerlikaya, CHP'den istifa edip, Tunceli'de eski belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla AK Parti'ye geçmişti. Yerlikaya'nın bu geçişi yaklaşan "yerel seçimlerde aday mı gösterilecek" yorumlarına neden oldu. Ancak Yerlikaya'nın bölge halkı üzerinde güvenilirliğini kaybetmesi adaylık konusunda Eroğlu'nu bir adım çıkartıyor.

BDP'DE STRATEJİ DEĞİŞİKLİĞİ

Mevcut belediyeyi elinde bulunduran BDP'de ise yapılan ön seçim sonrası Mehmet Ali Bul'un aday olarak ön plana çıktı. Ön seçimi kazanan Mehmet Ali Bul’un adaylığı henüz kesinleşmedi.  Bul aday adaylığı, HDP, ESP, BDP, EMEP ve DHF’nin oluşturduğu ittifaka sunulacak. İttifaka kabul ettirilirse aday gösterilecek. BDP'nin ittifak yaptığı sol örgütler ise eş başkanlık için güçlü bir kadın aday arayışında. BDP'nin 2 dönemdir il dışından aday göstermesi, Tunceli halkının tepkisini çekmişti. Bu kez stratejik davranan BDP, il içinden bir aday gösterdi. Sendikacı olan Bulun'un göstereceği performans merak konusu olurken Edibe Şahin'le yola devam etmenin BDP için daha avantajlı olacağı yorumları da yapılıyor.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika AK Parti, BDP ve CHP'nin Tunceli'yi Alma Planı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement