AK Parti İl Başkanı Alparslan'dan, 'Milli İradeye Saygı Mitingi' Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti İl Başkanı Alparslan'dan, 'Milli İradeye Saygı Mitingi' Açıklaması

AK Parti İl Başkanı Alparslan\'dan, \'Milli İradeye Saygı Mitingi\' Açıklaması

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Halkımızın sevgi seli ve yoğun teveccühüyle bugüne kadar yapılmış mitinglerin en coşkulu ve en anlamlısını gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz" dedi.

13.06.2013 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, "Halkımızın sevgi seli ve yoğun teveccühüyle bugüne kadar yapılmış mitinglerin en coşkulu ve en anlamlısını gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz" dedi.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan, 15 Haziran Cumartesi günü saat Sincan Pazaryeri'nde düzenlenecek 'Milli İradeye Saygı Mitingi'ne ilişkin basın açıklaması yaptı. Alparslan, siyasetin, bir toplumun bugününü doğru kurallar ve yöntemlerle inşa etme ve geleceğini de doğru projelendirme iradesi olduğunu belirterek, siyasetin insana hizmet etme sanatı olduğunu söyledi. Alparslan, "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesinden hareketle siyasette ak bir sayfa açan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin siyasi anlayışının temelinde insana hizmet olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

"Parti programımızda da belirttiğimiz gibi siyaset anlayışımıza göre milletin iradesi esastır. Millet iradesini gölgede bırakacak hiç bir uygulamaya müsamaha gösterilemez. Demokrasi hoşgörüye dayanan bir sistemdir. Demokrasilerde vatandaşlardan bir kısmının daha üstün hak ve özgürlüklerden ya da ayrıcalıklardan yararlanması mümkün değildir. Vatandaşlar, yasaların eşit koruyuculuğu altında özgürce yaşarlar. İlklerin ve enlerin partisi olan AK Parti, hem siyasete, hem ülkemize kaybettiği itibarı yeniden kazandırmıştır. Hamdolsun ki, Türk Siyasi Tarihinde bu güne kadar her alanda adeta devrim niteliğinde adımlar atılmıştır. Türkiye demokrasisi farklı bir boyut kazanmış, sistem ve siyaset normalleşmiş, her alanda daha ileri standartlara ulaşılmıştır."

"PARTİMİZİN PROGRAMINA EN ÇOK SİNMİŞ KAVRAM DEMOKRASİDİR"

Başbakan Erdoğan'ın "AK Parti, kavga, çatışma, kriz ekseninde yürüyen siyasi rekabeti, uzlaşmacı bir zemine taşımıştır. Siyasette güveni yeniden tesis etmiştir. Siyaseti farklılıklar üzerinden ayrışmaya sebep olacak şekilde değil; ortak hedefler, ortak akıl ve maşeri vicdana cevap verecek bir şekilde yaparak gerçek rotasına oturtmuştur" şeklindeki ifadelerini hatırlatan Murat Alparslan, "Bizim için başkaları ve öteki yoktur. Bunun için bizler özgürlüklerin alanını genişletirken de, demokratik kültürü zenginleştirirken de, uzlaşma kültürüne katkı sağlarken de, beraber düşünmeyi hayata geçirmeye çalıştık" diye konuştu.

AK Parti'nin en büyük yatırımını insan haklarına ve demokrasiye yaptığına işaret eden Alparslan, "Partimizin programına en çok sinmiş kavram demokrasidir. Ekonomik istikrar Türkiye'yi mali açıdan nasıl düzlüğe çıkartıyorsa, demokrasideki istikrar da toplumsal birlik ve beraberliğimizi o kadar geliştirecektir. AK Parti olarak memleketimizde daima insan hakları, uzlaşma, hoşgörü, sevgiyi, saygıyı ve milli iradeyi baş tacı yapma gayretinde olduk ve olacağız" ifadesini kullandı.

"Bugüne kadar milli iradeye karşı oynanan oyunları bozduk ve Allah'ın izniyle bozacağız" diyen Alparslan, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün de belirttiği gibi 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'. Milli iradenin temsil edildiği zemin ise TBMM'dir. Milli egemenlik demokratik meşruiyet şartının kaynağıdır. Demokrasinin de, Cumhuriyetin de temeli milli iradedir, halkın tercihleridir, bir bütün olarak toplumun kanaatleridir. Biz mili irademize sahip çıkmak, ülke sorunlarının zemininde konuşulup çözülmesine katkı sağlamak, demokrasi, insan hakları, temel hak ve özgürlüklerle ilgili hassasiyetimize dikkat çekmek istiyoruz. Milletin hükmü önemlidir" değerlendirmesinde bulundu.

"MİLLETİN İSTİKLALİNİ YİNE MİLLETİN AZİM VE KARARI KURTARACAKTIR"

AK Parti Ankara İl Başkanı Alparslan açıklamasına şöyle devam etti:

"Başbakanımızın da belirttiği gibi; Türkiye 76 milyonuyla tek yürek halinde egemenliğine, ekonomisine ve demokrasisine en güçlü şekilde sahip çıkacaktır. Türkiye'de millet egemenliğine el uzatmak, bilinsin ki artık kimsenin haddi ve hakkı değildir. Seçilmiş hükümetleri devirmek, sandık sonuçlarını hiçe saymak, geçmişe ait bir alışkanlıktır ve bugün hiçbir geçerliliği yoktur. Bugün de bu millet en güçlü şekilde kendine hizmet edenlere sahip çıkıyor, her yerde kendine hizmet edenleri bağrına basıyor. Ne yaparsak hukuk içinde yaparız, demokrasinin verdiği haklar çerçevesinde yaparız. Biz yakıp, yıkanlardan, kırıp dökenlerden asla olmadık, olmayacağız. Hukuk içinde, demokrasi içinde edep ve adap içinde mitinglerimizi yapar orada da hesabımızı sandığa saklarız. Biz 76 milyonun partisiyiz, biz yüzde 100'ün iktidarıyız.

Bizim medeniyetimiz yüzyıllarca 72 milleti bağrında yaşatmıştır. Biz 'Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır' parolasından yola çıkarak Milli Mücadelemizi başarmış bir milletiz. Biz gönüller yapmaya gelmişiz."

Cumhuriyetin 100. yılına hazırlanılırken, birlik, kardeşlik, yardımlaşma, dayanışma ve sevgi ortamı gereken bu süreçte, tüm vatandaşları birlik ve beraberliğe, millet iradesine sahip çıkmaya davet ettiklerini bildiren Alparslan, "Buradan yola çıkarak 15 Haziran 2013 Cumartesi günü Başkent Ankara'mızda, Sincan Pazaryeri'nde, saat 17.00'de, Ak Parti Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle 'Millet İradesine Saygı Mitingi' düzenlenecektir. Halkımızı ülkemiz üzerinde oynanan büyük oyunları bozmaya ve tarih yazmaya davet ediyoruz" dedi.

Mitingin Ankara'nın düzenli miting meydanlarından en büyüğü olan Sincan Pazaryeri'nde gerçekleştirileceğini duyuran Alparslan, mitingle ve hafta sonu yapılacak olan sınavlarla ilgili gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

"MİTİNG GÜNÜ SESLİ ARAÇLAR SINAVA KADAR HİÇ KULLANILMAYACAK"

Miting duyuruları ve davetlerin daha çok yazılı ve görsel basın, sosyal medya, telefon, faks, e-mail, afiş, reklam aracılığı ile yaptıklarını belirten İl Başkanı Alparslan, "Sınava girecek olan genç kardeşlerimizin olumsuz etkilenmemesi için sesli araçları daha az ve dikkatli kullanıyoruz. Miting günü sesli araçlar sınava kadar hiç kullanılmayacak, sınavın bitiş saati olan 12.30'dan sonra kullanılacaktır. Sınavlarda trafiğin aksamaması için miting alanına transferlerimizin sınavdan sonra yapılması konusunda ve gerekli trafik, emniyet, sağlık, itfaiye tedbirlerinin alınması hususunda ilgili kurumlarla da bilgi alış verişi yapılmıştır" şeklinde konuştu.

Mitingimize yüz binlerce kişinin katılacağını öngördüklerini dile getiren Alparslan, "Halkımızın sevgi seli ve yoğun teveccühüyle bugüne kadar yapılmış mitinglerin en coşkulu ve en anlamlısını gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz" diye konuştu.

Alparslan, Başbakan Erdoğan'ın, "Derdimiz aslında sayıları yarıştırmak için değil, korku için, ürkütmek için değil. Bakın biz daha çoğuz demek için değil, sessiz yığınların sesini duyurmak için meydanlara çıkıyoruz. Milletin burada olduğunu, var olduğunu milletin seçtiği Başbakan ve ekibine hizmetkarlarına sahip çıktığını göstermek için bir araya geliyoruz. Haftalardır evinde sükunet içinde, sabır içinde, itidal içinde adeta dişlerini sıkarak gelişmeleri izleyen milletimin sokakların altını üstüne getirenlere nasıl ders verdiğini, nasıl edep ve adap öğrettiğini göstermek için meydanlarda toplanıyoruz" ifadesini hatırlatarak, "Cumartesi günü Ankara'da yapılacak olan bu dev mitingimizde tüm halkımızla kucaklaşmayı bekliyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İl Başkanı Alparslan'dan, 'Milli İradeye Saygı Mitingi' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement