AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral Açıklaması - Son Dakika
Politika

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral Açıklaması

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, yeni Türkiye’nin, üçüncü medeniyetin arifesinde olduğunu belirterek, “Bu dönemde Şeyh Edebali’nin sevdalandığına sevdalanan Osman Bey’in davası ile davalanan karşımda duran şu gençler üçüncü medeniyetin mübeşşirleri olacaklardır” dedi.

02.12.2014 18:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, yeni Türkiye'nin, üçüncü medeniyetin arifesinde olduğunu belirterek, "Bu dönemde Şeyh Edebali'nin sevdalandığına sevdalanan Osman Bey'in davası ile davalanan karşımda duran şu gençler üçüncü medeniyetin mübeşşirleri olacaklardır" dedi.

Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu'nun Başkent Öğretmenevi'nde düzenlediği "Yeni Türkiye ve Medeniyet Tasavvuru" konulu konferansa konuşmacı olarak katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Saral, medeniyetin, insani değerler üzerinden bir dünya inşa etmek olduğunu vurgulayarak, "Kamil manada bunun en esaslı pratiği insanlığın ufku olan Peygamberler Peygamberinin sahabe kadrosuyla inşa ettiği o muhteşem medeniyettir. İkinci pratiği mümkün olmayan ve İslam medeniyetine ilham kaynağı olan 'Saadet Asrıdır'. İnsanlığın medeniyette gelebileceği en son nokta olan bu asır, sonraki devirlere ilham kaynağı olmuştur. Bu dönem, insanın fıtratıyla tecessüs ettiği bir zirvedir ki asla ulaşılamaz" ifadesini kullandı.

İkinci dönemi ise Selçuki ve Osmanlı dönemi olarak tanımlayan Saral, "Birinci dönemde öncü kadro nasıl ki sahabe kadrosu idi; ikinci dönemde ise onların izinden yürüyen Horasan Erenleri, Selçuki ve Osmanlı'nın kurduğu medeniyetin mimarları olarak karşımıza çıkar. Bunların en belirgin simaları, İmam Gazali-AhmedYesevi ve Şeyh Edebali'dir" şeklinde konuştu.

Yeni Türkiye'nin, üçüncü medeniyetin arifesinde olduğunu vurgulayan Saral, "Bu dönemde Şeyh Edebali'nin sevdalandığına sevdalanan Osman Bey'in davası ile davalanan karşımda duran şu gençler üçüncü medeniyetin mübeşşirleri olacaklardır" diye konuştu.

Saral şöyle devam etti:

"Yanlışın ve yanılgının kaynağını bilmeyen asla doğruya ulaşamaz. Bu çerçevede kaybettiğimizi kaybettiğimiz yerde arayan bir azimle bizi medeniyet değerlerimizden ve ruh kökümüzden uzaklaştıran esaslı kırılma noktalarını tespit edip; mutlak doğrular üzerinden her kavram ve kuramı hesaba çekerek, eskimeyen yeni ile yeniden kendimizi imar etmek zorundayız."

Islahat, Tanzimat, İttihat ve Cumhuriyeti kendimize yabancılaşma noktasında aynı aks üzerinde değerlendiren Saral, AK Parti'yi ilk meclisteki 2. grubun siyasi çizgisi ile özdeşleştirerek, "2. grup, Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası, Adnan Menderes'li Demokrat Parti, Turgut Özal'lı ANAP ve AK Parti milli iradeye ve milli değerlere ram olan bir tahassüsle kurumsallaşmışlardır" dedi.

Saral, milli iradeyi muhasara altına alan vesayet kuşatmasını 'millet' adına AK Parti'nin yardığını vurgulayarak şunları kaydetti:

"O lanet çemberini Tayyip Erdoğan Liderliğindeki AK Parti kırarak milleti medeniyet değerleriyle buluşturma kararlılığının adına 'Yeni Türkiye' demiştir." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement