AK Partili Keşir: "Çok fazla girişimci kadınımız var" - Son Dakika
Politika

AK Partili Keşir: "Çok fazla girişimci kadınımız var"

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" projesi çerçevesinde Malatyalı kadınlarla buluşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir "Biz istiyoruz ki kadınlar kendi işini kursun, girişimci olsun" dedi.

24.08.2022 14:51  Güncelleme: 14:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanlığı tarafından hayata geçirilen "Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda" projesi çerçevesinde Malatyalı kadınlarla buluşan AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir "Biz istiyoruz ki kadınlar kendi işini kursun, girişimci olsun" dedi.

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, 'Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda' projesi için geldiği Malatya'da düzenlenen bir dizi programa katıldı. Malatya Nikah Sarayı'nda AK Parti MKYK üyeleri ve Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık ve Bülent Tüfenkci, Milletvekili Ahmet Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti İl Başkanı İhsan Koca, Ak Parti Malatya İl Kadın Kolları Başkanı Özlem Pelitoğlu'nun katıldığı programda STK temsilcileri ile kahvaltıda bir araya gelen Keşir, daha sonra Kongre ve Kültür Merkezine geçerek partili kadınlarla buluştu. Programlarda konuşan Keşir, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana kadınların kalkınmadaki gücüne inanan bir parti olduğunu söyledi. Kadının kalkınmadaki gücü üzerine bir proje gerçekleştirmek istediklerini aktaran Keşir, "Anadolu'da özellikle kamu kurumlarının TKDK, tarım ve diğer kurumların kadınlara verdiği pozitif uygulamalar var. Bu desteklerin yeterince bilinmediğini gördük ve istedik ki daha çok kadın haberdar olsun ve bunlardan faydalansınlar. Bunun için il il dolaşıyoruz. İlin yereldeki yetkilileriyle konuları anlattırıyoruz. Bu destekleri alıp işini kurmuş öncü kadınlar var her ilde. O kadınlarla da toplumu tanıştırıyoruz ki onlar rol model olsunlar ve girişimcilikte bulunacak kadınlara hem motivasyon sağlasınlar hem de öncü olsunlar" dedi.

Projenin 81 ilde yaşayan tüm kadınları kapsadığını kaydeden Keşir, "Malatya bizim 78'inci ilimiz, 81 ilde planladık projeye ise ilk Hakkari ile başladık. Bu toplantıyı sadece burada yapmıyoruz. Büyük ilçelerde teşkilatlarımız yapmaya devam ediyor. Biz istiyoruz ki her mahallede her ilçede daha çok kadın desteklerden haberdar olsun. Müracaat etsin, işini kursun, girişimci olsun. Hem kendi ekmeğini çıkarsın hem de yeni istihdam alanları açsın. Aslında çok girişimci kadınlar var. Güneş paneli üretiyorlar, simülasyon cihazları, ihracat yapan genç hanımlar var. Küçük girişimlerle başlayıp büyük rakamlara ulaşan ihracat yapan pek çok kadın var. Onlar bu ülkenin kahraman kadınları, büyük Türkiye hayalinin yollarını döşeyen kahraman kadınlar" diye konuştu. - MALATYA

AK Partili Keşir: "Çok fazla girişimci kadınımız var"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika AK Partili Keşir: 'Çok fazla girişimci kadınımız var' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi
    14:31 Havza İlçe Seçim Kurulu, sandık başkanlarına eğitim verdi

    Samsun'un Havza İlçe Seçim Kurulu, Havza Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlediği eğitimde, ilçede görev alacak sandık başkanı ve görevlilere seçimde kullanılacak malzemeler, dikkat edilecek hususlar ve sandık kurulu üyelerinin görevleri hakkında bilgi verdi. Eğitime 146 sandıkta görevli 292 kişi katıldı ve seçim sürecinin huzur içinde tamamlanması hedeflendi.

  • Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı
    14:27 Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı

    Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ataşehir'de Özel Eğitim Okullarına spor malzemesi sağlanmasını amaçlayan 'Spor Aşkı Engel Tanımaz' projesinin programına katıldı. Bakan Bak, programda yaptığı konuşmada Türkiye'nin spor devrimi yaşadığını belirtti. Programda çocuklarla basketbol oynayan Bakan Bak, projenin ikinci etabı için çalışmalara devam ettiklerini ve 1500 okula 57 bine yakın malzeme dağıtacaklarını söyledi.

  • Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Olmasının 9. Yıl Dönümü Anma Töreni Düzenlendi
    14:24 Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın Şehit Olmasının 9. Yıl Dönümü Anma Töreni Düzenlendi

    Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit oluşunun 9'uncu yıl dönümü nedeniyle İstanbul Adalet Sarayında anma töreni düzenlendi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti
    14:23 Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Fener Market'i Ziyaret Etti

    Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Erciyes Feneri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne bağlı faaliyet gösteren Fener Market'i ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç, ihtiyaç sahibi aileler için kurulan Fener Marketi gezerek, ürünleri inceledi.

  • Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor
    14:22 Tavas Belediyesi Mahalle İftarlarına Devam Ediyor

    Tavas Belediyesi, Ramazan ayının manevi atmosferini vatandaşlarla birlikte doyasıya yaşamak için mahalle iftarları düzenliyor. Ramazan ayının başından itibaren her gün birkaç mahallede iftar sofraları kurularak, vatandaşlar aynı sofrada buluşuyor.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı
    14:22 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Yeni Dönem Projelerini Anlattı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Melikgazi İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen iftar programında yeni dönem projeleri hakkında bilgi verdi. Palancıoğlu, Melikgazi için vizyon projelerinin Türkiye'ye örnek olacağını belirtti.

  • Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi
    14:22 Milli Eğitim Bakanı Iğdır'a ziyaret gerçekleştirdi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır Valiliğini ziyaret etti ve burada bir süre sohbet etti. Bakan Tekin, daha sonra öğretmenler ve eğitim yöneticileri ile bir araya gelecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu
    14:21 Çevre Bakanı Özhaseki, Lavuar Alanı'nda İncelemelerde Bulundu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Zonguldak'taki Lavuar Alanı'nda incelemelerde bulundu. Bakan Özhaseki, bölgede TOKİ tarafından müze, sosyal tesis ve çarşı inşaatlarına başlandığını belirtti. Projenin tamamlandığında Zonguldak'a yakışacak bir alan olacağını söyleyen Özhaseki, ayrıca esnafın işlerini sürdürebilmeleri için yeni iş yerleri yapıldığını da açıkladı.

  • Samsun'da Sahte Anketlere Tepki
    14:20 Samsun'da Sahte Anketlere Tepki

    Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, sahte anketlerle başkanlık hayali kuranları halkın tepkisiyle karşılayacaklarını belirtti.


Advertisement