AK Partili Külünk: SİPER göreve başlayınca savunma alanındaki tartışmalar bitecek - Son Dakika
Politika

AK Partili Külünk: SİPER göreve başlayınca savunma alanındaki tartışmalar bitecek

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, Haberler.com Youtube kanalında Türkiye'nin savunma sistemi alımlarıyla ilgili konuştu. Külünk, "Türkiye'de bugün üzerinden yarını okuyacak bir akıl devrimi gerçekleştirildi. Son olarak SİPER diye hava savunma sistemi deklare edildi. S-400 tartışması da Patriot tartışması da SİPER üretildiği zaman bitecek" dedi.

13.11.2021 15:39  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk, Haberler.com kanalında Genel Yayın Yönetmeni Av. Bedia Teymur'un konuğu oldu. Külünk, programda Türkiye'nin savunma sanayideki atılımları ve dijitalleşme sürecine ilişkin de dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"SİPER GÖREVE BAŞLAYINCA TARTIŞMALAR BİTECEK"

Yerli savunma sistemi SİPER'in önümüzdeki yıllarda devreye alınacağını anlatan Külünk, "Türkiye, geçmişteki gibi değil artık. ABD Patriotları vermeyince, biz de döner S-400'leri alırız dedik. İnsansız Hava Aracı vermiyor musunuz? Biz kendimiz yaparız. Aslında Selçuk Bayraktar'ın şahsında Türkiye'de bugün üzerinden yarını okuyacak bir akıl devrimi gerçekleştirildi. Son olarak SİPER denilen yerli hava savunma sistemi deklare edildi. S-400 tartışması da Patriot tartışması da SİPER üretildiği zaman bitecek" diye konuştu.

"YERLİ VERİ SİSTEMİ KURULMALI"

Açıklamalarına devam eden Külünk, "Yaşadığımız hadiseler, bize bu konuları bize bir kere daha öğretiyor. Bayraktar ailesi burada önemli bir görev üstlendi. Bu ülkenin genç evlatları silikon vadisi denilen mantıkla çalışıyor. Ben geçen hafta uzayla ilgili çalışma yapan 5 - 6 genci ziyaret ettim. Artık Türkiye bu engeli aştı ve Türkiye'nin ivedilikle kendi veri sistemini kurması lazım. Biz artık dijital mecralarımızı oluşturmalıyız" dedi.

AK Partili Külünk: SİPER göreve başlayınca savunma alanındaki tartışmalar bitecek

Son Dakika Politika AK Partili Külünk: SİPER göreve başlayınca savunma alanındaki tartışmalar bitecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement