Atalay: Terörle Mücadeleye Çok Boyutlu Bakıyoruz

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Terörle mücadeleyi hem güvenlik boyutu olarak, hem de demokratikleşme, insan hakları olarak birlikte ele alıyoruz'' dedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "Terörle mücadeleyi hem güvenlik boyutu olarak, hem de demokratikleşme, insan hakları olarak birlikte ele alıyoruz. Ekonomik kalkınma olarak, siyasi boyut olarak, çok yönlü bir bakış içindeyiz" dedi.
Dün şehit Astsubaş Sadık Güllü'nün cenaze törenine katılmak için Kırıkkale'ye gelen Bakan Atalay, bugün de Milli Savunma Komisyon Başkanı AK Parti Kırıkkale Milletvekili Oğuz Kaan Köksal ile kentte ziyaretlerde bulundu. Önce Vali Hakan Yusuf Güner'i, ardından da Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı makamında ziyaret eden Atalay ve Köksal, daha sonra AK Parti il binasına giderek partililerle bir süre görüştü.
Görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Atalay, Silvan'da 13 askerin şehit edilmesi olayı ile ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve gerekli açıklamayı Genelkurmay Başkanlığı'nın yaptığını hatırlattı. Atalay, "Terörle mücadeleyi hem güvenlik boyutu olarak, hem de demokratikleşme, insan hakları olarak birlikte ele alıyoruz. Ekonomik kalkınma olarak, siyasi boyut olarak, çok yönlü bir bakış içindeyiz. Son günlerde gündeme geliyor 'polis- asker' falan. Zaten güvenlik birimlerimizin hepsi yakınlaşma içindedir. Hepsi sorumludur. Ama bizim şu günlerde bütün boyutlarıyla çalışmalarımız sürüyor" dedi.
DEMOKRATİK ÖZERKLİĞİN TÜRKİYE İÇİN HİÇ BİR ANLAMI YOK
Bağımsız Van Milletvekili Aysel Tuğluk tarafından yapılan 'demokratik özerklik' açıklaması konusundaki görüşleri sorulan Beşir Atalay, bu açıklamanın Türkiye için bir önemi olmadığını söyledi. Atalay, "Yani demokratik özerklik açıklaması ilanı vesaire, bizim için, Türkiye için hiçbir anlam ifade etmiyor. Hiç bir değer ifade etmiyor. Kendileri de zaten kapsamıyla ilgili öyle pek fazla bir şey açıklık içinde netlik içinde değiller. Zaten o konularda ilgili yargı boyutu var" diye konuştu.
KIBRIS'TA OCAK AYINDA REFERANDUM OLABİLİR
20 Temmuz'da Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıldönümü nedeniyle adaya gittiklerini belirten Bakan Atalay, "Kıbrıs konusu büyük bir dosya. Karmaşık ve zor bir dosya. Kıbrıs konusu elimizdeki önemli bir dosya. Kıbrıs'ta BM şemsiyesinde liderler arası görüşmeler devam ediyor. Planlanmış görüşmeler var. Beklediğimiz, orada yıl sonuna kadar çözüm üretilmesi. Yani o görüşmelerin sonucunda iki tarafı da tatmin eden çözümün olması. 2011 yılının sonuna kadar BM görüşmelerinden bir sonuca ulaşılsın. Bunun referandumu da yine iki kesimde de Ocak ayında yapılsın. Ondan sonra da Kıbrıs o çözüm içinde yoluna devam etsin" diye konuştu.