Atatürk'ün ölüm yıl dönümü törenlerle anıldı - Son Dakika
Politika

Atatürk'ün ölüm yıl dönümü törenlerle anıldı

Atatürk\'ün ölüm yıl dönümü törenlerle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 85. yılında Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta düzenlenen törenlerle anıldı. Törenlerde çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Konferans salonlarında devam eden programlarda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu ve Atatürk'ün sevdiği şarkılar seslendirildi. Törenlere valiler, askeri yetkililer, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

10.11.2023 12:23  Güncelleme: 13:48

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 85. yılında Muş'ta düzenlenen törenle anıldı.

Muş Valisi Avni Çakır ve Muş Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, Kent Meydanı'ndaki Atatürk heykeline çelenk sunması ile başlayan program, saat 09.05'te siren sesi eşliğinde saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Muş Fen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılarak şiirler okundu. Şehit Yücel Kurtoğlu Güzel Sanatlar Lise tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışının yapılmasıyla program son buldu.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Çakır; Ruslar, İngilizler, Yunanlılar, Fransızlar, İtalyanlar tarafından yurdun dört bir yandan işgale uğradığını belirterek, "Psikolojik olarak bozulmuş bir millet. Silah anlamında o anki dünyanın kullanmış olduğu modern silahlardan uzak, kendi imal ettiği herhangi bir silah, cephane üretimi söz konusu değil. Tam bir umutsuzluk hali ve o anda ortaya çıkan genç bir Osmanlı Subayı Gazi Mustafa Kemal Atatürk. Moralsiz, çok dağınık, çok parçalı bu ulusun güçlü bir lider altında toplanmasıyla ancak dirilebilirdi. Nitekim de öyle oldu" dedi.

Çakır, Cumhuriyet'in 100 yılında çok ileri kazanımların elde edildiğini ifade ederek, "Dünya ve ülkemiz çok hızlı gelişiyor. Bu aşamaya gelmek için çektiğimiz sıkıntıları çok iyi biliyoruz. Cumhuriyetimiz 100 yılda çok ileri kazanımlar elde etti. Bunun temelinde, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk döneminde atılan güçlü adımlar, alınan ciddi kararlar sayesinde biz bugünlere geldik. Kurtuluş Savaşı'nda nasıl 7 düvele karşı savaştıysak bugün de bu gelişmeyi resmen 7 düvele karşı savaşarak sürdürüyoruz. Gelecekte sizlerin sayesinde dünyanın en güçlü devletlerinin başında geleceğimize inanıyorum. Çok zorlu şartlarda, büyük bir özveriyle mücadele eden, Cumhuriyeti kurarak bugünlere gelmemize vesile olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ve onun aziz silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum" şeklinde konuştu.

Programa Muş Garnizon Komutanı Ulaştırma Albay Ali Osman Sağlam, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, İl Emniyet Müdürü Serhan Türk, kurum amirleri, öğrenci ve vatandaşlar katıldı. - MUŞ

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Atatürk'ün ölüm yıl dönümü törenlerle anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement