Bağımsız Milletvekili Günay: Twitter'ın Yasaklanması Saçma - Son Dakika
Politika

Bağımsız Milletvekili Günay: Twitter'ın Yasaklanması Saçma

Bağımsız Milletvekili Günay: Twitter\'ın Yasaklanması Saçma

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Twitter'ın yasaklanmasının, saçma, absürd birşey olduğunun, kısa sürede anlaşılacağını belirtti.

21.03.2014 22:04  Güncelleme: 23:05

Bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, twitterın yasaklanmasının, saçma, absürd birşey olduğunun, kısa sürede anlaşılacağını belirtti.

Günay, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bugünün Nevruz olduğunu, Nevruz'un, baharın ilk günü anlamına geldiğini anımsattı.

Devlet yönetimindeki bazı akılsızlıklar nedeniyle geçmiş yıllarda bu bayramın yasaklanmaya çalışıldığını ifade eden Günay, daha sonra yasakçıların, ateşin üstünde takla atmak için birbirleriyle yarışmaya başladığını söyledi.

Bugünkü yeni yasakların da böyle bir sonuca varacağını ifade eden Günay, twitterın yasaklanmasının, saçma, absürd birşey olduğunun, uzun zamana kalmadan anlaşılacağını belirtti.

Günay, ortada bir zırva olduğunu, herkesin bunu düzeltmeye çalıştığını ancak zırvanın tevil götürmediğini kaydetti. Günay, 2014'ün başlarında Türkiye'yi üçüncü dünya ülkesi görünümüne itmenin talihsizlik olduğunu kaydetti. Günay, Türkiye'nin, Kuzey Kore olmadığını dile getirerek, Cumhurbaşkanı'nın, itiraz ettiğini duyurduğunu, itirazın gereğini yapmayı her zamanki gibi kendilerine bıraktığını belirtti. Günay, "Sayın Cumhurbaşkanı hem kendisinden beklediklerimize şu an cevap vermiyor hem de anayasanın kendisine verdiği yükümlülükleri yerine getirmiyor" dedi.

Günay, şöyle devam etti:

"Hazin olan şu ki yola yolsuzlukla, yasaklarla ve yoksullukla mücadele iddiasıyla çıkan bir siyasi hareket, bir eşikten sonra, yorulma, kirlenme, tıkanma eşiğinden sonra, yukarıdan aşağı yolsuzluk söylentileriyle karşı karşıya kalınca yasakçılığa başvurdu. Özgürlüklere karşılık yasakçılık, dürüstlüğe karşı yolsuluk, yoksulları kandırmak için yalanlara başvuranlar, tarihin çöplüğüne atılacak. Arkadaşlar kendileriyle ilgili iddiaları yanıtlamak yerine, bu iddiaların üzerine giden siyaset adamları, kanaat önderlerine haksız suçlamalar yapıyor. Bugün, bazı gazetelerde benimle ilgili de bazı iddialar gördüm."

-"Tavsiyem, siyaseti bırakmalarıdır"

Günay, Antalya Demre'de bulunan küçük yazlık evini satarak, aynı bölgeden 400 metrekare arsa üzerine, 80 metre zemine oturan yeni bir ev yaptırdığını anlattı. Günay, evinin bulunduğu alanın bir metrekare sitle ilgisinin bulunmadığını ifade etti.

Eşiyle birlikte 40 yıldan bu yana çalıştığını, Ankara ve Antalya'da birer evinin bulunduğunu dile getiren Günay, siyasette edindiği en büyük zenginliğin, dünya malına fazla tamah etmemek olduğunu kaydetti. Günay, siyaset yapanlara da bunu tavsiye ettiğini belirtti.

Günay, "Sayın Başbakan, İETT'de işçiyken ben milletvekiliydim. Bütün malvarlığımı, onun malvarlığının onda biriyle değiştirmeye hazırım. Herkese şunu tavsiye ederim, kendileriyle ilgili iddia olduğunda insanlar, bakanlar, başbakanlar, o iddialarla ilgili her türlü soruya cevap verecek rahatlığı yüreklerinde buldukları zaman siyaset yapsınlar. Karşılarına, kendilerine önceden verilen soruları soracak gazetecileri oturttuktan sonra siyaset yapma zorunda kalmışlarsa, onlara tavsiyem siyaseti bırakmalarıdır" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Bağımsız Milletvekili Günay: Twitter'ın Yasaklanması Saçma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement