Bakan Bağış: "Türkiye Dünyaya 'One Minute' Diye Akort Verebilen Bir Başbakana Sahip" - Son Dakika
Politika

Bakan Bağış: "Türkiye Dünyaya 'One Minute' Diye Akort Verebilen Bir Başbakana Sahip"

Bakan Bağış: "Türkiye Dünyaya \'One Minute\' Diye Akort Verebilen Bir Başbakana Sahip"

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, "Bu sene Türkiye kendi vatandaşlarının dışındakilere yardım götürenler arasında dünya dördüncüsü oldu."

01.08.2013 22:16

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, "Bu sene Türkiye kendi vatandaşlarının dışındakilere yardım götürenler arasında dünya dördüncüsü oldu. Avrupa Birliği ve İngiltere'den sonra dünyaya en çok yardım taşıyan ülke haline geldik" dedi.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakareci Egemen Bağış, Bayrampaşa Belediyesi tarafından Kartaltepe Mahallesi'nde düzenlenen sokak iftarına katıldı. Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner ile birlikte yüzlerce iftar masasını gezen Bağış, vatandaşlara Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını ileterek oruçlarını kabul olmasını diledi. Başkan Atilla Aydıner öncüllüğünde gerçekleştirilen iftar programına Bakan Bağış'ın yanı sıra Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen ve binlerce vatandaş katıldı.

İftar öncesi konuşmasını gerçekleştiren Bakan Bağış, ilçe halkına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti.

Ramazan'ın güzelliğini vatandaşlarla birlikte doyasıya yaşadığını dile getiren Bakan Bağış, "Allah tuttuğunuz oruçları kabul ettiği gibi bütün dualarınızı da kabul etsin. Artık İstanbul'un her ilçesinde eski Ramazan'ları aratmayan iftar sofralarımız var. Gerçekten artık eskiyi aramayan, ama geleceği dönük emin adımlarla ilerleyen Türkiye var. Üzerinde titizlikle titrediğimiz çözüm sürecini Ramazan bereketiyle sizler, Ramazan sofrasında yaşatıyorsunuz" dedi.

Türkiye'nin sürekli büyüdüğünü ifade eden Bakan Bağış, "Bu sene Türkiye kendi vatandaşlarının dışındakilere yardım götürenler arasında dünya dördüncüsü oldu. Avrupa Birliği ve İngiltere'den sonra dünyaya en çok yardım taşıyan ülke haline geldik" diye konuştu.

Dünya'da mazlumların yanında her zaman Türkiye'nin olduğunun söyleyen Bakan Bağış şunları söyledi:

"Bugün Somali'de de, Gazze'de de, Afkanistan'da da, Arakan'da da mazlumların umudu Türkiye'dir. Mazlumların umudu olduğu gibi zalimlerin kabusu da Türkiye'dir. Çok şükür bugün Türkiye dünyaya 'one minute' diye akort verebilen bir başbakana sahip. Çok şükür bugün dünyadaki bütün mazlumlar umutlarını Türkiye'den yana olmuş durumdalar. Bu yüzden bizim çok çalışmamız lazım."

Türkiye'nin 2023'te dünyanın en güçlü 10 ekonomisinin arasında yer alması gerektiğini vurgulayan Bakan Bağış, "Ecdadın bu güzel şehri İstanbul'u, bize emanet edişinin 600. yıl dönümünde, 2053'te İstanbul'u çok farklı bir noktaya ulaştırmamız lazım. 2071'de yani ecdadın Anadolu'ya girişinin 1'inci yıl dönümünde bu toprakları çok farklı bir noktada görmemiz lazım. Diyeceksiniz ki 2071'de kim öle kim kala. Ama nasıl bu sofralarda küçüklerimiz, gençlerimiz, yavrularımız, bizimle birlikte aynı lokmayı paylaşıyorsa bizim hayallerimizi paylaşan bu kardeşlerimiz inşallah 2071 Türkiye'sinin de liderleri olacaklar. Biz onlar için hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı.

İftar sofrasına ev sahipliği yapan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ise "Dün Hırvatistan, Bosna Hersek, Arnavutluk, Kosova ve Yunanistan'da biz sizlerin hemşehrileriyle birlikte olduk. Gönül köprüsünü Bayrampaşa'nın güzel insanlarının sevgilerini evladı Fatiha diyarındaki o bizim güzel insanlarımıza nakşettik. Onların selamlarını sizlere getirdik. Bu Ramazan ayının sizlere ve ülkemiz insanlarına hayırlar getirmesini Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

Akşam ezanının okunmasıyla Bakan Bağış ve Başkan Atilla Aydıner, sokaktaki binlerce vatandaşla birlikte, okunan duaların ardından oruçlarını açtı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Bağış: 'Türkiye Dünyaya 'One Minute' Diye Akort Verebilen Bir Başbakana Sahip' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement