Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile Görüştü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile Görüştü

Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile Görüştü
07.04.2023 18:57  Güncelleme: 19:32

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile telefonda görüştü. Bakanlık'tan yapılan bilgilendirmede, "Görüşmede Bakan Çavuşoğlu, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’nın kudsiyetine ve statüsüne yönelik son provokasyonları ile İsrail’in Gazze ve Lübnan’a hava saldırılarını kınadığımızı, mübarek Ramazan ayında ibadet eden masum insanlara şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu belirtmiştir" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile telefonla görüştü. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede, "Görüşmede Bakan Çavuşoğlu, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve statüsüne yönelik son provokasyonları ile İsrail'in Gazze ve Lübnan'a hava saldırılarını kınadığımızı, mübarek Ramazan ayında ibadet eden masum insanlara şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu belirtmiştir" denildi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarının ardından İsrailli mevkidaşı Eli Cohen ile bugün telefonla görüştü. Bakanlık'tan yapılan bilgilendirmede, "Görüşmede Bakan Çavuşoğlu, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve statüsüne yönelik son provokasyonları ile İsrail'in Gazze ve Lübnan'a hava saldırılarını kınadığımızı, mübarek Ramazan ayında ibadet eden masum insanlara şiddet uygulanmasının kabul edilemez olduğunu belirtmiştir. Bakan Çavuşoğlu, İsrail güvenlik güçlerinin şiddet eylemlerinin herhangi bir bahanesinin olamayacağını söylemiş, bunların tekrarlanmaması ve hava saldırılarının yeniden başlatılmaması gerektiğini vurgulamıştır" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile Görüştü - Son Dakika


Advertisement