Bakan Muz ve Çilek Üreticilerini Dinledi - Son Dakika
Politika

Bakan Muz ve Çilek Üreticilerini Dinledi

Bakan Muz ve Çilek Üreticilerini Dinledi

Zafer Çağlayan, partisinin diğer milletvekili adayları ile birlikte, muz ve çilek üreticisinin sorunlarını dinledi.

01.05.2011 18:50

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı, AK Parti'nin Mersin 1'inci sıra milletvekili adayı Zafer Çağlayan, partisinin diğer milletvekili adayları ile birlikte, Anamur İlçesi'nde muz ve çilek üreticisinin sorunlarını dinledi.

Anamur D-400 karayolu pullu girişinde Kaymakam Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, AK Parti'liler ve vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Çağlayan, toplantıyı gerçekleştirdiği Kaplan Düğün Salonu'nda geçti. Burada üreticilerin masasına koyduğu muz ve çileği hem kendisi yedi, hem de arkasında oturanlara dağıttı. Çağlayan, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin iktidarı döneminde bundan önceki iktidarların tamamından fazla hizmet getirildiğini belirterek, "AK Parti bu milletin sadece oyunu değil gönlünü kazanmıştır. Biz bu millete hükmetmeye değil, hizmet etmeye geldi" dedi.

Mersin Antalya karayolunun 2012'nin sonunda tamamlanacağını bildiren Devlet Bakanı Zafer Çağalyan, hizmetlerin aksamadan sürdürülmesi için Anamurlulardan AK Parti'yi birinci parti yapmalarını istedi.

Anamur Ticaret Odası'na geçen Çağlayan'dan muz ve çilek üreticisinin ürünlerinin iç ve dış pazarda daha iyi yer edinebilmesi için Anamur gümrüğünün açılmasını, D-400 karayolunun bir an önce bitirilmesini ve Anamur'un köylere olan bağlantılarının yenişleştirilmesini istedi. Anamur muzunun piyasada daha iyi yer edebilmesi için uygulamadaki yüksek kota uygulamasını sürdüreceklerini söyleyen Çağlayan, "Artık Mersinde bir ev tuttum. Her ne kadar siyasetçi olarak ilk defa gelsem de Anamur ile hep yakından ilgilendim. Bundan sonra sık sık gelirim artık. Bütün taleplerinizi yerine getireceğimden emin olun. Üreticinin yüzü gülecek" dedi.

Anamur Ticaret ve Sanayi Oda binası önünde oda yöneticileri ve partililerle bir fotoğraf çektiren Bakan Çağlayan buradan Anamur haline geçerek üreticinin, komisyoncunun ve tüccarların tek tek elini sıktı. Bakan zaman zaman çileğin ve muzun tadına baktı, zaman zamanda yere dökülen patlıcanları topladı. Bakan Çağlayan Anamur'dan ayrılırken de lokantada yemek yiyen bir vatandaşın masasına oturarak onunla lokmasını paylaştı. - Mersin

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Muz ve Çilek Üreticilerini Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement