Bakan Şahin: Her Ailenin Sosyal Destek Uzmanı Olacak - Son Dakika
Politika

Bakan Şahin: Her Ailenin Sosyal Destek Uzmanı Olacak

Bakan Şahin: Her Ailenin Sosyal Destek Uzmanı Olacak

-aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van'da 5 gün içinde eşleri tarafından öldürülen 2 kadın cinayetini değerlendirdi.

04.08.2011 13:46

-aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Van'da 5 gün içinde eşleri tarafından öldürülen 2 kadın cinayetini değerlendirdi. Bakan Şahin, bunun yalnızca bir bakanın, bir hükümetin vereceği kararla çözülemeyeceğini, toplumun topyekün seferberlikle mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Şahin "Aile hekimliği modeli gibi her ailenin nasıl bir hekimi varsa, her ailenin bir sosyal destek uzmanı da olacak" dedi.

Dün Hakkari'deki incelemelerinin ardından bu sabah helikopterle Van'a gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile bölgedeki Ak Partili milletvekilleri ilk olarak Van Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret etti. Bakan Şahin, Valilik bahçesinde kendisini karşılayan ilçe kaymakamları ile tokalaştı. Kaymakamlar arasında, geçtiğimiz günlerde terör örgütü PKK'nın Başkale'de askeri araçlara yaptığı saldırıda yaralanan Başkale Kaymakamı Bilgihan Bayar de bulundu. Van Valisi Münir Karaloğlu'nun yaralanan Kaymakamı Bakan Şahin'e göstermesi üzerine de Bakan Şahin, Kaymakam Bayar'e geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Daha sonra polis mangasını selamlayan Bakan Şahin Valilik şeref defterini imzaladı.

Valilik makamında açıklamalarda bulunan Bakan Şahin, ziyaretlerinin nedenini 2012 eylem planı çerçevesinde bu planı hazırlarken, ilin ihtiyaçlarını yerinde belirleyip bu belirlenen planlarını takibini yapmak için geldiklerini söyledi. Şehit yakınları ve gazilerle ilgili kısmın kendi bakanlığının görev alanına girdiğini belirten Bakan Şahin, "Böyle baktığınızda 5 genel müdürlük, iki daire başkanlığı şeklinde büyük bir organizasyon şeması olan ve ciddi bir maliyeti kaynağı olan bir bakanlığı şu an yöneteceğiz. Bunu yönetebilmemiz için insanı, bilgiyi, kaynağı yönetebilmek için yerinde incelemeleri çok önemsiyoruz. Van'ın ihtiyacını Ankara'dan değil, Van'dan yerinde görerek tespit etmek istedik. Siyaset ve başarı takipten geçiyor. İyi bir planlamadan geçiyor. Biz bunları bu gün inceleyeceğiz. Bunun planlamasını yapacağız. Ankara boyutunu da 2012 bütçe maliyetini çıkaracağız" diye konuştu.

HER AİLENİN SOSYAL DESTEK UZMANI OLACAK

1 Ekim'de meclisin açılacağına dikkat çeken Bakan Şahin, amaçlarının özellikle toplumun bugün yaşadığı birçok soruna koruyucu, önleyici tedbirler alarak olaylar olmadan yanında olacağı modeller oluşturmak olduğunu söyledi. Bakan Şahin, bu nedenle hem hükümetin, hem de acil eylem planı oluşturduğumuz Aile Sosyal Destek Projesi'ni çok önemsediklerini belirterek, "Bu nedir diye soracak olursanız aile hekimliği modeli gibi her ailenin nasıl bir hekimi varsa, her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacak. Çünkü ailenin durumuna göre sadece ekonomik destek vermeniz onun sorunlarını çözmeye yetmeyebilir. Zihinsel özürlü bir anne varsa, alkolle mücadele eden bir baba varsa, o aileye yalnızca mali destekle o ailenin mutluluğunu, huzurunu sağlamanız mümkün değil. O yüzden her bir ailenin sosyal destek uzmanıyla neye ihtiyacı varsa onu tespit etmek. Bunun altyapı çalışmalarını başlatıyoruz. Müsteşarımızın başkanlığında yeni bir heyet oluşturuldu. "

TOPLUMUN TEMELİ AİLE

Bakan Şahin, amaçlarının sosyal devlet olarak ailenin yanında olmak olduğunu belirterek, "Amacımız her aileye dokunmak. Bugün yaşadığımız bir çok sorunun arkasına baktığımızda parçalanmış aileler geliyor. Aileleri parçalamadan iri ve diri tutmak. Çünkü toplumun temeli aile. Onun için de bu çalışmaları önemsiyoruz. Valilerimizle, kaymakamlarımızla yaptığımız toplantıda da bölge için sosyal politika alanlarında gençlerimiz, kadınlarımız ve çocuklarımız için neler yapmalıyız? Bunu konuşacağız. Çünkü her ailenin kendine ait özellikleri var. Kendi yerel özelliklerini bilmeden genel çözümlerin bazen yerelde farklı yansımaları olabilir. Ankara'ya döndüğümüzde de bölgenin valileri ile, rektörleri ile bir araya geleceğiz. ve yeni planlamamızı yerel düzeyde makro düzeyde yapacağız" dedi.

DAHA ÖNCE KAPALI TOPLUMDUK

Van'da 5 gün içinde iki kadının öldürüldüğünün hatırlatılması üzerine Bakan Şahin, "Aslında olaya şöyle bakmak lazım. Daha önce kapalı bir toplumduk. ve bu olaylar kendi içinde kapanıyordu. Şimdi açık bir topluma gidiyoruz. ve olan olaylar kamu vicdanında çok hızlı bir şekilde yer bulduğundan dolayı burada çok daha görünür oldu. Görünür olması insanın yaşam hakkını korumada bizim açımızdan da önemli. Çünkü bu yalnızca bir bakanın bir hükümetin vereceği kararla çözülecek bir şey değildir. Bu tür görünürlük toplumdaki herkesin bu konuda daha duyarlı olmasını buradaki mücadelede topyekün seferberlikle mücadele etmemiz gerektiren bir alana dönüştü" dedi.

Hazırladıkları yasal düzenlemeyle ilgili olarak Adalet ve İçişleri Bakanlıkları uzmanlarıyla ortak bir çalışma yaptıklarını belirten Bakan Şahin, bu taslağı da sivil toplum kuruluşlarına gönderdiklerini söyledi. Bunlardan gelecek cevaplar ışığında hazırlayacakları kanun tasarısını Meclis'ten çıkaracaklarını söyledi.

KOLLUK KUVETLERİNİN YETKİSİ ARTIYOR

Bakan Şahin hazırladıkları paketin önleyici tedbirlere dikkat çekti. Kolluk kuvvetlerinin yetkisinin artırıldığını belirten Bakan Şahin, "Hakimlerin görev yetkisini, nöbette oldukları zaman cumhuriyet savcısına veren bir paket. Ayrıca bizim kadın konuk evi dediğimiz şiddet mağduru kadınları koruduğumuz, kolladığımız yerlerin hem sayısal olarak güçlendirmek zorunda kaldığımız, hem de sınıflandıracağımız bir paket. Ayrıca daha sonra kadınımızın ekonomik olarak eğer sıkıntısı varsa psikolojik sıkıntısı varsa bunun tespit edilip uzmanlarca her bir sorunu çözecek mekanizmaların oluşturulması kararlaştırıyor" diye konuştu.

Bakan Şahin daha sonra Van Valiliği toplantı salonunda ilçe kaymakamlarıyla basına kapalı toplantıya girdi. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Bakan Şahin: Her Ailenin Sosyal Destek Uzmanı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement