Bakan Zeybekci: "Bu Ülkede Hiç Kimse Ekonomik Kriz Çıkaramayacak" - Son Dakika
Politika

Bakan Zeybekci: "Bu Ülkede Hiç Kimse Ekonomik Kriz Çıkaramayacak"

Bakan Zeybekci: "Bu Ülkede Hiç Kimse Ekonomik Kriz Çıkaramayacak"

ŞIRNAK (İHA) – Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “İstiyorlar ki, bu ülkede ekonomik kriz çıksın, istiyorlar ki bu ülkede faizler yüzde 7 bin olsun gecelik. İstiyorlar ki bu ülkede yönetim dursun, istiyorlar ki insanlar işten çıksın.

13.03.2014 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞIRNAK (İHA) – Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "İstiyorlar ki, bu ülkede ekonomik kriz çıksın, istiyorlar ki bu ülkede faizler yüzde 7 bin olsun gecelik. İstiyorlar ki bu ülkede yönetim dursun, istiyorlar ki insanlar işten çıksın. Yok, bu ülke o günlerde değil" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AK Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak, Denizli Valisi Abdulkadir Demir, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Denizli'den gelen iş adamları ile birlikte Şırnak'a geldi. Denizli platformu tarafından Şırnak'ta kurulan tekstil atölyesinin açılışı öncesi bir oteldeki yemekte konuşan Bakan Zeybekci, Türkiye'de kimsenin ekonomi kriz çıkaramayacağını ifade etti. Gönderilen makinelerin çalışmaya başladığını ifade eden Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Bu vatanın her bir noktası Edirne'den Artvin'e kadar Edirne ne kadar Türk şehri ise bir o kadar da Kürt şehridir bir o kadar da Arap şehirdir. Şırnak'ta Hakkari'de ne kadar bir Kürt şehir ise bir o kadarda Türk şehridir. Hepimizindir hep beraberiz. Beraber olursak refahı paylaşırız, güzellikleri paylaşırız. Değerli kardeşlerim kasım ayında buradaydık. Ülkemizin tamamından Allah'ın izniyle bunların hepsini yapabilecek güçteyiz. Yapabilecek inançtayız. Yeter ki, gerek fiili olarak aramızda dolaşan, çok nadirde olsa gerek artık günümüzün teknolojilerini kullanarak bir yerlerden bize gelip de kulağımıza şeytan fısıltıları fısıldamaya çalışan o Lawrence'ler var ya Lawrence'ler onları def edeceğiz başımızdan gözümüzden. Memleketimize sokmayacağız. Kardeşlerin arasına girmelerini istemeyeceğiz. Değerli kardeşlerim, bütün bunların olabilmesi içinde bakın o fikir birliği, el birliği, gönül birliği son dere önemli. Hükümet ne kadar isterse istesin, özel sektör ne kadar isterse istesin, Türkiye ihracatlar meclisi, odalar birliği veya bakanı ne kadar isterse istesin, yerel son derece önemli. Yereldeki odalar, yereldeki borsaların birliklerin, tavırları ve destekleri son derece önemlidir."

"HİÇ KİMSE EKONOMİK KRİZ ÇIKARAMAYACAK"

Bakan Zeybekci, yereldeki kanaat önderlerinin çok büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Bu ülkede, hiç kimsenin ekonomik kriz çıkaramayacağını belirten Zeybekci, "Bu ülkede hiç kimse demokrasi dışında, hukuk dışında, milletin iradesi dışında asla ve asla bir daha iktidara gelemeyecek, bu dönemler geç değil, Mevlana'nın dediği gibi, 'dün söylenenler dünde kaldı cancağızım. Artık yeni şeyler söylemek lazım.' Yeni şeylerde milletin iradesi. Hukukun evrensel standartlarda hukukun üstünlüğü, demokrasinin vazgeçilmezliği, tabii ki insan hakları ve özgürlükler, zaten demokrasinin ve hukukun içinde kendileri bulur. İstiyorlar ki, bu ülkede ekonomik kriz çıksın, istiyorlar ki bu ülkede faizler yüzde 7 bin olsun, gecelik. İstiyorlar ki bu ülkede yönetim dursun, istiyorlar ki insanlar işten çıksın, istiyorlar ki bu ülkede esnaf alışveriş yapamasın, istiyorlar ki, bu ülkede faizler tavan yapsın, yatırım olmasın, enflasyon uçsun ve çok affedersiniz, o kan emici, ekonomik anlamda kan emiciler bayram etsin. Yok, bu ülke o günlerde değil" değil" dedi.

"BU ÜLKE ARTIK DÜNYANIN 16'NCI BÜYÜK EKONOMİSİ"

"Bu ülke artık dünyanın 16'ncı büyük ekonomisi. Devletin borçlanma yapısı anlamında, 28 tane Avrupa Birliği ekonomisi ülkenin, 25 tanesinden daha iyi durumda" diyen Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Bu günlerde bu oluşturmaya çalıştıkları olumsuz hava birilerinin son çırpınışlarıdır. Gezi olaylarında denediler, karşıdan saldırdılar bu millete bu ülkeye bu devlete, olmadı. Şimdi en dibinden en yakınından denediler yine olmadı. Asla ve asla olmayacak. Ekonomik kriz çıkaramadılar. Siyasi krizleri de asla ve asla çıkaramayacaklar. Önümüzdeki günleri yani önümüzdeki günleri derken böyle bir kaç sene sonra demiyorum. Birkaç ay sonrasında demiyorum, bir hafta, 2 hafta içinde bunların cızırtıları da geçecek. Allah'ın izni ile çok daha fazla ihracat yapacağız. 152 milyar dolardan, 166-170 milyar dolara çıkaracağız. Şırnak'ta daha fazla ihracat yapacağız. Daha çok ihracat demek daha çok üretim demek. Üretmediğiniz şeyi nasıl satacaksınız. Daha çok üretim demek daha çok istihdam demek, çalışmak demek, iş demek, AŞ demek, refah demek. Daha çok üretmek ve ihracat demek, daha çok yatırım demek. Bütün bunlar olduğu zaman daha çok tüketim demek. Alışveriş demek, bu rahmetli Özal döneminde başlayan, ama bir düre kesintiye uğrayan, milli büyüme yani bizim gerçek değerlerimiz ile büyümedir. Allahın izni ile aklımızı kullanarak, bu milli büyümeyi de yakalayacağız. Hedefe doğru 2023'e doğru yolumuza devam edeceğiz. Ben bu gün Denizlili kardeşlerim buraya getirdikleri bu güzel hediye ile 2023 hedefine doğru Şırnak'ında bir vesile olmasını ona bir alt yapı olmasını tulumbaya bir damla su olmasını dileyerek hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

Yemeğe, Şırnak Valisi Hasan İpek, AK Parti Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar ve Şırnak'taki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile kanaat önderleri katıldı. Bakan Zeybekci ve beraberindekiler daha sonra Nihat Zeybekci Konfeksiyon Atölyesi'nin açılışını yaptı.

Bakan Zeybekci, atölyedeki bayanlarla bir süre sohbet ettikten ve AK Parti seçim bürosu ziyaretinin ardından Şırnak'tan ayrıldı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Zeybekci: 'Bu Ülkede Hiç Kimse Ekonomik Kriz Çıkaramayacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement