Başbak İftarda Ordu'daydı - Son Dakika
Politika

Başbak İftarda Ordu'daydı

Başbak İftarda Ordu\'daydı

Başbakan, Ünye İlçesi Sahilinde Fındık Kurutan Üreticileri Görünce Helikopteri Sahildeki Açık Araziye İndirdi.

22.08.2010 22:28

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Samsun'daki programının ardından Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait helikopter ile Ordu'ya giderken, Ünye İlçesi sahilinde fındık kurutan üreticileri görünce helikopteri sahildeki açık araziye indirdi. Bir süre üreticilerle sohbet edip, sorunlarını dinledikten sonra tekrar helikoptere binip Ordu 19 Eylül Stadı' na indi. Beraberinde Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile birlikte Orta Cami yanındaki boş alana kurulan yaklaşık 10 bin kişilik iftar çadırına gitti. Burada özel bir yemek fabrikasına yaptırılan et, pilav, tulumba tatlısından oluşan menüyle orucunu vatandaşlarla birlikte açan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan için çevrede geniş güvenlik önlemi alındı. Binaların çatılarına uzun namlulu silahları olan özel harekatçı polisler yerleştirildi. Çevre il ve ilçelerden gelen polislerle birlikte 830 polis görev yaptı. Polis alana girmek isteyen kişilerin üzerlerini ve çantalarını dikkatlice aradı. Başbakan Erdoğan'ın güvenliği için kent içindeki 9 cadde yaya ve araç trafiğine kapatıldı.

TÜRKİYE KENDİ ROTASINI KENDİ ÇİZİYOR

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin büyük bir heyecanla 12 Eylül'ü beklediğini söyleyerek, "Türkiye artık dünün Türkiye'si değil. Türkiye artık soğuk savaş döneminin hatta 20 yıl öncesinin Türkiye'si değil. Türkiye kendi rotasını kendi çiziyor. Ak partinin rotasını da millet çiziyor. Türkiye tarihi kimliği ile kendi istikametini kendisi belirliyor" dedi.

ÖNÜMÜZE KORKULUKLAR DİKİLDİ

Başbakan Erdoğan, konuşmasında önlerine çıkan engellerden de söz ederek, "Önümüze korkuluklar dikildi. 'Siz siyaset yapamazsınız' dediler. 'Muhtar bile olamazsınız' dediler. 'Siz cumhurbaşkanı seçemezsiniz' dediler. 'Siz anayasayı değiştiremezsiniz' dediler. 'Çetelere dokunmayın kirli ilişkileri, kirli senaryoları deşifre etmeyin' dediler. Onların hiçbirine aldırmadık" diye konuştu. Halktan aldıkları güçle, emanetin sorumluluğu ve halkın hayır dualarıyla tüm engelleri aştıklarını da dile getiren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, darbeler yüzünden bu ülkeye bir çok değerli siyasetçinin, akademisyenin, sanatçının ve en çokta gençlerin istikbalinin karartıldığını, hayatlarının heba edildiğini vurguladı. Erdoğan, "Bu ülkenin karanlık dönemlerinde nice insanımız çirkin senaryorların, siyasi komploların kurbanı oldu. Çıkar siyaseti güdenler, siyasetten kişisel menfaat umanlar, gençler burayı iyi dinleyin bizi ideolojik kamplaşmaya alet ettiler. Hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun. İster sağdan, ister soldan. İsterse başka siyasi görüşten. Yakın tarihimizde insanlarımıza ödetilen ağır bedeller gençlerimize ödetilen acılar bizim yüreğimizi yakıyor" diye konuştu.

OTOBÜSTEN TEKME TOKAT ÇARŞAFLI KARDEŞLERİMİZİ AŞAĞIYA ATTILAR

"İstanbul'un bir semtinde çarşaflı kardeşlerimizi topladılar yakalarına CHP rozeti taktılar. Aradan birkaç gün geçti. Otobüsten tekme tokat çarşaflı kardeşlerimizi aşağıya attılar. Mersin'de aynı şeyi yaptılar. Bunlar budur" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra AK Parti Ordu İl Başkanlığı hizmet binasının açılışını yaptı. Partililerle basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

İsmail AKDUMAN/ Erol KÜÇÜKOĞLU/ ORDU/ DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Başbak İftarda Ordu'daydı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement