Başbakan Erdoğan: Kendimizi Aldatmayalım - Son Dakika
Politika

Başbakan Erdoğan: Kendimizi Aldatmayalım

Başbakan Erdoğan: Kendimizi Aldatmayalım

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir Mitinginde, 'Kendimizi Aldatmayalım, Terörle Beraber Yaşayacağız ve Mücadeleyi Bütün Güvenlik Görevlileri ile Birlikte Vereceğiz' Dedi.

07.07.2007 21:24

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir mitinginde, "Kendimizi aldatmayalım, terörle beraber yaşayacağız ve mücadeleyi bütün güvenlik görevlileri ile birlikte vereceğiz" dedi.

Partisince Eskişehir'in Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen ve eşi Emine Erdoğan ile birlikte katıldığı mitingde binlerce vatandaşa seslenen Başbakan Erdoğan, "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Durmak yok, yola devam. Bunu başaracağız. Ektiklerini bulamayacaklar, çünkü bu topraklarda ayrılık olmaz, nifak olmaz. Biz sizin efendiniz değil, hizmetkarınınız. Millet, o makama getirmek istediği zaman getirir. Beraber yürüyeceğiz. Sizin dediğiniz olacak. Siz kimi istiyorsanız, o cumhurbaşkanı,

başbakan, milletvekili olacak" diye konuştu. Erdoğan'ın terörün Türkiye'de 1984 yılında başladığını belirterek, şunları söyledi:

"Terör, hiç bir zaman sıfır olmadı. Birileri çıkıp havalar atıyor, o kişiler Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı yaptı. Terörle mücadele, böyle kurusıkı atmakla olmuyor. Terörle yapılması gereken neyse yapıyoruz. ABD bile terörle baş edebiliyor mu? Terör, Pentagonu da vurdu. Terör olayları, 1993-94 yıllarında patlak verdi. Şehit sayımız, 2 bin 300'lerdeyken o zaman Emniyet Genel Müdürü kimdi? Kendimizi aldatmayalım, terörle beraber yaşayacağız ve mücadeleyi bütün güvenlik görevlileriyle birlikte

vereceğiz. Önerileri de varsa, söylesinler uygulayalım. Ülkenin gerçekleri var. Ben bunlara bulaşmak istemiyorum. Camilerin meydanlarını seçim meydanlarına çevirenleri biliyorsunuz. Bizim şehidimize saygımız vardır. Cenazelerimizde yaygara, gürültü, alkış tufanları olmaz. Orada sesizlik hakimdir. Millet gördü, sizin kaç kilo ettiğinizi. Oyunlara gelmeyeceğiz, İslami ve insani görevini yapıyorsan yaparsın. Başbakan, bakanlara 'yuh' çekme hakkın yok. Böyle bir yetkiyi kimse sana vermiyor."

Lafta cumhuriyetçilik, halkçılık, milliyetçiliğin olamayacağını kaydeden Başbakan Erdoğan, CHP ve MHP'ye de yüklenerek, "Cumhura saygısı olmayandan cumhuriyetçi olmaz. Halka saygısı olmayandan halkçı olur mu? Mesele bu. Hani bunlar çağdaş, ilericiydi. Bunlar ilerici değil, gerici. Bunların öyle bir derdi yok" diye konuştu. Recep Tayyip Erdoğan, halkın 22 Temmuz'da karar vereceğini ve bunun bir adım olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eskişehir'de AK Parti ile sandıkların patlaması lazım. Bu yolculukta biz size güveniyoruz, siz de bize güvenin. Emanet, yetki, mühür, karar sizin. Bu memlekette iki anahtar verenler yok muydu? Ne oldu? Hikaye. Ama biz konut anahtarları dağıtıyoruz. Hala benim CHP'ye oy veren kardeşim, halen bu CHP'ye nasıl oy veriyor, bunu anlamakta zorlanıyorum. Aklı selim galip gelecektir."

Başbakan Erdoğan, Bursa'da süresi dolan MHP'nin bilboard reklamı yerine kendisinin mitingiyle ilgili afişi asan 2 görevlinin bir grubun beyzbol sopalı saldırısı sonucu yaralanması olayına da tepki gösterdi.

Başbakan Erdoğan'ın, Afyonkarahisar'daki programının uzaması sebebiyle yaklaşık 2 saat geç başlayan mitingde bayılan 2 kişi, meydanda hazır bekletilen ambulansına taşınarak tedavi edildi. Erdoğan, miting sonunda AK Parti Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, diğer adaylar Murat Mercan, Nedim Öztürk, Ayşe Fert Dökmeci, Süleyman Reyhan ve Ethem Kalın ile birlikte halkı selamladı.

(HÖ-OÖ-OK-Y)

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Başbakan Erdoğan: Kendimizi Aldatmayalım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement