Başbakan Yardımcısı Akdağ'ın Kabulü - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Akdağ'ın Kabulü

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "AFAD'la Japonya'da tekabül eden kuruluşlar arasında öteden beri var olan iş birliğini geliştireceğiz.

01.12.2017 15:09

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, " AFAD'la Japonya'da tekabül eden kuruluşlar arasında öteden beri var olan iş birliğini geliştireceğiz." dedi.

Akdağ, Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima'yı Çankaya Köşkü'ndeki makamında kabul etti.

Kabulde konuşan Akdağ, Birleşmiş Milletler Toplantısı için New York'a gerçekleştirdikleri ziyarette, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Japonya Başbakanıyla yaptığı görüşmede, özellikle afet ve acil durumlar için iş birliğinin geliştirilmesi kararına vardıklarını anımsatarak, hükümet olarak Türkiye ve Japonya arasındaki ilişkilere büyük önem verdiklerini vurguladı.

Akdağ, "Sayın Cumhurbaşkanımızla Sayın Başbakan bu konuda ortak bir görüşe sahip oldular. Dolayısıyla AFAD'la Japonya'da tekabül eden kuruluşlar arasında öteden beri var olan iş birliğini geliştireceğiz. Gerçekten dünyada depremler ve benzeri afet durumlarına yaklaşım açısından Türkiye ve Japonya oldukça ileri bir seviyede. Bu seviyeyi muhafaza etmek ve geliştirmek birbirimizle yapacağımız karşılıklı çalışmalarla mümkün olacaktır diye düşünüyoruz." diye konuştu.

Kabul, basına kapalı olarak gerçekleşti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Akdağ'ın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement