Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Türkiye hala birileri tarafından diz çökertilmeye çalışılıyor olabilir.

27.08.2017 20:10

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Türkiye hala birileri tarafından diz çökertilmeye çalışılıyor olabilir. Hala ensesine vurularak ağzındaki lokması alınmaya çalışılıyor olabilir. Ama artık o günler geçti. Eski Türkiye eskide kaldı. Artık yeni Türkiye hızla kuruluyor, inşa ediliyor." dedi.

Çavuşoğlu, partisinin Çan İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, dün Malazgirt'te olduklarını hatırlattı.

Orada tekrar o ruh iklimini, o gönül erlerinin dünyaya bakış felsefesini kendilerine bir yol haritası olarak çizdiklerini ifade eden Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Geçmişimizden ders alarak geleceğimizi inşa etmek için orada hep beraber olduk. Büyük zaferin emrinin verildiği tarih 26 Ağustos'tur. Gazi Mustafa Kemal de esasen 26 Ağustos'ta bu emri verirken Malazgirt Zaferi'nin tarihini kendisine rol alarak yapmış ve o ruh iklimini o mücadele ruhunu Kurtuluş Savaşı sırasında yaşatmak için böyle bir tercihte bulunmuştur. Ama gel gelelim ki bugün Gazi Mustafa Kemal'in partisi olduğunu ileri sürenlerin onun bu ruh dünyasından onun bu Türkiye sevdasından onun bu millete olan aşkından hiçbir haberi yok. Onların bu milletle bağı kopuk, bu milletle rabıtası yok, bu milletle ilgili hiçbir hassasiyeti bulunmuyor."

"İnsan bazen düşündüğü zaman bunu hazmedemiyor"

Onların tek düşüncesinin Recep Tayyip Erdoğan'ın şahsında buluşan düşmanlığı, Türkiye düşmanlığına evirmek ve Batı kapılarında Türkiye'yi şikayet etmekten ibaret olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, şöyle devam etti:

"Gerçekten Türkiye bu yönden çok talihsiz ve şansız. Kurucu iradenin partisi olduğunu ileri süren Cumhuriyet Halk Partisi'nin yöneticileri maalesef o ruhu unutmuş illegal birtakım örgütlerle kol kola girmiş Türkiye düşmanı devletlerle omuz omuza yürümeye başlamıştır bu gerçekten çok üzücü. İnsan bazen düşündüğü zaman bunu hazmedemiyor. Siz 12 seçimdir AK Parti'nin Recep Tayyip Erdoğan'ın karşısında eziliyor olabilirsiniz, sandıktan mağlup çıkıyor olabilirsiniz ama kardeşim çalışın millete dokunun, onun hassasiyetlerini nazara alarak siyaset yapın, millete proje üretin, ona bir plan sunun onun mefkuresini ve ufkunu paylaşın. Mutlaka millet o zaman size teveccüh gösterir ama yok siz Recep Tayyip Erdoğan'ın millete olan sevdasını ve milletin ona duyduğu güveni hazmedemez ve bunu çekemez de ona olan düşmanlığınızı Türkiye düşmanlığıyla adeta örtüştürerek hareket ederseniz bu milletin nazarında hiç itibarınız olmaz, hiçbir sandıktan da galip gelemezsiniz bunu da böyle bilmeniz gerekir. Maalesef durum bu. Gerçekten bazen Ana Muhalefet Partisinin liderini dilimize dolamış olmakla ben düşünüyorum 'İyi mi yapıyoruz, kötü mü yapıyoruz?' diye. Çünkü adamın çokça adını zikretmek de işine gelebiliyor olabilir açıkçası. Baktığımız zaman, yapılan işleri gördüğümüz zaman" hakikatten hayal kırıklığı yaşıyoruz."

"Eski Türkiye eskide kaldı"

Türkiye'nin 80 milyonluk bir ülke olduğunu anımsatan Çavuşoğlu, "Bu ülke artık ayağa kalkmış durumda. Türkiye hala birileri tarafından diz çökertilmeye çalışılıyor olabilir. Hala ensesine vurularak ağzındaki lokması alınmaya çalışılıyor olabilir. Ama artık o günler geçti. Eski Türkiye eskide kaldı. Artık yeni Türkiye hızla kuruluyor, inşa ediliyor. Ama Türkiye'yi kurmak için AK Parti olarak, bizler olarak, Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde olan bir parti olarak milletimizin daima desteğine, milletimizin daima varlığına muhtacız. Onun için biz onlara uzak kalırsak 'Gözden ırak gönülden de ırak olur' denir. Her daim halkımızla, onlarla yan yana beraber olmak durumundayız." ifadelerini kullandı.

"Siz olmazsanız biz yokuz, biz olmazsak siz yoksunuz." diyen Çavuşoğlu, "Hepimizin ortak paydası güçlü bir Türkiye, gelecek nesillere müreffeh, gelişmiş ve standartları yükselmiş bir Türkiye bırakmak olmalıdır. Bizdeki görevler araçtır. Neyin aracıdır? Millete hizmetkar olmanın aracıdır. Millete hizmet etmenin aracıdır." değerlendirmesinde bulundu.

"Bugün orada bir tiyatro sahneleniyor"

Çavuşoğlu, Çanakkale'nin geçilmez kılınan, ecdat ile iftihar edilen bir şehir olduğunu söyledi.

Vatan savunmasında hayatını kaybeden 253 bin şehidin Çanakkale'nin bağrında yattığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Bugün orada bir tiyatro sahneleniyor. Orada bir mizansen var. Güya orada Adalet Kurultayı var. Adalet önce erdemi gerektirir. Adalet önce hata yaptığında özrü gerektirir. Adalet önce memlekete sevdalı olmayı gerektirir. Adalet önce insanı kucaklamayı gerektirir. Ama bunları görebiliyor muyuz? Nerde? Göremiyoruz. Özür de bir erdemdir." şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu, siyasetin ciddi ve karakter sahibi insanların yaptığı bir iş olduğunu anlattı.

"Niye inkar ediyorsun be kardeşim?"

Bir yerde yalan ve yanılgı varsa çıkıp özür dilenmesi gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir kişinin hakkı da olsa, bir kişinin hukuku da olsa özür dileyeceksin. Bu erdemi göstereceksin. Ama böyle bir şey yok. Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığımız bunlarla bir sözleşme imzalamış ve alan başkanlığının da bir kurallar silsilesi var. O silsilede de bazı hususlar var. Bakıyoruz ki bu kuralların hiçbirine riayet edilmemiş. Yine inkar, ya bir özür dile. Gözden kaçırmışız de bunlarla ilgili işlem başlattık de tasvip etmiyoruz de. Niye yalanlıyorsun? Niye inkar ediyorsun be kardeşim?"

CHP'nin Adalet Kurultayı

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan da dün Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı'nda başlayan CHP'nin Adalet Kurultayı'na değindi.

Bunun sadece adının "Adalet Kurultayı" olduğunu ifade eden Turan, "Ama HDP orada, DHKP-C uzantıları orada, CHP'nin marjinalleri orada. Oraya baktığımızda önce şunu söyleyeyim; bu ülkede kim olursa olsun her parti her vakıf her dernek demokratik sistem içinde toplantı, gösteri, yürüyüş yapma hakkına sahip, biz demokratik ülkeyiz. Alan Başkanlığımıza başvurdular, iznini aldılar toplantı yapıyorlar. Bu öncelikle gurur verici bir şey. Bu ülkede herkes kendi fikrini, zikrini ifade edecek beğensek de beğenmesek de." diye konuştu.

Alanda alkol kullanıldığı eleştirilerinde bulunan Turan, şunları kaydetti:

"Fakat dün akşam bir şeye daha şahitlik ettik. Bugün tüm basında var. İnanılır gibi değil. Mekanın hatırı vardır. Orada şehitlerimiz var 250 bin tane. ya arkadaş kimsenin yediğiyle içtiğiyle işimiz yok ama şehitlikte içki içmek diye nerede bir adet var. Dün gördünüz bugün haberlere çıkacak kaldı ki Alan Başkanlığıyla anlaşma yapmışlar 11 madde. Şu olacak park buraya araba buraya falan. Bir maddesi de 'Bu alanda alkol alınmaz' diyor. Ama akşam baktık oynayan var, içen var zıplayan var. Şehitlik değil gece kulübü atmosferi, yazık günah. Bugün de CHP'nin sayın sözcüsü Bülent Tezcan açıklama yaptı. Dedi ki 'Bülent Turan gelsin burada izlesin ne var görsün. Bu görüntüler buradan mı değil mi belli değil' dedi. Şimdi ben de söylüyorum; bizim şehit Necmettin öğretmenimizin katillerine kol kanat gerenler ve onlarla yürüyenlerden hiç alacak dersimiz yok. Kaymakamımızı şehit edenlerle, katilleriyle hiç yol yürüyecek onları görecek halimiz yok."

Kongreye, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement