BBP Genel Başkanı Destici, "Yüzyılın Afeti Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda konuştu Açıklaması - Son Dakika
Politika

BBP Genel Başkanı Destici, "Yüzyılın Afeti Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda konuştu Açıklaması

BBP Genel Başkanı Destici, "Yüzyılın Afeti Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"nda konuştu Açıklaması

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasi partilerin Hazine yardımının depremzedelere aktarılması tekliflerinin depremzedelerce de kendilerine iletildiğini belirterek, "Sağ olsunlar, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli çağrımıza destek verdiler.

16.03.2023 15:37  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, siyasi partilerin Hazine yardımının depremzedelere aktarılması tekliflerinin depremzedelerce de kendilerine iletildiğini belirterek, "Sağ olsunlar, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli çağrımıza destek verdiler. Konuyu gündeme taşımaya devam edeceğiz." dedi.

Destici, Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfınca, bir otelde düzenlenen "Yüzyılın Afeti Değerlendirme ve İstişare Toplantısı"ndaki konuşmasında, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgeye yaptığı ziyaretlerdeki izlenimlerini aktardı.

Partisi ve Alperen Ocakları mensuplarının, deprem haberini alır almaz bölgeye gittiğini belirten Destici, burada yerel yönetimler, siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle birlikte tüm devlet kurumlarının samimiyetle gayret gösterdiğini, eksiklik ve aksaklıkların giderilmesi için çalıştıklarını kaydetti.

Bölgede hayatın normale dönmesi amacıyla teşkilatlarının desteğinin devam edeceğini dile getiren Destici, aynı zamanda TBMM'de de çalışmaları sürdüreceklerini söyledi.

Mustafa Destici, 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için takviminin başladığını anımsatarak, "Daha önce dile getirdiğimiz Hazine yardımının siyasi partiler yerine depremzedelere aktarılması yönündeki teklifimizin, depremzedeler tarafından talep olarak bize iletildiğini görüyoruz. Sağ olsunlar, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli çağrımıza destek verdiler. Konuyu gündeme taşımaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Devletin ilgili tüm kurumlarının ve üniversitelerin depremle ilgili çalışma yürüttüklerini anlatan Destici, şöyle devam etti:

"Sayın Cumhurbaşkanı'mız tarafından afetlerle mücadele için Türkiye Ulusal Risk Kalkanı Modeli oluşturulacağı açıklandı. İlk toplantı gerçekleştirildi. Yapılacak çalışmalarla Türkiye'nin deprem, sel, heyelan, kuraklık, maden kazası, orman yangını gibi başlıklarda öncelikli ve potansiyel risk alanları belirlenecek. Önlenmesi için ne yapılacak, olduktan sonra nasıl bir müdahale edilecek, bunlar detaylı bir şekilde belirlenecek. Kendi alanında yetkin bilim insanları, teknik kadrolar ve yabancı uzmanların desteğiyle şekillenecek bu model ışığında, şehirler depreme dayanıklı hale getirilecek."

Destici, depremden etkilenen illerdeki seçimlerin sağlıklı şekilde yapılması ve millet iradesinin sandığa yansıması için gayret göstereceklerini de dile getirdi.

Öteki konuşmalar

Alperen Ocakları Eğitim, Kültür ve Dayanışma Vakfı Genel Başkanı Samet Bağcı da depremin ilk saatlerinden itibaren 36 ekip ve 897 gönüllüyle arama kurtarma faaliyetlerinde yer aldıklarını, 92 kişinin enkazdan sağ çıkarılmasına vesile olduklarını anlattı.

Ramazanda Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'dakiler başta olmak üzere binlerce depremzede ailenin iftar ve sahur sofralarına destek olacaklarını aktaran Bağcı, bölgedeki çalışmaları da sürdüreceklerini vurguladı.

Depremde Adıyaman'da hayatını kaybeden Alperen Ocakları yöneticisi Mehmet Tırpan'ın eşi Reyhan Tırpan ise "Pazartesi sabah 04.17'de herkes gibi biz de felakete uyandık. Bir yaşında bebeğimi kucağımda kaybettim. Acziyetin ne demek olduğunu tam o gün öğrendim. İnsan evladı nefes alamadığında çıldırır, ne yapacağını şaşırır ama ben kıpırdayamadım. Rabb'im bana kıpırdamayı bile nasip etmedi." diye konuştu.

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programa bazı BBP yöneticileri, AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Alperen Ocaklarının eski yöneticileri, Alperen Arama Kurtarma üyeleri de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika BBP Genel Başkanı Destici, 'Yüzyılın Afeti Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'nda konuştu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement