CHP Bilecik'te belediye başkanlığını kaybetti - Son Dakika
Politika

CHP Bilecik'te belediye başkanlığını kaybetti

CHP Bilecik\'te belediye başkanlığını kaybetti

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin'in rüşvet operasyonu sonucu görevinden uzaklaştırılmasının ardından, seçim yapıldı. İlk turda kazananın olmadığı seçimin ikinci turunda AK Parti'nin adayı yarıştan çekildi. Dün İYİ Parti'den istifa ederek seçime bağımsız giren Mustafa Sadık Kaya, CHP'nin adayı Melek Mızrak Subaşı'na karşı AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin oylarıyla Bilecik Belediyesi'nin yeni başkanı seçildi. CHP, yerel seçimler öncesi Bilecik Belediyesi'ni kaybetmiş oldu.

13.01.2024 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediyesi'nin yeni başkanı dün partisi İYİ Parti'den istifa ederek seçime bağımsız giren Mustafa Sadık Kaya oldu.

BİLECİK BELEDİYESİ SEÇİME GİTTİ

Bilecik Belediyesi'ne yönelik rüşvet operasyonunun ardından geçtiğimiz yıl geçici olarak görevden alınan ve partisi CHP'den ihraç edilen Semih Şahin 2 gün önce görevinden istifa etmişti. Bu süreçte yerine Melek Mızrak Subaşı vekalet ederken, istifanın ardından belediye başkanlığı koltuğuna Meclis 1. Başkanvekili İyi Partili Meclis Üyesi Mustafa Sadık Kaya geçmişti.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti ittifak yaptı, CHP Bilecik'te belediye başkanlığını kaybetti

İLK 2 TURDA KAZANAN OLMADI

Bugün Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda belediye başkanlığı seçimi oldu. Meclis salonu tıklım tıklım dolarken, dünkü şehitler için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. 25 meclis üyesinin tamamın katıldığı seçimde CHP Melek Mızrak Subaşı'nı, AK Parti ve MHP Hasan Cinit'i aday çıkardı. Dün İYİ Parti'den istifa eden Mustafa Sadık Kaya da bağımsız aday olduğu açıkladı. Seçimlerin ilk turunda Melek Mızrak Subaşı 11, Hasan Cinit 10, Mustafa Sadık Kaya 4 oy aldı. İkinci turda da sayılar değişmeyince seçimde üçüncü tura geçildi. Bu turda AK Parti ve MHP Hasan Cinit'i adaylıktan çekildi.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti ittifak yaptı, CHP Bilecik'te belediye başkanlığını kaybetti

AK PARTİ, MHP VE İYİ PARTİ'NİN DESTEKLEDİĞİ İSİM KAZANDI, CHP KAYBETTİ

AK Parti, MHP ve İYİ Parti'nin desteklediği Mustafa Sadık Kaya 14 oy alırken, Melek Mızrak Subaşı 11 oyda kaldı. Bu seçimler sonrası Mustafa Sadık Kaya Bilecik Belediyesinin yeni başkanı oldu. İttifak ortağı İYİ Parti'nin desteğini alamayan CHP, yerel seçimler öncesi Bilecik Belediyesi'ni kaybetti.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti ittifak yaptı, CHP Bilecik'te belediye başkanlığını kaybetti
Melek Mızrak Subaşı

Bilecik Belediyesinin yeni başkanı Mustafa Sadık Kaya seçim sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Meclisimizin bana göstermiş olduğu teveccühü sonra çok, çok iyi bir neticeye ulaştığı kendim olarak söylüyorum. Neden derseniz bana güven gösterdiler devam et dediler. 3. defa belediye başkan vekilliği yaptım burada, baktım olmuyor ben aday oldum. Bütün Bilecik için hayırlı olsun. Memleketimiz için hayırlı olsun.

AK Parti, MHP ve İYİ Parti ittifak yaptı, CHP Bilecik'te belediye başkanlığını kaybetti
Mustafa Sadık Kaya

"ŞU ANDA BİLE KASAMIZDA PARA VAR"

Özellikle şunu söylemek istiyorum Bilecik'in ne ihtiyacı varsa para oraya harcanacak. Aykırı şeyler beklemeyin bizden. Bilecik'in ihtiyacı olanlara harcanacak para. Bana dediler ya sattılar diye. Ben satmadım, şu anda bile kasamızda para olmasına rağmen borçlanma istediler. Tüm işçilerin memurların hesaplarına paralar yatırıldı ona rağmen hizmet bütçemiz var. Bunun değerlendirmesini Bilecik yapsın diyorum."

NE OLMUŞTU?

Bilecik Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet operasyonunun ardından geçici olarak görevden alınan ve CHP'den ihraç edilen Semih Şahin, iki gün önce görevinden istifa etti.

İçişleri Bakanlığınca 25 Şubat 2022'de geçici olarak görevinden uzaklaştırılan Şahin, 14 Haziran 2022'de de CHP'den ihraç edildi. Şahin'in istifasına kadar olan süreçte Subaşı vekaleten başkanlık görevini yürüttü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Politika CHP Bilecik'te belediye başkanlığını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (18)

  • Alperen Umut: Sırada İstanbul ve Ankara var 214 274 Yanıtla
    rıza akyuz: Bu işler bir tweet bakar bence herseye öyle olmuş sanmayın. Herkesin selam gönderdiği yerler var. Bilecik bizi ilgilendirmez ama İstanbul Ankara 7 5 rıza akyuz: Zuhaaaaaaa 6 0
  • Abuzer Yavuz: İyi parti kendine alıcı buldu 85 14 Yanıtla
  • XYZ: Iyi olmus. Ak partili degilim ama ak partinin yaptiklarindan ders cikarip örnek olunması gereken bir dönemde onlar gibi davranmak seçmene ihanettir. Chp kendine çeki duzen versin. 50 16 Yanıtla
  • Ümit Demir : İstanbulu iett yi bitirdiniz..yanliş yonetim politikasi yuzunden 40 dk sogukta otobus beklemek nasilmis size sandikta soracağım ins..sana oy yok CHP 32 26 Yanıtla
    Beşiktaş 1903: Ümit sanki eski den hiç beklemiyordunuz. Trolluk yapıyor 7 5
  • Beşiktaş 1903: Oo iyi parti kime çalıştığını belli etti chp olmasa meclis yüzü goremezdiniz be nankörler 32 25 Yanıtla
  • beyhan d: Sadece Chp değil hiçbir parti kazanamamış..bence siyasiler bu seçimi mercek altına almalı..bu sonucu bir çok belediye seçimlerinde görme ihtimalleri var..iktidarı destekleyen desteklemeyen herkesin istediği kadim ülkemizde huzurlu güvenli bayrağımız gölgesinde bağımsız şaibesiz istikrarlı umutlu bir hayat , günbegün erimeyen insanca yaşanabilecek düzenli gelir ,güven altına alınmış sağlık ve eğitim... bence... 49 3 Yanıtla
  • Beşiktaş 1903: Oo meralin kime çalıştığı anlaşıldı 31 16 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement