Binali Yıldırım Muş'ta açılışa katıldı - Son Dakika
Politika

Binali Yıldırım Muş'ta açılışa katıldı

Binali Yıldırım Muş\'ta açılışa katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Muş'ta partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. Yıldırım, Muş'a yaptıkları hizmetleri anlattı ve terör örgütlerine karşı duracaklarını söyledi.

03.05.2023 22:50  Güncelleme: 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUŞ'TA AÇILIŞA KATILDI

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Muş'ta partisinin seçim koordinasyon merkezinin açılışını yaptı. İstasyon Caddesi'ndeki açılışta konuşan Yıldırım, Muş'a 2017 yılında geldiğini ve o vakitte yaşadığı hatırasını anlattı. Yıldırım, "Muş'un benim için çok önemli bir yeri vardır. O gün on binler Muş'un merkezinde toplanmış, kar yağıyor aşağıyı göremiyoruz. Helikopter bir türlü iniş yapamıyor. Sonunda dedim ki biz Muş'u görmeden gidemeyiz. Kale Mahallesinde karın üzerine iniş yaptık ve sizlerle kucaklaştık. Orada söz vermiştik, dedik ki Muş'un içme suyu gelecek. Şimdi Muş'un içme suyu tamamlanmak üzere inşallah açılışını da beraber yapacağız. Yine o zaman 500 yataklı hastane sözü vermiştim. Onu da yapmaya başladık, hayırlı uğurlu olsun. Muş'ta yollar yaptık. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Yolları böldük, milleti birleştirdik. Ama bir şeye izin vermedik. Yoları böleriz Türkiye'yi böldürtmeyiz. Ne FETÖ ne PKK'lı ne YPG'lisine bu ülkeyi böldürtmeyiz. Bunun teminatı Muş'tur. 2002- 2022 yılları arasında Muş Hasköy- Bitlis yolunu yaptık mı? Fransa Paris'te böyle bir yol yok. Aynen havaalanı gibi helal olsun. Eğer burada terör olsaydı ve can güvenliği olmasaydı bu yollar yapılır mıydı? Gördüğünüz gibi işimiz hizmet, gücümüz Muş" diye konuştu.

'TERÖR ÖRGÜTLERİ, HEPİMİZE ZARAR VERDİ'Terör örgütünün Muş başta olmak üzere birçok noktaya zarar verdiğini belirten Yıldırım, "Bu terör örgütleri kime en büyük zararı verdi? Muş, Diyarbakır, Van, Hakkari, İstanbul'a yani hepimize zarar verdi. Türk, Kürt ayırmadan masum insanları katlettiler. Ömrünün baharındaki çocuklarımızı dağa kaldırdılar. Bunlara fırsat verecek miyiz? O halde durmak yok yola devam diyoruz" dedi.Yıldırım, "Bu 10 gün daha çok çalışacağız. Daha çok hemşerilerimizle bir araya geleceğiz. Bizim adayımız 21 yıldır gecesini gündüzüne katan Recep Tayyip Erdoğan'dır. Altılı Masa döndü durdu, 21 ay sonra adayını açıkladı" diye konuştu.'BİZ BU TOPRAKLARIN BAĞIMSIZLIĞI İÇİN AZ BEDEL ÖDEMEDİK'Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ne diyorlar '14 Mayıs'ta Tayip Erdoğan gidecek, hapishanelerin kapıları kırılacak APO çıkacak.' Biz bu toprakların bağımsızlığı için az bedel ödemedik. 40 bin şehidimiz on binlerce masum Kürt-Türk vatandaşımız var. Bu iş o kadar kolay değil. Buradan söylüyorum. Millete söz diyorsunuz, peki millete söz derken dağdakilere, bölücülere ve FETÖ'cülere niye bir şey söylemiyorsunuz. Niye demiyorsunuz 'bizim sizin desteğinize ihtiyacımız yok. Siz binlerce insanın kanına girdiniz bizim sizin desteğinize ihtiyacımız yok.' Niye demiyorsunuz? Diyemezsiniz. Çünkü birlikte yol yürüyorsunuz. HDP terör ile ilgili tek bir açıklama yaptı mı? PKK bölücü terör örgütü hepimizin sorunudur. Bunların arkasında hakim güçler vardır. Emperyalist güçler vardır. Amaçları Türkiye'nin büyümesi, gelişmesi ve bölgesinde söz sahibi olmasını önüne geçmektir. Amaçları Türkiye'nin enerjisini terör yolunda tüketmek istemeleridir. Vaktiyle terör örgütleri buraya yatırım yapmamızı engelledi. Alparslan Havalimanı'na eskiden uçak inmezdi. Şimdi yılda 500 bine yakın insan Muş'a geliyor. Fabrikalar açılıyor, tarım alanları sulanıyor ve Muş'ta refah akmaya devam ediyor. Onun için gün bu gündür. Bugün bir ve beraber olma günüdür. Ülkemize yıllardan beri kötülük yapan dış mihraklara en güzel cevabı 14 Mayıs'ta verme günüdür."

Muhammed Sami MARAL/ MUŞ,


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Binali Yıldırım Muş'ta açılışa katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi
    15:47 Konya'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

    Konya'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) temsilcileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Ellerinde bayrak ve dövizler taşıyan grup, Gazzelilerin destansı direnişine vurgu yaparak, düşmana korku salmaya devam ettiklerini belirtti.

  • Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir
    15:45 Afyonkarahisar ESOB Başkanı: Pazar Günü Esnaf ve Sanatkarımız Ders Verecektir

    Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Cengiz Üstün, AK Parti İl Başkanlığının düzenlediği iftar programında yaptığı açıklamada, 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde vatan hainleriyle yol yürüyenlere ve Afyonkarahisar'a ayar vermeye çalışanlara esnaf ve sanatkarların gereken dersi vereceğini belirtti.

  • İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması
    15:44 İBB Başkan adayı Kurum, AK Parti'nin Sultanbeyli'deki mitinginde konuştu Açıklaması

    Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, İstanbul'u bir rant olarak görenleri eleştirdi. Kurum, İstanbul'un liyakatsizliğin kurbanı olduğunu ve kente hizmet edilmediğini belirtti. Ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mal beyanıyla ilgili eleştirilerde bulundu ve İstanbulluları sağlam İstanbul'dan yana olmaya çağırdı.

  • TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı
    15:42 TBMM Adalet Komisyonu Başkanı: İsrail'in soykırım davasında alınan tedbirler uygulanmalı

    TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, İsrail aleyhine açılan soykırım davasında alınan ihtiyati tedbir kararlarının uygulanması gerektiğini ve Uluslararası Adalet Divanından (UAD) yargılama sürecini hızlandırmasını beklediklerini bildirdi. Yüksel, Güney Afrika Cumhuriyeti'nin açtığı soykırım davası kapsamında UAD'nin verdiği yeni tedbir kararlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

  • CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı
    15:40 CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, yerel seçimlerde CHP'ye oy vermeye çağırdı

    CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, vatandaşları pazar günü yapılacak yerel seçimlerde CHP'nin adaylarına oy vermeye çağırdı. Şevkin, 'İktidara 31 Mart'ta sarı kart göstereceğiz. Ardından gerçekleşecek ilk genel seçimlerde inanıyorum ki halkımızla birlikte bu kez kırmızı kartımızı çıkaracağız' dedi.

  • Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti
    15:40 Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ni ziyaret etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Mersin Sanayi Sitesi'ne ziyaret ederek, site yönetimi ve esnafla bir araya geldi. Seçer, sorunları dinledi ve sanayi sitesinin konumunu değerlendirdi. Ayrıca, sanayi esnafının taleplerine de cevap verdi.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti
    15:39 Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Erciyes Teknopark'ta iş yerlerini ziyaret etti

    Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı ve AK Parti Melikgazi İlçe Başkanı Tayyar Şahin ile Erciyes Teknopark'ta faaliyet gösteren iş yerlerini ziyaret etti. Başkan Palancıoğlu, teknoparktaki firmaların faaliyet alanları hakkında bilgi aldı ve belediyenin teknolojiyi her alanda kullanma çabalarını vurguladı. Ayrıca, teknoparkların önemine dikkat çeken Palancıoğlu, burada yapılan Ar-Ge çalışmaları ve teknolojik gelişmelerle gurur duyduklarını belirtti.

  • DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, seçmene çağrıda bulundu
    15:38 DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, seçmene çağrıda bulundu

    DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, Mersin'de seçim çalışmalarını sürdürürken, seçmenlere demokratik haklarını kullanarak iktidar ve muhalefete gerekli tavrı göstermeleri çağrısında bulundu.


Advertisement