Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Ne Durumda? - Son Dakika
Politika

Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Ne Durumda?

Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Ne Durumda?

12 Haziran seçiminin yıldönümünde yapılan ankette partilerin oy durumu nasıl?

10.06.2012 10:24  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

12 Haziran genel seçimlerinin üzerinden tam 1 yıl geçtikten sonra yapılan Konsensus anketine göre partilerin oy oranlarında ciddi bir değişiklik yok.

AK Parti, yüzde 51. 6 ile yine ilk sırada yer alırken CHP'nin oy oranı ise yüzde 26.8 oldu. MHP yüzde 12.7 oy oranına ulaşırken BDP ise ankette yüzde 5'lik bir oy aldı.

HALK CUMHURBAŞKANINI SEÇTİ: ERDOĞAN!

"Gül'den sonra yeni cumhurbaşkan kim olsun?" sorusunda 3 ay önce Abdullah Gül öndeydi. Ancak 2012 Haziran anketine göre Başbakan Erdoğan, Gül'ü geçti. Erdoğan oyunu 25 puan arttırarak yüzde 41.8'e yükseldi. Gül ikinci, Kılıçdaroğlu ise üçüncü oldu.

ERDOĞAN'IN YERİNE KİM BAŞBAKAN OLSUN?

"Erdoğan'ın yerine kim başbakan olsun?" sorusuna ankete katılanların yüzde 32.6'sı Abdullah Gül cevabını verirken yüzde 16.1'i ise Bülent Arınç dedi. Üçüncü sırada yer alan Ahmet Davutoğlu ise yüzde 9.7'de kaldı.

ERDOĞAN YOKSA AK PARTİ'YE OY YOK

Araştırmadaki ilginç soruların başında "Eğer Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki ilk seçime kadar herhangi bir sebepten dolayı AK Parti Genel Başkanlığı'ndan ayrılsa AK Parti'ye oy verir misiniz?'' geliyordu. Bu soruya, "O zaman AK Parti'ye oy vermem'' diyenlerin oranı mart ayı sonuçlarına göre yüzde 7.2 puan azalarak 6.6 çıktı. Bu oran aralık ayında ise yüzde 18.3'tü.

İşte son "bugün seçim olsa' anketinde partilerin oy oranı:

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Politika Bugün Seçim Olsa Hangi Parti Ne Durumda? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement