Başbakan Binali Yıldırım, "Daha güzel bir Türkiye için, Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesi hedefi için el ele doğu ile batı, kuzey ile güney el ele vereceğiz ve inşallah Türkiye'yi cumhuriyetimizin 100. yılında parmakla gösterilen memleketler arasına sokacağız. Buna ahdettik, karar verdik." dedi.
Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, salondakilere Marmaray'ı görüp görmediklerini sorarak, "Bu işin sahibi millet. Milletin duası, desteği olmazsa biz ne yapacağız? Başımızda Recep Tayyip Erdoğan olmazsa nasıl yapacağız? Bu bir ekip işi, bu bir inanç işi. Bu millet isterse, karar verirse her engeli aşar." diye konuştu.
AK Parti olarak "Zor olan hemen yapılır, imkansız biraz zaman alır." prensibini benimsediklerini ifade eden Yıldırım, bu anlayışla Türkiye'yi yeniden inşa ettiklerini söyledi.
Doğu ve Güneydoğu'da çok genç ve dinamik bir nüfus bulunduğuna dikkati çeken Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:
"Bakın daha önce bu alçak terör örgütü, gençlerin gelecek umudunu kararttı. Onlara, dağdan, ölümden başka hiçbir şey vadetmedi. Ama şimdi o gençler, gerçeği gördüler ve gelecek planlarını yapıyorlar. 23 ilimize özel bir kalkınma projesi uyguluyoruz. Bu 23 ilde bugüne kadar müracaatlarda 20 milyarlık yatırım vaadinde bulundular. 115 bin doğrudan eleman çalışacak. Bu gençlerimiz dağda terörün tuzağına düşmeyecek. Daha güzel bir Türkiye için, Gazi Mustafa Kemal'in muasır medeniyetler seviyesi hedefi için el ele doğu ile batı kuzey ile güney el ele vereceğiz ve inşallah Türkiye'yi cumhuriyetimizin 100. yılında parmakla gösterilen memleketler arasına sokacağız. Buna ahdettik, karar verdik."
"Ustalık dönemi eserleri hayata geçiyor
"Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi çıraklık ve kalfalık döneminin ardından ustalık projelerimiz birer birer hayata geçiyor." diyen Yıldırım, dünyanın en büyük havalimanını yaptıklarını hatırlattı.
Şehir hastaneleri, dünyanın üçüncü büyük köprüsü olan Osman Gazi Köprüsü, Avrasya Tüneli ve Marmaray gibi büyük yatırımları hayata geçirdiklerini aktaran Başbakan Yıldırım, sırada Kanal İstanbul ve Çanakkale 18 Mart Köprüsü olduğunu bildirdi.
Yıldırım, "Çanakkale geçilmez dedik, düşmana. Ama dosta Çanakkale dünyanın en uzun köprüsüyle geçiliyor. 18 Mart'ta temel atıyoruz." dedi.
Laf değil, elle tutulur işlerden bahsettiklerini belirten Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Şimdi çıkmış konuşuyorlar, 'bu halk oylaması olursa Türkiye bölünür.' Türkiye bölünmez kardeşim. Türkiye, 80 milyon vatandaşı ile tek bayrak, tek vatan, tek millet, tek devlet, kararımız... Allah sizden razı olsun. Siz işi bitirmişsiniz. 16 Nisan'da sandığa gideceğiz. Sanki ölüm kalım meselesi. Sanki genel seçim oluyor. Partiler seçime gidecek, oradan milletvekilleri seçecek... Öyle bir şey var mı? Seçimi daha 1 Kasım'da yaptık. Önümüzdeki kasımda yarısı anca olacak. Seçim falan yok. Bu bir referandum. Neyin referandumu bu? Şimdi mevcut sistem, cumhuriyet kuruldu parlamenter sistem. Parlamenter sisteme 1923'ten bu tarafa bir bak, sürekli problem. Problem nerede çıkmış? İki yerde çıkıyor. Bir, zayıf iktidarlarda. İkincisi de cumhurbaşkanı seçiminde. Cumhurbaşkanı seçilecek, milletvekillerine seçtirmiyorlar. Kim seçecek? Ankara'da gözükmeyen ortaklar var."
"Bu alçaklara anlayacakları dilden en güzel cevabı verdik"
Uzun bir seçim kampanyası döneminden sonra tek başına iktidar olma şansını yakaladıklarını, ancak Ankara'ya geldiklerinde birilerinin, "Hoş geldiniz, biz sizin yeni ortaklarınızız." dediğini aktaran Yıldırım, "Siz kimsiniz, biz sizi hiç görmedik?" dediklerinde ise "Bizi göremezsiniz biz bu devletin bekçileriyiz, siz yanlış yaparsanız biz düzeltmeye memuruz.' yanıtını aldıklarını anlattı.
Yıldırım, şunları söyledi:
"Kim verdi size bu yetkiyi? Cevap yok. Öyle diyenler AK Parti iktidarında gereken cevabı aldılar. 27 Nisan Bildirgesi, hemen iade ettik. 'Milletin iradesi üzerinde güç tanımayız' dedik. Olmadı, 17-25 Aralık. Yine aynı şeyi söyledik. Olmadı kapatma davası. Olmadı ve en son 15 Temmuz. 15 Temmuz'da bu sefer tankları ile toplarıyla bombalarıyla geldiler. Ama vatandaştaki iman gücü, memleket sevgisi her şeyin üzerinde. Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla o gün cumhurbaşkanının, başkomutanının çağrısı ile meydanları doldurdu ve bu alçaklara anlayacakları dilden en güzel cevabı verdik."
Mevcut sisteme göre cumhurbaşkanının geleneklere göre, seçimlerde en çok milletvekili çıkaran partiye hükümet kurma yetkisi verdiğini ifade eden Yıldırım, hükümetin kurulmasının ardından ise 276 ile güvenoyu alıp, çalışmaya başladığını aktardı.
"Orada da Ali Cengiz oyunları başlıyor
Bu işlemin en az 2-3 ay sürdüğünü belirten Yıldırım, tek başına iktidar yoksa, bazen kurulan hükümetlerin güvenoyu dahi alamadan yok olup gittiğini söyledi.
Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:
"Yani millet sandıkta memleketi kimin yöneteceğine karar veremiyor. Veremediği için orada da Ali Cengiz oyunları başlıyor. Milletin seçtiği değil, vesayet odaklarının uygun gördükleri birbiri ile hükümet kuruyor. Hatırlayın 1995 seçimlerini hatırlayın. Orada Refah Partisi ile önce zannediyorum Anavatan Partisi koalisyon kuracaktı. Son dakikada birileri birinin kulağını çekti, vazgeçtiler. Bu sefer diğeri kuruldu Doğru Yol ile Refah ama onları da rahat bırakmadılar. 28 Şubat postmodern darbesi, cumhurbaşkanı orada vesayet odakları ile birlikte hareket etti ne yazık ki."
Salondakilerden bir kişinin merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu hatırlatması üzerine de Yıldırım, "Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. O da hep 'bu memlekete başkanlık sistemi lazım' derdi. Demirel de aynı şeyi söylemiş. Erbakan Hocamız, o da aynı şeyi söylemiş. Özal, aynı şeyi söylemiş. Menderes dahi aynı şeyi söylemiş. Böyle olmuyor." diye konuştu.
(Sürecek)
Son Dakika › Politika › Çevre Projeleri Açılış Töreni - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?