Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Balyoz kararlarını değerlendirdi. Özcan, "Ben Genelkurmay Başkanı olsam hemen istifamı verirdim" dedi.
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen, 250'si tutuklu 365 sanığın yargılandığı Balyoz davasında karar açıklandı. Mahkeme, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1'nci Ordu Komutanlarından Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ı 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. 34 sanık için beraat kararı verilirken, kararın açıklanmasının ardından sanık yakınları alkış ve yuhalamalarla mahkeme heyetine tepki gösterdi.
Konu ile ilgili değerlendirme yapan Tanju Özcan, "Ben Genelkurmay Başkanı olsaydım bu karar sonrası derhal Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a istifamı verirdim. Mesai arkadaşlarının böyle haksız bir karar ile mahkum olması konusunda kılı kıpırdamayan Genelkurmay Başkanının elbette istifa etmeyeceğini biliyorum. Ondan beklenen davranış, Silivri'ye gidip Silivri Kaymakamını ziyaret ederek karşılıklı hediye alışverişi yapmaktır. Bu kararın Avrupa Birliği dahil birçok dünya ülkesinde olumsuz yankıları olacaktır. Türkiye demokrasisi bu karar sonrası büyük yara almıştır" ifadelerini kullandı. - BOLU
Son Dakika › Politika › CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan Açıklaması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.