CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "1989'da olduğu gibi Türkiye'de yerel yönetimlerde birinci parti olarak çıkacağız. Seçimlere girdiğimiz her yerde iddialıyız" dedi.

07.12.2013 16:09

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, "1989'da olduğu gibi Türkiye'de yerel yönetimlerde birinci parti olarak çıkacağız. Seçimlere girdiğimiz her yerde iddialıyız" dedi.

Akkaya, Ordu Belediyesince Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Engelliler Yaşamda" programına katıldı.

Atatürk Spor Salonunda İstiklal Marşı'nın okumasıyla başlayan etkinlikte, engelliler tarafından hazırlanan dans gösterileri sunuldu.

Program öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akkaya, Cumhuriyet Halk Partisi olarak Türkiye'nin her yerinde engelli sorunlarının kamuoyuna bir kez daha duyurulması, o algının yaratılması ve toplumun parçası olan engellilerin kolaylıkla hayatını idame ettirebilecek olanakların sağlanması ile ilgili çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Çalışmalar kapsamında Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Ordu'da program düzenlendiğini ifade eden Akkaya, şunları söyledi:

"Türkiye'de engelli sorunlarına yeterince eğilinmiyor. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 13'ü engellilerden oluşuyor. 8,5 milyona yakın engellimiz var. Engellilerimizin sağlık sorunu, eğitim sorunu, iş sorunları var. Engelsiz bir şehirde yaşamanın mücadelesini veriyorlar. Ne yazık ki ülkemizde TOKİ ile övünüyoruz, lüks binalar yapmakla övünüyoruz, altyapılarla övünüyoruz ama engellilerin sokağa çıktıklarında, kamu dairelerine gittiklerinde, alışveriş yapmaya gittiklerinde, belediye otobüsüne bindiklerinde engelli olayı ile karşılaştığını görüyoruz. Bu da bizim yüreğimizi incitiyor. Bunların böyle olmaması gerektiğini söylüyoruz. Engellilerin sorunları, diğer insanların sorunlarından ayrı tutulamaz."

- Yerel seçimler

Akkaya, Cumhuriyet Halk Partisi'nin köklü bir çınar olduğunu vurgulayarak, "Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkenin kurucu iradesinin sonucu çıkmış bir parti. Kökleri her yöne, 81 ilimize ve 975 ilçemize ulaşmış. Biz 1989'da olduğu gibi Türkiye'de yerel yönetimlerde birinci parti olarak çıkacağız. Seçimlere girdiğimiz her yerde iddialıyız" diye konuştu.

"İstanbul'da da çok değerli aday adayı arkadaşlarımız var" diyen Akkaya, "Her biri Cumhuriyet Halk Partisi'nin çıtasını biraz daha yükseğe çıkartmak için iddialı olduklarını söylüyor. Önümüzdeki günlerde de orayı açıklayacağız" dedi.

- CHP'nin ABD gezisi

Ana muhalefet partisinin sadece ülkenin iç sorunlarını takip eden ve onlarla ilgili projeler, programlar ya da kanun teklifini hazırlayan bir görevi olmadığının altını çizen Akkaya, şöyle devam etti:

"Ana muhalefet partisinin dış politika programları da vardır. Dış politikanın ulusal çıkarlarımıza uygun olup olmadığını takip etmek ve bu konuda kamuoyunu bilgilendirmek de Cumhuriyet Halk Partisi'nin en başta gelen görevlerinden birisidir. Amerika, Avrupa ya da dünyanın neresinde olursa olsun CHP, dış politika ile ilgili ulusal çıkarlarımız ölçüsünde mevcut hükümetin yaptığı yanlışlıkların bir yerde telafisi için yurt dışı gezilerini sürdürüyor. Bundan sonra da ulusal çıkarlarımız adına başta Amerika olmak üzere diğer ülkelere de Cumhuriyet Halk Partisi gidecektir."

- Tutuklu milletvekilleri

Akkaya, tutuklu milletvekilleriyle ilgili şunları kaydetti:

"Bizim bu konudaki en baştaki görünüşümüz mili iradeye saygı gösterilmesi yönündeydi. Daha yemin edilmeden önce bile biz irademizi ortaya koyduk. Şu ana kadar içeride tutulması bile garabet bir uygulamadır. Anayasa Mahkemesinin böyle bir karar vermesi geç verilmiş bir karardır. Hemen yerine getirilmeli. Sayın Balbay da dahil tutuklu milletvekilleri serbest bırakılmalıdır."

Etkinliğe, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, CHP Milletvekilleri İdris Yıldız, Celal Dinçer, Ali Haydar Öner, Hülya Güven, Selahattin Karaahmetoğlu ile ilçe belediye başkanları ve çok sayıda engelli vatandaş katıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya
Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Akkaya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement