"Niyet Başkanlık Sistemi Değil, Niyet Tek Adamlık Sistemi" - Son Dakika
Politika

"Niyet Başkanlık Sistemi Değil, Niyet Tek Adamlık Sistemi"

"Niyet Başkanlık Sistemi Değil, Niyet Tek Adamlık Sistemi"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "Türkiye bir dönüm noktasında ve burada niyet başkanlık sistemi değil, niyet tek adamlık yönetimine doğru gitmektir." dedi.

06.08.2014 14:41  Güncelleme: 15:03

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, "Türkiye bir dönüm noktasında ve burada niyet başkanlık sistemi değil, niyet tek adamlık yönetimine doğru gitmektir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında CHP Parti Meclis üyesi Faruk Demir, Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Bursa Milletvekili Kemal Ekinci ile birlikte Ardahan'a gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, partisi il başkanlığı binasında MHP İl Başkanı Taşkın Polat, DSP İl Başkanı Mustafa Morkoç ve parti teşkilatlarının da katıldığı toplantıda bir konuşma yaptı. Ekmeleddin İhsanoğlu'na destek ziyareti gerçekleştirdiklerini söyleyen Erdoğdu, "Koalisyonlar görülür siyasette, yaşanır ve olağandır. Ancak böyle bir seçim kampanasında çok farklı siyasi partilerin bir araya gelerek ortak aday üzerinde Türkiye'nin cumhurbaşkanı olması için birleştiler. Ellerini, güçlerini, kafalarını, mümkün olduğu kadarıyla kasalarını birleştirdikleri bir süreç yaşamaktayız. Gerçekten de bu sürecin temel nedeni, ülkenin birlik ve beraberliğine, çocuklarımızın geleceğine, cumhuriyetin temel ilkelerine, Atatürk Türkiye'sine sahip çıkmak ihtiyacında olan partilerdir. Tek adam diktatörlüğünün, tek adam yönetiminin ülkeyi hukuk devletini nerelere götüreceğini gören, aslında tabandaki sıradan vatandaşın kalbinden ve aklından geçeni siyasi parti liderlerince eyleme dökülmüş, uygulamaya dökülmüş bir halidir" dedi.

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun sadece Türkiye'de değil, Ortadoğu coğrafyasında da insan hakları, kardeşlik, dayanışma, milletlerin barış içerisinde bir arada yaşaması gibi temel siyasi hedeflere hizmet eden bir aday olduğunu ifade eden Erdoğdu, "Ben halkımızın önündeki tabloya bakarak sayın İhsanoğlu'nun bu birleştirici, bütünleştirici niteliğinin ağır bastığını göreceğine inanıyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin bir dönüm noktasından geçtiğini söyleyen Erdoğdu, niyetin başkanlık sistemi olmadığını, niyetin tek adam yönetimine doğru gittiğini savundu. Erdoğdu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye bir dönüm noktasında. Bu dönüm noktası şöyle bir dönemeç, Türkiye başkanlık sistemi demiyorum? Cumhurbaşkanlığı seçiminde niyet başka, niyet bu biraz da tek adamlık sistemine gidiş. Tek adam son günlerdeki gelişmelerde de gördüğümüz gibi belki Bilal'i de katarak yakın bir çevre yönetimine doğru hızlı bir gidiş içerisinde olduğunu görüyoruz ülkemizin. Yani şunu görüyoruz, Türkiye parlamenter demokratik sistemin egemen olduğu, yani milletin iradesinin egemen olduğu bir hukuk devleti mi olacak, yargı, yasama, yürütme yetkilerinin kuvvetler ayrılığı ilkesinin geçerli olduğu bir hukuk devleti mi olacak? Yoksa giderek yargının, yasamanın, yürütmenin tek adamda toplanmasının hedeflendiği anti demokratik bir diktatörlük memleket mi olacak? Böyle çok temel bir ayrımla karşı karşıyayız." - ARDAHAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika 'Niyet Başkanlık Sistemi Değil, Niyet Tek Adamlık Sistemi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement