CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler."Ayağımızı Toprağa Sağlam ve Hayalci Değil, Gerçekçi Olarak... - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler."Ayağımızı Toprağa Sağlam ve Hayalci Değil, Gerçekçi Olarak...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler."Ayağımızı Toprağa Sağlam ve Hayalci Değil, Gerçekçi Olarak...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Manisa'da partisinin İl Kadın Kolları 11.Olağan Kongresi'ne katıldı.

23.06.2012 18:15

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, Manisa'da partisinin İl Kadın Kolları 11. Olağan Kongresi'ne katıldı. Güler, "Ayağımızı toprağa sağlam ve hayalci değil, gerçekçi olarak basmak zorundayız" dedi.

Manisa Pazarcılar Odası Konferans Salonu'nda yapılan kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, CHP Manisa Milletvekilleri Sakine Öz, Özgür Özel ile MYK üyesi Elfin Kataroğlu ve partililer katıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Birgül Ayman Güler, "1960 ile 1980 arasında kesintisiz her 2 yılda bir 8 Kadın Kurultayı gerçekleştirildi. 12 Eylül'de siyasi partilere kadın ve gençlik kolları kurma yasağı getirilince kesintiye uğramış, 1994'de yasak kalkmış ve yasağa karşı kadın kolları yeniden kurulmuş. 1996'da 9. Kadın Kurultayı'nı yapmışız. 12 Eylül öncesi kadrolarımızı öyle bir ezmiş ki, kongremizi ancak 2004 yılında yapabilmişiz. Sonra Türkiye'deki başka sallanmalar ve üzerinden bir 8 yıl daha geçmiş. Şimdi bir 8 yıl aradan sonra yeniden kadın kolları sürecini yaşıyoruz" dedi.

CHP'de en az cinsiyet kotasının uygulanmasına ilişkin olarak Güler, bazı yerlerde yüzde 60 düzeyinde kadın yönetici bulunurken İzmir'in Beydağı'nda kadın kolları kongresini yapamadıklarını, bunun CHP'nin eşitsizliği olmadığını vurgulayarak, "Bu Türkiye'deki eşitsiz gelişmenin CHP faaliyetleri üzerindeki etki ve sonucudur. Ayağımızı toprağa sağlam ve hayalci değil, gerçekçi olarak basmak zorundayız. Önemli olan bu iradedir. Bizim inancımız açık; kadın ve erkek eşittir. Bu evde, işte, sokakta da böyledir. Bunu ortadan kaldıran ne varsa bunlara karşı mücadele aydınlık Türkiye iradesinin ayrılmaz parçasıdır" diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, kadınların sorunlarının halen erkekler tarafından konuşulduğunu söyleyerek, Türkiye'de kadın olmanın zor olduğunu kaydetti. Kadın mücadelesinin gittikçe güç kazandığına vurgu yapan Özel, yüzde 33'lük cinsiyet kotasına rağmen partisinin son yapılan il kongresinde oluşturulan Büyük Kongre Delegeleri arasında kadın delegenin yer almadığını dile getirdi. Özel, "Bu konuda oradaki seçim açısından Milletvekillerimiz müdahil olmadılar. Özeleştiri yapmak istiyorum. Bu kadın kotasını Kurultay delegelerini, kadın olmamasının sorumluluğunun bir kısmı da bendedir. Bu sorumluluktan ağır bir vicdan azabı duyuyorum ve hepinizden ayrı ayrı özür diliyorum. Biz parti içi demokrasi işlesin, CHP seçimlerden sonra seçilecek il ve ilçe yöneticileri uyum içinde çalışsın derken burada inisiyatif almayı ihmal ettik. Bu ihmal böyle bir sonuç doğurdu. Buradan ne il başkanımız ne il yöneticilerimiz, ne ilçe yöneticilerimiz tek başlarına sorumlu değiller. Bu meselede hiçbirimiz masum değiliz. CHP'ye bu kadar emek veren kadın varken, Ankara'daki bu seçicilik noktasında bu eksiklikten gerçekten utanç duyuyorum. Ama CHP'lilerin övünç duyması gereken haldeyiz. Uygulanmasında ufak bir ihmal oldu, küçük bir kusurumuz var, ama diğer partilerde bu yok" diye konuştu.

CHP Manisa Milletvekili Sakine Öz de, CHP'lilerin kadın erkek ayırımı yapmadan görev verdiğini belirterek, yüzde 33'lük cinsiyet kotasının yeterince kullanılmadığını, bir sonraki kurultayda kadınların hak ettiği yere geleceğini söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut Başkan Fadime Özçakır, yeniden CHP Manisa İl Kadın Kolları başkanlığına seçildi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler.'Ayağımızı Toprağa Sağlam ve Hayalci Değil, Gerçekçi Olarak... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement