CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler'den Terör Yorumu - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler'den Terör Yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler\'den Terör Yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Terör konusunda MHP ve BDP ile görüşmeler yapılacak."

21.06.2012 10:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, "Terör konusunda MHP ve BDP ile görüşmeler yapılacak. O görüşmelerde bir toplumsal uzlaşmaya varabilirsek bizim ilkelerimiz çerçevesinde bu sorunu halletmek için yeterli araca sahip olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde şehit olan Piyade Er Mustafa Türkmen'in cenaze törenine katılmak için Gediz'e gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, TBMM'de verdikleri kanun teklifi hakkında, GDZ Otel Kongre Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenledi. Güler, CHP Gediz İlçe Başkanı Şeref Han ve partililere hitaben yaptığı konuşmada, binlerce şehit vererek teröre çok yüksek bedel ödeyen Türkiye'nin ulusal birliği ve toprak bütünlüğü için bu bedeli ödemeye her zaman hazır olduğunu kaydetti.

Türkiye'de terör sorunun çözülmesini ve gerçekten artık anaların ağlamamasını istediklerini belirten Güler, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak geçtiğimiz günlerde bir adım attık, terör sorununun çözülmesi gerektiğini söyledik. Bizim çözümümüzün hangi ilkelere dayandığı belli. Biz gerçekten herkes gibi, 'Analar ağlamasın' diyoruz, 'Çocuklarımız artık ölmesin' diyoruz. Bunun ancak Türkiye'nin ulusal birliği ve toprak bütünlüğü temelinde sona erdirilebilecek bir dert olduğu kanısındayız. Bu yönde Başbakan Tayyip Erdoğan ile ilk ziyaret gerçekleşti, şimdi MHP ve BDP ile görüşmeler yapılacak. O görüşmelerde bir toplumsal uzlaşmaya varabilirsek bizim ilkelerimiz çerçevesinde bu sorunu halletmek için yeterli araca sahip olduğumuzu düşünüyoruz. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ama yalnız Mustafa Türkmen'in ailesine düşmedi, bu ateş Türkiye'nin üzerine düştü. Aileye başsağlığı diliyorum. Artık bunlara son vermek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

"KANUN TEKLİFİMİZ KABUL EDİLMEDİ"

Şehitler ve gaziler ile yakınları için hazırladıkları kanun teklifine değinen Güler, "Şehit ve gazilerin aileleriyle beraber çok zor şartlarda yaşadıklarını biliyoruz. Buna ilişkin bir kanun teklifi verdik Umut Oran imzasıyla. Bu kanun teklifi ne yazık ki dün AK Parti milletvekilleri tarafından reddedildi. Verdiğimiz kanun teklifinde öyle Türkiye'nin bütçesini sarsacak hovardalık falan da yok. Şehit ve gazi ailelerinin çok zorlandıkları bir durum var. İşsizlik ortamında iş arıyorlar, hiçbir öncelikleri yok, hiçbir destekleri yok. İstihdamda kolaylık sağlanmasını önerdik. İkincisi şehit ve gazi aileleri genellikle yoksul halkımızın fedakar insanlarıdır. Konut, barınma problemleri var. Dolayısıyla dedik ki TOKİ'nin konutlarında onlara öncelik verilsin, bu bir kanun hükmüne gelsin ve TOKİ'den, illa ki parasını almanız gerekiyorsa faizsiz kredi açılsın. Yani biraz daha kolay ödemelerini sağlayın, ikinci maddemiz buydu kanun teklifinde. Bunun dışında çocuklarını eğitimi çok zor şehit ve gazi ailelerinin. O acı ve maddi imkansızlıklar içinde çocukların okumaları iyice zora düşüyor. 'Çocuklara okumalarını kolaylaştırmak üzere bir fon ayıralım' dedik. Son olarak bu kolaylıkların barışta ve olağanüstü hallerde, tatbikatlar sırasında kayba uğrayanları da kapsamasını istedik. Yalnızca bir çatışma ortamında yaşamını yitiren ya da yaralanan değil, buna hazırlamak üzere eğitim verilirken yaralanan ya da yaşamını yitirenlerin de ailelerini bu kapsama alalım. Özü bundan ibaret. Bu Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesine ne yük getirir ne de onun altından kalkamayacağı bir genişlemedir. Aksine bizim vatan hizmeti için canlarını vermiş ya da vücutlarının bir kısmını feda etmiş olan insanlara ödemekten büyük bir onur, zevk alacağımız türde bir sosyal devlet uygulamasıdır. Bu hem ulusal hem sosyal devletin aslında kendine yakışan uygulamasıdır. Bu denli açık, mütevazı ve onurlu önerinin AK Parti milletvekilleri tarafından genel kurul gündemine alınmaksızın engellendiğini duyurmak isterim. Eğer AK Parti bir sorun çözmekten bahsediyorsa bu son uygulamasıyla bunda samimi olmadığını bize göre bir kez daha gözler önüne sermiş bulunmaktadır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu teklifin arkasını bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Güler'den Terör Yorumu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement