CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması

"Türkiye'nin çeşitli bölgelerindeki gençlere ajan provoktör olmaları yönünde teklifler yapılıyor"

02.12.2013 12:33

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde gençlere "ajan provokatör" olması için teklif yapıldığını belirterek, muhbirliğin kurumsallaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Tezcan, Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ile "ajan provokatör" teklifi aldığını ifade ettiği bazı il temsilcileriyle birlikte düzenlediği basın toplantısında,  yasal platformda kurulan ve faaliyetlerini yasal zeminde sürdüren örgütlenmelerin "terör örgütü"  gibi gösterilerek, gençlerin bu örgütlenmelerin içine sızmaları konusunda kendilerine muhbirlik teklif edildiğini savundu.

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde  gençlerin, "ajan provokatör" olmaları yönünde teklifler aldığını, bunun rahatsızlık boyutuna vardığını ifade eden Tezcan, "Gençlere, yasal zeminde faaliyetlerini sürdüren örgütlenmelerin terör örgütü olduğu belirtilerek, 'bu örgütleri içine girin, bize bilgi aktarın, bu örgütlere yapılacak operasyonlarda sizi koruruz, size burs ve gelir temin ederiz, başınıza bir şey gelmesini önleriz, hakkınızda açılan ve açılacak davalarda sizlere yardımcısı oluruz' deniyor. Gençler, yasal platformdaki örgütlerin içine sokularak istihbarat faaliyetinin parçası haline getirilmek isteniyor. Sadece istihbarat değil, doğrudan doğruya provokasyonun parçası haline getirilmek isteniyor" dedi.

Yapılanın TCK'ya göre suç teşkil ettiğini, tehdit ve şantajla gençlerin birlikte çalışmaya zorlandığını anlatan Tezcan, gençlerin ilgililer hakkında  suç duyurusunda bulunacağını, kendilerinin de gençleri korkutmaya çalışanlara karşı mücadele edeceklerini söyledi.

"Bu uygulama, üniversitelerin iktidar eliyle terörize edilmesidir. Üniversiteler öyle bir noktaya geldi ki gençlerin demokratik tepkilerini göstermekten çekinir hale gelmeleri, olmayan terör örgütleri yaratılmaya çalışılıyor" diyen Tezcan, eğitim ve öğretim güvenliğinin kalmadığını, muhbir olma teklifi alan gençlerin huzursuz ve  tedirgin hale geldiğini belirtti.

Tezcan, "Bu çalışmanın başka boyutu da böyle yapılarak gençlik örgütleri ve öğrenci örgütlenmeleri terör örgütü gibi gösteriliyor. Türkiye'de gençlik ve öğrenci örgütlenmeleri daha baştan bu korku iklimiyle yok edilmek isteniyor. Komplo geleneği devam etmektedir. Muhbirlik kurumsallaştırılmaya çalışılıyor. Daha önce sırdaş polis hatları kurmaya kalkmışlardı, daha sonra gezi olaylarında Başbakan'ın ağzıyla tencere tava çalanlar, en son kızlı erkekli evlerde oturan gençlerin ihbar edilmesi çağrısı yapılmıştı. Şimdi de gençlerimize yönelik muhbirlik çalışması yürütülmektedir. Demokrasinin kurumsallaşmasını istiyorsak örgütlenmelere tahammül etmek zorundayız. Gençliği örgütlü olmayan toplumda demokratik ortam yaratması mümkün olmaz. Onlara yönelik saldırı, aslında Türk demokrasisine yöneliktir. AKP eliyle muhbirliğe özendirilen gençlik, Türkiye'nin karanlık geleceğine dönük başka mecraya yönlendiriliyor. arkadaşlarımız direniyor, direnmeye devam edecek" diye konuştu.

TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz de yaptığı konuşmada,  arkadaşlarına yönelik tehditleri komik bulduklarını söyledi. - TBMM

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement