CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ahmet Edip Uğur'un Balıkesir Belediye Başkanlığından istifasını açıklarken ailesine, evine her yerden tehdit geldiğini, istifa etmeye mecbur kaldığını söylediğini belirterek, "Onurlu Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum; bu suç duyurusu, ihbardır.

31.10.2017 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ahmet Edip Uğur'un Balıkesir Belediye Başkanlığından istifasını açıklarken ailesine, evine her yerden tehdit geldiğini, istifa etmeye mecbur kaldığını söylediğini belirterek, "Onurlu Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum; bu suç duyurusu, ihbardır." dedi.

Torun, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, bazı AK Parti'li belediye başkanlarının istifasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Demokrasi adına dün kara günlerden birini yaşadıklarını savunan Torun, Uğur'un Balıkesir Belediye Başkanlığından istifa ettiğini anımsattı. Uğur'un istifa eden 6. belediye başkanı olduğunu dile getiren Torun, referandum sürecinde; bu değişikliğin kabul edildiği takdirde tek adam yönetiminin egemen olacağını, demokrasinin kalmayacağını, her şeyin saraydan kontrol edileceğini söylediklerini anlattı.

Torun, "Daha 2019 gelmeden, belki de anayasal değişiklik hayata geçmeden, bir saray darbesiyle karşı karşıyayız. Saray yerel darbe gerçekleştirdi, bu adım adım ilerliyor. Türkiye'nin nüfusunun yarısı, kendi seçtiği belediye başkanları tarafından yönetilemiyor. Milli irade, tek iradeye teslim oldu." görüşünü savundu.

Belediye başkanlarının, "cebren, zorla istifasının" Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından istifasıyla başladığını belirten Torun, Topbaş'ın istifa gerekçesini, "adam yerine konulmamak" olarak açıkladığını anımsattı. Torun, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mesele adam yerine konulmamak değilmiş, bir pazarlıkmış. Damadın salıverilmesinin arkasında hukuki mesele değil, bu pazarlıkların etkili olduğunu düşünüyorum. Melih Gökçek, 'Emir demiri keser' dedi. Şu anda bir diktayla karşı karşıyayız. Öyle bir irade ki bu, korkutarak, tehdit ederek, bir şekilde baskı kurarak belediye başkanlarını istifa ettiriyor, görevden alıyor. Belediye başkanlarına istifa etmekten başka bir yol bırakılmamıştır. Bu ne demokrasi ne hukuk ne de millet iradesine uygundur. Bu tam da dikta rejiminin uygulamasıdır.

Edip Uğur ailesine, evine her yerden tehdit geldiğini, istifa etmeye mecbur kaldığını söylüyor. Onurlu Cumhuriyet savcılarına sesleniyorum; bu suç duyurusu, ihbardır. Görevinizi yapmak istiyorsanız, yüreğiniz yetiyorsa, demokrasi ve hukuka bağlıysanız görevinizi yapın, bu ihbarı değerlendirin, gerekli soruşturmayı yapın. Suçluları bulun aksi halde zan altındasınız."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement