CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması - Son Dakika
Politika

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün Türkiye’de seçmenin bilinç altına bir hamle yapılıyor.

24.10.2015 14:10

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Özgür Özel, "Bugün Türkiye'de seçmenin bilinç altına bir hamle yapılıyor. Birileri tarafından seçmenin bilinç altına fikir aşılanmaktadır" dedi.

CHP Manisa Yunusemre İlçe Başkanlığı, Manisa'da oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarıyla Taş Fabrika'da düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Manisa İl Başkanı Mustafa Ada, CHP Yunusemre İlçe Başkanı Devrim Bali ve oda başkanları katıldı. Yapılan kahvaltının ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 1 Kasım seçimleri öncesi vatandaşların Türkiye'de seçim atmosferinin olmadığı yönündeki tespitleri olduğunu savundu. Özel, "Gerçekten de Türkiye'deki alışılmış bir seçim atmosferiyle karşı karşıya değiliz. Türkiye 5 yılda bir seçim yapmaya hatta son iki dönem bu 4 yıla indi. Erken seçimlerin de 3 buçuk 4 yıllık bir periyotla bir düğün evi gibi araçların giydirildiği, bayrakların asıldığı, liderlerin o kentleri gelip şereflendirdiği, kalabalıkların ölçüldüğü, konvoyların yapıldığı ve tatlı bir rekabetin yaşandığı süreçlerde Türkiye seçimleri yaşar. Adeta düğün havasında geçer. Ama maalesef Türkiye böyle seçimleri yavaş yavaş yaşayamamaya başladı. 1980 askeri darbesinden sonra bile 83, 87, 88, yapılan tüm seçimlerde liderleri televizyonların karşısına birlikte oturmuş sohbet eden, zaman zaman tartışan ama esprilerle zaman zaman birbirlerine yaptıkları jestlerle tansiyonun ayarlandığı en sonunda kameraların önüne birlikte el sıkışıldığı başarılar dilendiği görüntülerden geliyoruz" diye konuştu.

Geçmiş dönemlerde de gerilimli siyasi atmosferlerin olduğunu sözlerine ekleyen Özel, "Bu ülkede askeri darbeler muhtıralar dahi oldu ama en gerilimli dönemlerde dahi İsmet Paşa'nın Adnan Menderes'in koluna girip de böyle birlikte sohbet ettikleri görüntüler bir yana şimdi 30 Ağustos'ta 'Cumhurbaşkanı onun elini sıkmadı, bunu selamlamadan atladı' öbür tarafta muhalefet liderleri 'şu tavır içinde oldu, bu tavır içinde oldu' gibi bir gerginlik içerisindeyiz. Bizim geleneğimizde şu var ; seçmen sözünü söyler siyasiler mesajı alır. Öyle mesajlar verir ki Türkiye'de sandık dile gelir konuşur. Sıkıntılı dönemlerden sonra birinci partiyi sonuncu parti yaptığı da görülmüştür. Yüzde 93 oy almış darbeci diktatörü, 'Şu partiye oy vereceksiniz' dedi diye silip tam tersi partiye oy verdiği de görülmüştür. O yüzden Türkiye'de sandıkla oynayan,sandıkla didişenin hayır etmediğini de biliriz. O kudretli 4 pırpırlı generalleri perişan halde getirip, o şapkayı çıkarıp da kukuleta taktıran seçmene karşı Cumhuriyet Halk Partisi de köklü merkez sağ geleneğine de her zaman saygılı olmuştur" ifadelerini kullandı.

"DÜĞÜN EVİ, YAS EVİNE DÖNDÜ"

1 Kasım seçimlerini kimsenin istemediğini savunan Özel, "Vallahi de billahi de hiç biri istemedi. Zaten Haziran'da seçilip bu gün bizden milletvekili olmayacak bir arkadaşımız var, özel durumundan dolayı. MHP'de 5-6 kişi var maalesef bir tanesi Manisa'dan seçilen arkadaşımız. Siyaseten taban tabana zıttım kendisiyle ama uğradığı haksızlık yüreğimi burkuyor. Yıllar sürer mücadelenin sonucunda önemli bir görevi bırakıp gelip o partiye emanet edip seçilip 3 ay sonra kenara konulması büyük bir saygısızlık. Adalet ve Kalkınma Partisi'nde ise böyle 64 kişi var. Geçen parlamentoda olup şimdi olmayacak. O yüzden kimse istemedi. Biz uçağa biniyoruz uçakta telefonlar çekmez, kayıt yok, ışıkları da kapattılar mı yanındaki AKP milletvekili neler konuşuyor bir duymanızı isterim. O konuştuklarını hayata geçirseler bu ülkede demokrasi iki katına çıkar. Herkes bir tek adamın her şeye karar vermesinden şikayetçi. Zaten 7 Haziran seçimlerinin mesajı o değil mi? Ne dedi seçmen; 'Tek başına konuşmayacaksın. Sadece senin dediklerin olmayacak. Bu ülkeyi en az iki parti anlaşıp yöneteceksin' bu mesajı almak lazımdı. Ama bu mesajı almak maalesef mümkün olmadı, 7 Haziran'a gittiğimiz süreçten farklı olarak şimdi 1 Kasım'a gidiyoruz. Bizim düğün evi, şu anda taziye evine yas evine döndü" diye konuştu.

"BİLİNÇALTINA HAMLE YAPILIYOR"

Türkiye'de seçmene yönelik bilinçaltı operasyonlarının yapıldığını iddia eden Özel, "Birileri koalisyon kaos demek demişti. Seçim akşamı da memleket kaosu seçti demişti. Oysa bu ülkede çok koalisyonlar oldu. Bu ülkede tek başına iktidar olmadığı zaman dün olmayan terörün başladığı vaka değildir. Ama maalesef kısa sürede seçime gitme iddiası ve o seçime giderken vatandaşa 'Aman aman şöyle yapayım da kurtulayım' gibi bir bilinçaltı mücadelesi başladı. Maalesef bu gün Türkiye'de seçmenin bilinç altına bir hamle yapılıyor. Birileri tarafından seçmenin bilinç altına fikir aşılanmaktadır" şeklinde konuştu.

"MHP, AKP'YLE CHP DIŞINDA BİR SEÇENEK BIRAKMADI"

Geçtiğimiz 7 Haziran seçimlerinde CHP'nin kullandığı seçim vaatlerini MHP'nin de kullandığını öne süren Özel, "AKP de 'Yapamazsınız, kaynak yok' dedi. 7 Haziran seçimleri geldi, veremezsiniz yapamazsınız diyenler yüzde 40 oy almış, verilebileceği söyleyenler yüzde 60 oy almış. Döndük MHP'ye, 'Tut elimizden kardeşim, emekliye, memura, çiftçiye, işçiye verdiğimiz sözleri yerine getirelim' dedik. MHP her birine 'Hayır' dedi. Birlikte terörü araştıralım. MHP gibi bir parti. Ona da 'Hayır'. Al sen başbakan ol biz seni destekleyelim ona da 'Hayır'. Hayırları bitirdiler bir tane evet kalmıştı onu da AKP'nin meclis başkanına verdiler. Gelinen bu noktada Cumhuriyet Halk Partisi olarak şaşırdık. Adeta MHP'nin tavrı şu oldu; hani Türk filmlerinde kabadayı aşıklar var 'Ya benimsin ya kara toprağın.' çeker sevgilisini vurur. İlk gece çekti HDP'yi vurdu kendi de hapse girdi. Dışarıda iki tane parti bıraktı biri AKP biri CHP. Bunun dışında bir seçenek, MHP'nin yarattığı seçeneksizlik ortamında yok" dedi.

7 Haziran seçimlerinde CHP'nin vaatlerine yönelik yöneltilen 'Kaynak yok' tartışmalarını hatırlatan Özel, "Geçen seçimin tartışması kaynak tartışmasıydı. Herkes verilebilir mi kaynak var mı yok mu diyordu. Bu seçim artık kimse kaynak sormaz. AKP kaynağın olduğunu anladı. Artık ben de vereceğim demeye başladı" dedi.

7 Haziran seçimleri sonrası MHP'nin politikasını da eleştiren Özel, "Bu seçim her parti geçen sloganını değiştirdi farklı şeyler yapıyorlar. Herkes şu reklam şirketi buldu diye ama MHP'nin sloganını hatırlayabiliyor musunuz? Hatırlanmıyor. Neden? Aklımızda bir tek hayırlar kaldı da ondan. MHP geçen seçimden bu döneme kadar sürekli hayır dediğinden kimse sloganını hatırlamıyor. Bir tane MHP'nin sloganını hatırlayan kalmadı. MHP diyince bilinç altında 'Hayır' var" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement