CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 92 yaşındaki Neriman Odabaş'ı ziyaret etti - Son Dakika
Politika

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 92 yaşındaki Neriman Odabaş'ı ziyaret etti

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bahçelievler'de oturan 92 yaşındaki Neriman Odabaş'ı evinde ziyaret etti. Odabaş, Çelik ile birlikte evinin balkonuna, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk bayrağı astı. Çelik, ziyaret sırasında Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerine sohbet etti. Odabaş, Çelik'e teşekkür ederek 'O kadar sevinmişim ki sen her bayramda, Anneler Günü'nde geldin elimi öptün. Ben senin için her defasında 'Çok memnunuz ondan. O bambaşka bir evlattır' derim' dedi. Çelik de 29 Ekim öncesi büyükleri ziyaret etmenin ayrı bir duygusunun olduğunun belirtti. İkili arasındaki sohbette Odabaş, Cumhuriyet ile Atatürk'ün kendisi için ne anlam ifade ettiğini 'Atatürk'e dua ediyorum. Atatürk olmasaydı biz namaz kılamazdık, biz camiye gidemezdik. Biz Kur'an okuyamazdık' sözleriyle anlattı. Çelik, Odabaş'ı ziyareti vesilesiyle bütün ülkede coşkuyla kutlanacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için evlere, iş yerlerine ve sokaklara Türk bayrağı asılması çağrısı yaparak İstanbullulara seslendi. Çelik, ziyaretin anısına Odabaş'a Türk bayrağı hediye etti. Odabaş da Çelik'i yanına davet ederek evinin balkonuna hediye edilen Türk bayrağını astı. Çelik, daha sonra Odabaş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

26.10.2023 10:54  Güncelleme: 10:55

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Bahçelievler'de oturan 92 yaşındaki Neriman Odabaş'ı evinde ziyaret etti. Odabaş, Çelik ile birlikte evinin balkonuna, yaklaşan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Türk bayrağı astı.

Bahçelievler'de oturan 92 yaşındaki Neriman Odabaş'ı özel günlerde ve bayramlarda ziyaret eden CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Odabaş'ı dün de evinde ziyaret etti. İkili, ziyaret sırasında Cumhuriyet ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk üzerine sohbet etti. Odabaş, Çelik'e teşekkür ederek "O kadar sevinmişim ki sen her bayramda, Anneler Günü'nde geldin elimi öptün. Ben senin için her defasında 'Çok memnunuz ondan. O bambaşka bir evlattır' derim" dedi. Çelik de 29 Ekim öncesi büyükleri ziyaret etmenin ayrı bir duygusunun olduğunun belirtti.

"ATATÜRK'E DUA EDİYORUM"

İkili arasındaki sohbette Odabaş, Cumhuriyet ile Atatürk'ün kendisi için ne anlam ifade ettiğini "Atatürk'e dua ediyorum. Atatürk olmasaydı biz namaz kılamazdık, biz camiye gidemezdik. Biz Kur'an okuyamazdık" sözleriyle anlattı. Atatürk'ün ölümü sırasında 4 yaşında olduğunu belirten Odabaş, o güne ilişkin "Atatürk öldüğünde 4 yaşındaydım. Hatırlıyorum. Rahmetli abim geldi ve duvara yaslandı. Anne, 'Bayraklar bugün hep yarıya inmiş' dedi, çocuğuz tabii, anlayamadık nedenini. Annem de 'Atatürk öldü oğlum, onun için' dedi. 4 yaşındaydım. Bu lafı hatırlıyorum" anısını anlattı.

ÇELİK, İSTANBULLULARA SESLENDİ: HER YERİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATIN

Çelik, Odabaş'ı ziyareti vesilesiyle bütün ülkede coşkuyla kutlanacak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için evlere, iş yerlerine ve sokaklara Türk bayrağı asılması çağrısı yaparak İstanbullulara şu sözlerle seslendi:

"Tabii bizim için bütün evlerimiz Cumhuriyeti kutlama alanı. Bütün iş yerlerimiz, bütün sokaklarımız Cumhuriyetin 100'üncü yılını kutlama alanı. Tüm komşularımızı, İstanbullularımızı, evlerini, iş yerlerini ve sokakları bayraklarıyla donatmaya davet ediyoruz ve diyoruz ki; yaşasın Cumhuriyet, yaşasın demokrasi, yaşasın Atatürk, yaşasın tam bağımsız Türkiye."

HATIRA FOTOĞRAFI ÇEKTİRDİLER

Çelik, ziyaretin anısına Odabaş'a Türk bayrağı hediye etti. Odabaş da Çelik'i yanına davet ederek evinin balkonuna hediye edilen Türk bayrağını astı. Çelik, daha sonra Odabaş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 92 yaşındaki Neriman Odabaş\'ı ziyaret etti
Kaynak: ANKA

Son Dakika Politika CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, 92 yaşındaki Neriman Odabaş'ı ziyaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement